Maržos reikalavimų pakeitimai

Sausis 19, 2017 16:27

Gerb. Prekiautojai,

Prašome atkreipti dėmesį į šią informaciją apie būsimus maržos reikalavimų pasikeitimus. Artimiausiomis dienomis įvyksiantys pasikeitimai, yra sekantys:

1. Naujų maržos reikalavimų pritaikymas atviroms pozicijoms, atidarytoms pagal seniau galiojusius maržos reikalavimus.

Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad nauji maržos reikalavimai įsigalios sandoriams, Trade.MT4 ir Zero.MT4 tipo sąskaitose atidarytiems iki 2017 m. sausio 9 d. Maržos perskaičiavimas dabartinėmis sąlygomis įvyks savaitgalį, sausio 21-22 dienomis.

Šio perskaičiavimo priežastis yra ta, kad nauji maržos reikalavimai suteikia didesnį svertą mažesnėms populiarių priemonių pozicijoms, pavyzdžiui, DAX30, Aukso, USDCHF ir kitiems prekybos instrumentams, o klientams nėra kitos galimybės sumažinti maržos lygį seniau atidarytoms pozicijoms.

Jeigu turite didelės apimties pozicijų, atidarytų dar iki 2017 sausio 9 d., mes rekomenduojame jums įsitikinti, kad turite pakankamai lėšų sąskaitoje užtikrinti dabartiniams maržos reikalavimams užtikrinti. Taip yra svarbu todėl, kad kai kurių didelių pozicijų daliai gali būti pritaikytas 1:50 arba 1:10 svertas.

Atkreipkite dėmesį, kad šie pakeitimai neturės jokios įtakos klientams, turintiems Trade.MT4 (anksčiau Admiral-Pro) tipo sąskaitas AM-Live3 prekybos serveryje, nes nauji maržos reikalavimai netaikomi šiam sąskaitų tipui.

2. Maržos reikalavimų pakeitimai prieš prekybos sesijos pabaigą

Pradedant nuo penktadienio, sausio 20 d., maržos pasikeitimai prieš prekybos sesijos pabaiga vyks tokia tvarka:

Jei pozicija atidaroma arba uždaroma (pilnai arba dalinai) Trade.MT4 arba Zero.MT4 tipo sąskaitoje likus valandai iki penktadienio prekybos sesijos pabaigos, visoms atviroms pozicijoms bus automatiškai taikomas sumažintas iki 1:50 svertas, išskyrus pozicijas, atidaromas su mažesniu svertu (pvz., 1:10).

Aukščiau paminėti maržos reikalavimai ne valiutų porų instrumentams turi išplėstą laiką, su kurio galite susipažinti Sandorio ypatybėse pasirinkdami jus dominantį instrumentą iš meniu.

Jei tam tikro instrumento pozicija yra atidaroma prieš penktadienio prekybos sesijos uždarymą, jai bus taikomas 1:50, išskyrus tuos atvejus, kai sverto reikšmė yra dar mažesnė (pvz. 1:10). Šių, su mažesniu svertu atidarytų pozicijų marža bus automatiškai perskaičiuojama savaitgalį, tad pirmadienį, prasidėjus naujai prekybos sesijai šioms pozicijoms bus taikoma standartinių sąlygų marža.

Savaitgalio maržos perskaičiavimai taip pat bus taikomi atsižvelgiant į jūsų sverto nustatymus Prekiautojo Kabinete.

Atkreipiama dėmesį, jog šios penktadienio paskutinės prekybos valandos sąlygos gali būti taikomos ir kitais atvejais, pvz. prieš nedarbo dienas ar kitais atvejais, susijusiais su tam tikrų instrumentų prekybos ypatumais. Apie tokius pasikeitimus, kaip ir kada jie vyksta, mes jus būtinai informuosime.

3. Maksimalaus sverto nustatymas Prekiautojo Kabinete

Klientai, turintys Trade.MT4 ar Zero.MT4 tipo sąskaitas jau dabar gali rankiniu būdu padidinti arba sumažinti savo sąskaitos svertą Prekiautojo kabinete, tiesiog pasirinkdami vieną iš sverto reikšmių prekybinės sąskaitos nustatymų skyriuje. Visi sverto pasirinkimo variantai nepriklausomi nuo sąskaitos balanso.

Atkreipkite dėmesį, kad jūsų sąskaitos sverto pasikeitimas turi tiesioginį poveikį maržos vertei visoms atidarytoms pozicijoms, todėl labai rekomenduojame prieš sumažinant maksimalų svertą patikrinti turimas atviras pozicijas.

Taip pat atkreipkite dėmesį, kad, jei nuspręsite pasirinkti mažesnę sverto reikšmę, bus taikomis nominali vertės reikšmės bus pakoreguotos pagal maržos reikalavimuose nurodytą dydį.

Jei turite kokių nors klausimų, prašome nedvejodami kreipkitės į mūsų klientų aptarnavimo skyrių ar susisiekite su savo sąskaitos vadybininku.

Pagarbiai
Admiral Markets

Avatar-Admirals
Admirals Sprendimas „viskas viename“ – mokant, investuojant ir tvarkant savo pinigus

„Admirals“ – tai ne tik brokeris, bet ir finansų centras, siūlantis platų finansinių produktų ir paslaugų asortimentą. Mūsų dėka asmeninius finansus galite tvarkyti naudodamiesi „viskas viename“ sprendimu – investuojant, mokant ir tvarkant savo pinigus.