„Admiral Markets" siūlo prekiauti 0,01 mikrolotais aukso CFD!

Rugpjūtis 12, 2019 18:05

Nuo rugpjūčio 12 dienos „Admiral Markets" sumažino aukso CFD minimalų sutarties dydį nuo 0,1 loto iki 0,01 loto. Mažmeniniams klientams, kuriems taikomas svertas iki 1:20, tai sumažina maržos reikalavimus mažiausiems sutarčių dydžiams dešimt kartų, tai yra dabar kiekvienas gali pradėti prekiauti auksu.

Aukso istorija

Auksas tūkstančius metų ypač vertinamas kaip pinigai, papuošalai ir menas.

Jeigu kalbame apie prekybą auksu, tai pirmasis didelis šuolis šioje srityje buvo 1792 m., kai JAV nustatė dolerio standartą, susietą su auksu ir sidabru. JAV doleris iki pat 1971 m. buvo pagrįstas tauriaisiais metalais. Kai prezidentas Richardas Nixonas panaikino USD aukso standartą - tai turėjo didžiulę įtaką aukso kainai visame pasaulyje.

1980 m. sausio 21 d. aukso kaina smarkiai išaugo nuo 35 USD už unciją iki 850 USD už unciją (šiandien JAV doleriais tai būtų 2398,21 USD). Tuomet ateinančius 20 metų kaina krito ir 2001 m. pasiekė žemiausią lygį - 377,18 USD. Vėliau, jau kitame dešimtmetyje, aukso kaina kilo, kol 2011 m. pasiekė savo aukščiausią 2064,08 USD kainą.

Šaltinis: Macrotrends.net

Nuo 2013 m. aukso kaina svyravo nuo 1527 iki 1145 USD.

Kokie veiksniai veikia aukso kainą?

Aukso kainai įtakos turi įvairūs makroekonominiai veiksniai, pavyzdžiui:

  • Pasiūla ir paklausa: kaip ir bet kurios kitos priemonės atveju, kai aukso paklausa viršija pasiūlą, kainos didėja. Kai pasiūla didesnė nei paklausa, kainos krinta.
  • Palūkanų normos: kylant palūkanų normoms, aukso kaina turi tendenciją kristi, ir atvirkščiai. Štai kodėl aukso kainą galima susieti su centriniais bankais per jų priimamus pinigų politikos sprendimus dėl palūkanų normų.
  • Ekonominiai rodikliai: kadangi auksas ir kiti taurieji metalai dažnai naudojami apsidraudimui nuo infliacijos, defliacijos ar valiutos devalvacijos rizikos, ekonominiai rodikliai pastoviai veikia aukso kainą. Aukso kaina didėja, kai ekonominiai rezultatai yra prasti (pvz., pasaulinės finansų krizės metu), ir mažėja, kai ekonomika veikia gerai.
  • Nacionalinės nepaprastosios situacijos: tai karas, invazijos, nacionalinės nelaimės ar kitokios šalių ekstremalios situacijos. Kai žmonės baiminasi, kad bankai žlugs, jie dažnai kaupia auksą, o ne laiko savo lėšas grynųjų pavidalu.

Kokie yra prekybos auksu pranašumai?

Kadangi aukso kaina nuolat reaguoja į pokyčius pasaulinėse rinkose, tai yra labai nepastovi prekybos priemonė, suteikianti patyrusiems prekiautojams daug galimybių sėkmingai prekiauti geltonuoju metalu.

CFD prekyboje prekiautojai gali gauti naudos iš kainų pokyčių abiem kryptimis, tai yra prekiaudami auksu ir sudarydami tiek pirkimo, tiek pardavimo sandorius. Nenuostabu, kad auksas tampa viena populiariausių pasaulio rinkų, kuriai tenka 9,19 % visos „Admiral Markets" pasaulinės prekybos apimties (remiantis 2019 m. rugpjūčio 1 d.–rugpjūčio 12 d. duomenimis).

Įvertinus toliau išvardintus pranašumus, nesunku suprasti, kodėl auksas yra viena populiariausių „Admiral Markets" prekybos priemonių:

  • Nedideli tipiniai spredai: tik nuo 16–22 punktų piko valandomis.
  • Pelno padidinimas: naudodamiesi svertu iki 1:30 mažmeniniams klientams ir 1: 500 profesionaliems klientams, galite padidinti savo prekybos pelną (bet ir nuostolius).
  • JOKIŲ komisinių: jūs tiesiog sumokate spredą!
  • Mėgstamiausia pasaulyje prekybos programinė įranga: prekiaukite auksu „MetaTrader 4" ir „MetaTrader 5" platformose, naudodamiesi mūsų išskirtiniu „Supreme Edition" papildiniu.
  • Portfelio diversifikavimas: auksas gali būti naudojamas kaip saugi prieglobsčio investicija, siekiant apsisaugoti nuo infliacijos ar akcijų nuvertėjimo.

Tiesiog pradėkite prekiauti auksu ir pasinaudokite mūsų taikomais mikrolotais jau šiandien!

Avatar-Admirals
Admirals Sprendimas „viskas viename“ – mokant, investuojant ir tvarkant savo pinigus

„Admirals“ – tai ne tik brokeris, bet ir finansų centras, siūlantis platų finansinių produktų ir paslaugų asortimentą. Mūsų dėka asmeninius finansus galite tvarkyti naudodamiesi „viskas viename“ sprendimu – investuojant, mokant ir tvarkant savo pinigus.