Kas yra Litecoin valiuta – kaip investuoti į Litecoin CFD ir prognozuoti jos kainą?

Admirals
27 min.

Pastarųjų kelių metų kriptovaliutų ažiotažas, tikriausiai, neaplenkė ir jūsų. Daugeliui iš mūsų tai pasirodė tarsi iš niekur – ir staiga visi buvo užsiėmę kriptovaliutų prekyba. Pavyzdžiui, 2017 m. Litecoin valiuta fiksavo precedento neturintį vertės padidėjimą – daugiau kaip 5000 %. Tačiau beprotybė baigėsi lygiai taip pat staiga, kai 2018 m. pabaigoje garsiausių kriptovaliutų kursai smarkiai nukrito.

Daugelis kriptovaliutų prekiautojų prisidėjo prie minėto ažiotažo ir užsiėmė visiškai nepagrįstomis investicijomis. Daugeliui jų kriptovaliutų nuotykiai tuo ir pasibaigė. Tačiau labiau patyrę prekiautojai ir investuotojai supranta, kad bet kurios finansų rinkos ar priemonės kaina gali judėti (ir judės) tiek aukštyn, tiek žemyn. Tiesą sakant, naudodamiesi kriptovaliutų CFD prekybos konstrukcija, galite uždirbti pinigų iš kriptovaliutų prekybos, nepriklausomai nuo to, kaip juda rinka.

Ar norėtumėte pastoviai uždirbti pinigų, prekiaudami kriptovaliutomis? Aptarkime, kaip sėkmingi prekiautojai, atlikę gerą Litecoin analizę, gerai apgalvoję prekybos strategiją ir naudodami tinkamus įrankius, uždirba pinigų iš kriptovaliutų CFD prekybos tiek kainoms kylant, tiek krintant.

Kas yra Litecoin valiuta

Beveik visi, šiek tiek susipažinę su kriptovaliutomis, šiandien yra girdėję apie Bitcoin kriptovaliutą. Ši valiuta yra laikoma aukso standartu šioje finansinių priemonių kategorijoje ir pasauliečiai paprastai ją naudoja kaip kriptovaliutų sinonimą apskritai. Ne visi žino, kad yra daugybė kitų kriptovaliutų ir kriptovaliutų CFD priemonių. Šiame straipsnyje mes sutelkiame dėmesį į Litecoin valiutą. Žinovai teigia, kad tarp kriptovaliutų prekybos priemonių Litecoin valiuta, pagal minėtą analogiją, gali būti laikoma sidabro ekvivalentu.

Kai kalbame apie prekybą Litecoin valiuta, dažnai naudojamas terminas LTC – dėl paprastos priežasties – „LTC" yra universali Litecoin santrumpa. Taigi, Litecoin yra skaitmeninė valiuta ir, kaip ir tradicinė valiuta, turi trijų raidžių simbolį. Šis trumpinys sudarytas sekant ta pačia taisykle kaip ir USD (JAV doleris) ar EUR (euras).

Litecoin valiuta gali būti susieta su kitomis valiutomis pagal Forex prekybos principą. Litecoin JAV dolerio atžvilgiu, arba LTC/USD, yra populiari kriptovaliutų CFD prekybos priemonė.

Kaip atsirado Litecoin valiuta

2011 m. spalio 7 d. Čarlis Ly, buvęs „Google" darbuotojas išleido Litecoin valiutą. Tai buvo „Bitcoin Core" atšaka, besiskirianti visų pirma tuo, kad reikalavo mažiau laiko sukurti bloką (2,5 minutės), didesniu maksimaliu monetų skaičiumi, hashing algoritmu ir šiek tiek pakeista grafine vartotojo sąsaja.

Nors Litecoin valiuta buvo sukurta 2011 m. spalį, jo sfinansinė istorija prasidėjo 2013 m. lapkritį. Litecoin kūrėjų komanda iš pradžių išleido 0.8.5.1 versiją ir Litecoin bendra vertė sparčiai pakilo, įskaitant 100 % šuolį per 24 valandas. 2013 m. gruodžio pradžioje buvo išleista nauja versija. Šia nauja patobulinta versija 20 kartų sumažinti mokesčiai už sandorius, taip pat pagerinta tiek kliento, tiek tinklo apsauga ir našumas. Litecoin šiuo metu yra viena didžiausių ir labiausiai parduodamų kriptovaliutų pasaulyje.

Litecoin valiuta ir blokų grandinės technologija

Litecoin valiuta paremta blokų grandinės technologija, tokia pačia kaip ir bitkoinas. Pasak Litecoin kūrėjų, Litecoin blokų grandinė „gali susitvarkyti su didesnėmis sandorių apimtis nei jo analogija – bitkoinas", o tai reiškia, kad tinklas ne tik palaiko daugiau operacijų, bet ir pasiekia greitesnį apdorojimo laiką.

