„Admiral Markets“ išlydėjo keliautoją Tadą Jeršovą į alpinizmo odisėją

Gegužė 23, 2018 18:34

Žinomas Lietuvos alpinistas ir keliautojas Tadas Jeršovas iki rudens vidurio gimtinėje bus itin retas svečias: žygeivis yra suplanavęs net penkias ekspedicijas, kurias skiria ne daugiau kaip poros savaičių tarpsniai, skirti poilsiui.

Visas penkias Tado keliones šįmet finansiškai remia „Admiral Markets" – viena didžiausių Lietuvoje specializuotų bendrovių, tarpininkaujančių prekiaujant valiutomis, vertybiniais popieriais, finansų rinkos instrumentais, metalais ir kitais finansiniais instrumentais.

Balandžio pabaigoje išvykęs iš Lietuvos, Tadas pusantro mėnesio praleis Himalajuose. Ten jis yra numatęs pasiekti bazinę stovyklą Evereste (5350 metrų virš jūros lygio) ir įveikti mažiausiai keturis 5300–6200 metrų aukščio kalnus. Liepos viduryje ir rugpjūčio pabaigoje jis du kartus kops į Kazbeko viršukalnę (5047 m) Gruzijoje, o tarp šių dviejų žygių dar įsiterps ekspedicija į Kirgizijos ir Tadžikijos pasienyje stūksantį Avicenos kalną (7134 m).

Per penktąją ekspediciją Tadas ketina įveikti aukščiausią kalną šįmet – 8167 metrų Manaslu viršūnę Nepale. Planuojama, kad šis žygis truks pusantro mėnesio – nuo rugsėjo 1-osios iki spalio 15-osios.

Himalajuose Tadas jau yra buvęs daugiau kaip dešimt kartų. Be to, jis yra keturis kartus įveikęs aukščiausią Pietų Amerikos viršukalnę Akonkagvą, kopė į dešimtis kalnų kituose žemynuose. Be kita ko, 2017 metų gegužę jis tapo pirmuoju lietuviu, nubėgusiu visą maratoną (42 km 195 m) netoli Everesto.

Per šiųmečius žygius po kalnus Tadas ketina atlikti bent vieną valiutų pirkimo arba pardavimo sandorį aukščiausiame taške, kur dar veikia interneto ryšys. Labai gali būti, kad tai įvyks Himalajuose, maždaug penkių kilometrų nuo jūros lygio aukštyje. Sandoriai bus vykdomi naudojant internetinę „Admiral Markets" prekybos platformą.

Finansų rinkos – ne atsitiktinis reiškinys Tado gyvenime. Jis Vytauto Didžiojo universitete yra baigęs verslo administravimo studijas, o vėliau studijavo Jungtinėse Valstijose, jo magistro darbo tema buvo susijusi būtent su valiutų rinkomis.

Avatar-Admirals
Admirals Sprendimas „viskas viename“ – mokant, investuojant ir tvarkant savo pinigus

„Admirals“ – tai ne tik brokeris, bet ir finansų centras, siūlantis platų finansinių produktų ir paslaugų asortimentą. Mūsų dėka asmeninius finansus galite tvarkyti naudodamiesi „viskas viename“ sprendimu – investuojant, mokant ir tvarkant savo pinigus.