„Slack“ akcijų pasiūlymas! Štai ką reikia žinoti

Birželis 20, 2019 14:09

Niujorko vertybinių popierių biržoje bus parduodamos „Slack Technologies Inc", populiarios debesų pagrindu sukurtos darbinės bendravimo platformos, akcijos (trumpinys WORK). Tačiau, skirtingai nuo kitų - „Uber" ir „Lyft" - šių metų milijardinių pradinių viešųjų siūlymų, „Slack" tai daro kitaip - naudodama tiesioginį sąrašą - investuotojams tai labai patinka.

Pažvelkime atidžiau į „Slack" tiesioginį sąrašą, sudarytą 2019 m. birželio 20 d., kokia jo reikšmė bendrovės ateičiai ir kaip jūs galėtumėte pasinaudoti „Slack" viešuoju siūlymu su „Admiral Markets".

Kas yra „Slack"?

„Slack" - tai amerikiečių programinės įrangos kompanija, įkurta 2009 m. ir debesų pagrindu teikianti darbinio bendravimo įrankius bei internetines paslaugas. Bendrovė didžiuojasi savo platformoje turinti daugiau kaip 10 milijonų kasdienių aktyvių vartotojų, siunčiančių daugiau kaip milijardą žinučių, o per kiekvieną savaitę užregistruojama 50 milijonų bendravimo valandų. Daugelis naujoviškų ir modernių įmonių naudoja „Slack", pavyzdžiui, „Trivago", BBC, IBM ir TAIP! - taip pat „Admiral Markets"!

Kodėl „Slack" sudaro tiesioginį sąrašą?

Tradiciškai įmonės, pavyzdžiui, „Uber" ir „Lyft", samdo investicinius bankus, kad šie valdytų akcijų pardavimo procesą, pateikdami pradinį viešąjį siūlymą (IPO). Šiuo atveju milijonai dolerių būtų mokami investiciniams bankininkams ir draudikams, kurie įvertintų akcijų pardavimo paklausą, valdytų pasiūlymą ir kainodarą, taip pat bendrą akcijų teikimo sąrašą.

Tačiau „Slack" sudaro tiesioginį sąrašą, o tai reiškia, kad jie IPO tikslais nenaudos investicinio banko ir neišleis naujų akcijų. Iš tiesų, jeigu nuspręsite pirkti „Slack" akcijų, įsigysite jau išleistas akcijas tiesiogiai iš bendrovės akcininkų ir ankstesnių investuotojų. Iš esmės vien tik pasiūla ir paklausa lems „Slack" prekybos kainą, kurią prižiūrės rinkos formuotojas „Citadel Securities LLC", o „Morgan Stanley" veiks kaip patarėjas.

Tiesioginis sąrašas nėra būdingas akcijas parduodančioms bendrovėms, bet „Spotify" tai irgi padarė, savo akcijas tiesiogiai pateikdama Niujorko vertybinių popierių biržai 2018 m. Nors pradžia gali būti šiek tiek kitokia, investuotojų sprendimas dėl investavimo vis tiek turėtų būti sutelktas į bendrovės ilgalaikius pagrindus.

Kokia yra „Slack" finansinė situacija?

Priimant sprendimą investuoti ar ne, visada naudinga išsiaiškinti kiek įmanoma daugiau duomenų ir informacijos. Štai ką mes kol kas žinome apie finansinę „Slack" situaciją iš jų užpildytos S-1 formos JAV vertybinių popierių ir biržų komisijoje (SEC):

  • Daugiau nei 95 000 organizacijų moka už naudojimąsi „Slack".
  • 40 % visų pastarųjų finansinių metų, kurie baigsis 2019 m. sausio 31 d., pajamų yra iš 575 didžiausių klientų.
  • Daugiau nei 500 000 organizacijų naudojasi nemokamu prenumeratos planu.
  • Paskutiniais fiskaliniais metais uždirbta 400,6 mln. JAV dolerių pajamų.
  • Nuo praėjusių fiskalinių metų pajamos išaugo 82 %.
  • „Slack" prarado 140,7 mln. JAV dolerių per savo paskutinius finansinius metus, lyginant su ankstesnių metų 181 mln. JAV dolerių.

Kaip investuoti į „Slack"

Bendrovė tikisi, kad jos vertė yra nuo 16 iki 17 mlrd. JAV dolerių, tuo tarpu viešai parduodamų bendrovės akcijų kaina bus nuo 25 iki 28 JAV dolerių. Tačiau, kadangi tai yra tiesioginis sąrašas, akcijų kaina gali būti gana nepastovi, pirmą kartą paskelbus prekybą.

Žvelgiant į ilgalaikę perspektyvą, kaip ir kitiems instituciniams investuotojams, būtina nuspręsti, ar investuoti į „Slack". Per „Invest.MT5" netrukus galėsite investuoti į „Slack" akcijas, kai nurims pradinis kainų kintamumas. Taip pat galite pasinaudoti kitais privalumais, pavyzdžiui:

  • Investuoti į tūkstančius akcijų ir ETF, prekiaujamų 15 didžiausių pasaulio biržų.
  • Atidaryti sąskaitą su depozitu tik nuo 1 EUR ir investuoti tik nuo 0,01 USD už akciją su minimaliu 1 JAV dolerio už JAV akciją transakcijos komisiniu mokesčiu.
  • Gauti nemokamus rinkos duomenis realiu laiku be jokių papildomų išlaidų.
  • Sukurti galimų pasyvių pajamų srautą, turint akcijų, už kurias mokami dividendai.
  • Naudoti visame pasaulyje žinomą „MetaTrader 5" daugiafunkcinę prekybos platformą.

Išvada

Tiesioginis „Slack" sąrašas traukia didžiulį dėmesį visame pasaulyje - nes dar viena milijardinė bendrovė šiais metais parduoda savo akcijas. Jau greitai bus galima investuoti į šias akcijas. O dabar spauskite šią reklamą, kad galėtumėte daugiau sužinoti apie „Invest.MT5" sąskaitos privalumus ir būtumėte tinkamai pasiruošę:

Avatar-Admirals
Admirals Sprendimas „viskas viename“ – mokant, investuojant ir tvarkant savo pinigus

„Admirals“ – tai ne tik brokeris, bet ir finansų centras, siūlantis platų finansinių produktų ir paslaugų asortimentą. Mūsų dėka asmeninius finansus galite tvarkyti naudodamiesi „viskas viename“ sprendimu – investuojant, mokant ir tvarkant savo pinigus.