Kaip kasama Litecoin valiuta

Nauji Litecoin pastoviai kuriami specialaus proceso metu, vadinamu Litecoin kasimas. Nors tai gali atrodyti labai sudėtinga, tačiau iš esmės tai yra paprasčiausiai įrašų saugojimo paslauga. Litecoin užtikrina, kad yra tik viena blokų grandinė, padarydamas taip, kad sukurti naujus blokus būtų tikrai sunku. Užuot paprasčiausiai kurdami blokus, kasėjai turi atrasti kriptografinį bloko hash'ą, kuris atitinka tam tikrus kriterijus ir vienintelis būdas tai padaryti – daug jų apskaičiuoti tol, kol galiausiai jums pasiseka ir atrandate tą, kuris veikia. Taigi, šis procesas vadinamas hashing (maišos procesas). Kasėjas, kuris sėkmingai sukuria bloką apdovanojamas 25 naujais Litecoins.

Litecoin maišos proceso saugumas ir patikimumas dar labiau garantuojamas, nes maišos kriterijai yra koreguojami kas kelias dienas, atsižvelgiant kaip dažnai blokai sukuriami, todėl kuo daugiau konkurencijos, tuo daugiau darbo reikia įdėti surasti bloką.

Kaip veikia Litecoin valiuta

Litecoin – tai internetinis tinklas, kuriuo žmonės gali naudotis persiųsti mokėjimus vieni kitiems. Litecoin – tai tiesioginė ir decentralizuota sistema, o tai reiškia, kad jos nekontroliuoja joks subjektas ir jokia valdžia.

Mokėjimų sistema nėra skirta fizinėms valiutom, tokioms kaip doleris ar euras, sistema naudoja savo apskaitos vienetą, kuris taip pat vadinamas Litecoin (simbolis: Ł arba LTC). Todėl dažnai matysite, kad Litecoin priskirtas virtualių arba skaitmeninių valiutų kategorijai. Litecoin galima nusipirkti arba parduoti už tradicinius pinigus įvairiose internetinėse keityklose.

Litecoins galima sumokėti už ilgą prekių sąrašą iš įvairių prekiautojų. Pirmas žingsnis – parsisiųsti Litecoin piniginę, kad galėtumėte jų nusipirkti ir vėliau jais sumokėti už prekes ir paslaugas.

Kaip Litecoin valiuta vystėsi

Litecoin pasiūlos augimas yra decentralizuotas pagal Litecoin protokolą, kuris struktūrizuoja naujų monetų kūrimą. Naujų Litecoin monetų sukūrimas negali viršyti 84 mln. Šio straipsnio paskelbimo metu apyvartoje buvo apie 63,7 milijono Litecoin monetų, o tai sudaro apie 75,8 % visos sumos. Kai tik bus sukurta 84 milijonai Litecoin monetų, naujos Litecoin monetos nebus platinamos. Norint išlaikyti stabilią kainą, Litecoin skaičius yra ribotas.

Antroje 2019 m. pusėje planuojamas antrasis Litecoin kasybos apdovanojimų sumažinimas perpus. Tai reiškia, kad atlygis už kiekvieną naujai sugeneruotą bloką bus sumažintas perpus nuo 25 iki 12,5. Ši procedūra taip pat naudojama kasant bitkoinus ir paprastai kartojama kas 4 metus. Tokio atlygio mažinimo esmė yra išlaikyti kasančiųjų veiklos kontrolę, nes kriptovaliutų populiarumas didėja.

Šaltinis: litecoinblockhalf.com, 2019 m. lapkričio 8 d. duomenys

Bitcoin ar Litecoin valiuta – kuo šios kriptovaliutos skiriasi

Kai kurie prekiautojai sako, kad jeigu bitkoinas yra aukso ekvivalentas, tada Litecoin gali būti palygintas su sidabru. Tai gali atrodyti kaip nereikšmingas palyginimas, Iš tiesų, būtent to ir siekė Litecoin kūrėjai, jį kurdami. Abi monetos labai panašios, tačiau yra ir keletas išskirtinių skirtumų, dėl kurių daugelis patyrusių kriptovaliutų prekiautojų, lygindami Bitcoin ar Litecoin valiuta, nusprendžia pastarosios naudai.

  1. Litecoin siūlo greitesnį apdorojimą: Litecoin tinklas palaiko vidutinį apdorojimo laiką – 2,5 minutės, o Bitcoin tinklas bloko apdorojimui užtrunka vidutiniškai 10 minučių. Ir nors Bitcoin kūrėjai teigia, kad šiais laikais apdorojimo laikas yra greitesnis, tačiau praktiškai jis vis tiek pasirodo yra daug kartų lėtesnis nei Litecoin.
  2. Litecoin naudoja kitokį hashtag algoritmą: Litecoin naudoja skriptą savo sudėtingame algoritme, todėl jis reikalauja neribotai didėjančių resursų ir daugiau atminties.
  3. Litecoin tinklas sukurs daugiau monetų: Litecoin pagamins 84 milijonus Litecoin monetų arba keturis kartus daugiau nei bitkoinų tinklas.

