Prekybos sąlygų pakeitimai dėl Jungtinės Karalystės parlamento balsavimo dėl „Brexit“

Sausis 11, 2019 16:00

Gerb. Prekiautojai,

Artėjant balsavimui dėl „Brexit“ susitarimo Jungtinės Karalystės parlamente, netikrumas rinkoje didėja. Planuojama, kad balsavimas įvyks 2019 m. sausio 15 d., antradienį. Atsižvelgdami į susiklosčiusią situaciją, mes laikinai keisime prekybos sąlygas, kurias taikome Profesionaliems klientams.

Šie pakeitimai nebus taikomi Mažmeninės prekybos klientams, prekiaujantiems su 1:30 ar mažesniu svertu. Jiems bus ir toliau užtikrinama visiška apsauga nuo neigiamo sąskaitos balanso. Vis dėlto svarbu, kad rinkoje vykstant ypatingos svarbos įvykiams visi klientai būtų itin atsargūs.

Šiame straipsnyje taip pat pateiksime patarimų, kaip valdyti riziką.

Pokyčiai, susiję su Profesionaliais klientais

Nuo antradienio, 2019 m. sausio 15 d., 09:00 val. (EET), iki trečiadienio, 2019 m. sausio 16 d., 12:00 val. (EET), Profesionaliems klientams, prekiaujantiems toliau išvardijamais CFD instrumentais, bus taikomas mažesnis maksimalus galimas svertas:

  • 1:200 svertas prekiaujant Forex ir tam tikromis žaliavomis: visomis valiutų poromis (išskyrus poras su CZK ir RUB) ir AUKSU, SIDABRU, WTI, BRENT, XAUUSD-ECN, XAGUSD-ECN, XAUAUD-ECN;
  • 1:100 prekiaujant indeksais ir pasirinktais instrumentais, kurių pagrindas yra ateities sandoriai: [ASX200], [DAX30], [DJI30], [FTSE100], [NQ100], [SP500]; [AEX25], [CAC40], [HSI50], [IBEX35], [JP225], [MDAX50], [OBX25], [SMI20], [STOXX50], [TECDAX30], #Bund, #USTNote.

Pakeisti maržos reikalavimai bus taikomi atidarytiems sandoriams ir turės įtakos Jūsų dabartinei maržos užtikrinimo priemonės sumai. Rekomenduojame atidžiai patikrinti savo sąskaitos būseną.

Šie laikini prekybos sąlygų pakeitimai neturės įtakos maržos reikalavimams, susijusiais su sandoriais dėl kitų instrumentų su 1:100 ar mažesniu svertu. Mes taip pat pasiliekame teisę atlikti kitus reikiamus prekybos sąlygų pakeitimus, priklausomai nuo rinkos situacijos.

Atsižvelgdami į tikimybę, kad dėl balsavimo rezultato gali susiformuoti neįprastos rinkos sąlygos ir (arba) išskirtiniai rinkos pokyčiai / kintamumas, savo Profesionaliems klientams norėtume priminti, jog mūsų apsaugos nuo neigiamo sąskaitos balanso politika nėra taikoma neįprastomis rinkos sąlygomis.

Kaip valdyti riziką esant dideliam rinkos kintamumui

Tiek Mažmeninės prekybos klientams, tiek Profesionaliems klientams patariame peržiūrėti visus savo sandorius, atidarytus dėl minėtų instrumentų, ir prieš artėjantį parlamento balsavimą, jei reikia, pakoreguoti priimtinos rizikos lygį.

Taip pat atkreipkite dėmesį į kitokią riziką, kuri laikotarpiu iki Jungtinės Karalystės parlamento balsavimo dėl „Brexit“ ir po to padidės, taip pat į visus kitus rizikos veiksnius:

  • Staigius rinkos kainų pokyčius ir pastebimas spragas, ypač GBP apimančių valiutų porų CFD ir valiutų porų su GBP atveju;
  • Ribotą likvidumą, dėl kurio gali gerokai padidėti spredai, ir didesnį atmestų sandorių bei praslydimų skaičių.

Dėl šių priežasčių patariame patikrinti visus atidarytus sandorius ir užtikrinti, kad nustatėte atitinkamą nuostolio fiksavimo (Stop-Loss) ribą. Stop Loss lygį galėsite bet kuriuo metu NEMOKAMAI keisti, pasitelkę mūsų prekybos įrankius.

Taip pat apsvarstykite, ar nevertėtų kurių nors sandorių uždaryti visiškai ar dalinai, o galbūt į prekybinę sąskaitą pervesti naują prekybos kapitalą, kad sukurtumėte geresnę apsaugą nuo galimo kintamumo.

Galiausiai, nepamirškite, kad Stop-Loss įsakymai yra automatinio sandorių uždarymo priemonė, o ne konkrečios sandorio uždarymo kainos garantija. Todėl klientai turėtų nepamiršti, kad nepastoviu laikotarpiu kyla didelė rinkos kainų spragų rizika. Apie savo rizikos valdymo galimybes galite sužinoti čia.

Pagarbiai

Admiral Markets

Avatar-Admirals
Admirals Sprendimas „viskas viename“ – mokant, investuojant ir tvarkant savo pinigus

„Admirals“ – tai ne tik brokeris, bet ir finansų centras, siūlantis platų finansinių produktų ir paslaugų asortimentą. Mūsų dėka asmeninius finansus galite tvarkyti naudodamiesi „viskas viename“ sprendimu – investuojant, mokant ir tvarkant savo pinigus.