Viską susumavus Litecoin gali apdoroti daugiau sandorių ir tai sumažina problemas ir padeda išvengti kliūčių, būdingų bitkoinui.

Šiame paveikslėlyje pateikta trumpa abiejų kriptovaliutų apžvalga:

Šaltinis: coindesk.com, „What is difference between Litecoin vs Bitcoin", 2018 m. lapkričio 12 d. duomenys

Litecoin valiuta: kasti ar prekiauti Litecoin CFD

Profesionalūs prekiautojai ir investuotojai nustatė, kad Litecoin kriptovaliutų CFD prekyba paprastai yra pelningesnė nei Litecoin kasyba. Pavyzdžiui, Litecoin CFD prekyba gali būti vykdoma paprasčiausiai naudojant nemokamą, patobulintą prekybos platformos „MetaTrader" versiją „Supreme Edition". Kita vertus, Litecoin kasybai reikalinga speciali vadinamoji ASIC aparatūra. Ši aparatūra yra labai brangi ir todėl nėra pati saugiausia investicija. Litecoin kriptovaliutų CFD gali prekiauti visi, kas nori, tuo tarpu su Litecoin gavyba susijusi didelė rizika:

  1. Eksponentinis tinklo sudėtingumas: kuo daugiau ir greičiau prisijungs kasėjų, tuo tinklas bus vis sudėtingesnis. Dėl šios priežasties svarbu realistiškai nuspėti, kaip sudėtingumo lygis keisis artimoje ateityje.
  2. Galima maža įrangos perpardavimo vertė: specialiųjų integrinių grandynų (ASIC) programinė įranga gali kasti Litecoin labai efektyviai, bet tai viskas, ką ji gali. Jos negalima pritaikyti kitiems tikslams, todėl perpardavimo vertė labai maža.
  3. Pristatymo vėlavimas: jūs nenorite, kad jūsų programinė įranga būtų pristatyta praėjus mėnesiams po užsakymo. Konkrečiai kalbant, internete yra daug blogų atsiliepimų iš anksto užsakant kasybos programinę įrangą.
  4. Energijos naudojimas: juk jūs nenorėtumėte mokėti daugiau už elektrą nei uždirbate Litecoin, tiesa?

Tai tik keletas komplikacijų ir iššūkių, susijusių su Litecoin kasyba. Iš to, kas išdėstyta, galime daryti išvadą, kad, paprastai tariant, prekiauti LTC/USD turėtų būti kur kas įdomiau, pelningiau ir tam prireiktų mažiau išlaidų.

Ar rizikinga prekiauti Litecoin valiuta?

Domina investicijos į kriptovaliutas ir konkrečiai norite žinoti, kaip pirkti Litecoin? Atminkite, kad Litecoin pirkimas susijęs su tam tikra rizika, pavyzdžiui:

  1. Kaip ir bitkoino, Litecoin istorija trumpa, tad palyginti duomenis yra sunku. Iškyla klausimas, kaip įvertinsite, kokia vertė yra teisinga. Tradicinėms valiutoms, tokioms kaip USD ar GBP, galite matyti kelių dešimtmečių kainų pokyčius ir iš to gauti informacijos apie atitinkamos valiutos tikrąją vertę. Litecoin kursas – labai svarbi informacija.
  2. Griežtesnis tarptautinis reguliavimas arba apribojimų ir tam tikrų sąlygų nustatymas prekybai Litecoin ir kitomis kriptovaliutomis gali smarkiai sumažinti Litecoin paklausą ir prekybą kriptovaliutomis. Kai kurios šalys turi įstatymus, kurie riboja kapitalo nutekėjimą. Tai sąlygojo, kad nemažos pinigų sumos buvo pervestos į kriptovaliutas. Žinoma girdisi ir tokie argumentai, kad geriausiai viską reguliuoja paklausa. Tačiau, įvairios vyriausybės ir priežiūros institucijos paskelbė ketinančios artimiausiu metu sugriežtinti prekybos kriptovaliutomis kontrolę.

Pavyzdžiui, Kinijos įstatymų pakeitimas galėtų sumažinti kriptovaliutų paklausą ir priversti pirkti mažiau Litecoin. Tikėtina, kad tai labai sumažins Litecoin kursą ir gali (iš dalies) sumenkinti jūsų investicijų vertę.

3. Litecoin valiuta neprižiūrima, todėl kai kurie gali manyti, kad ji labai rizikinga. Tačiau tai subjektyvu, nes galų gale – Litecoin tik valiuta.

4. Litecoin kursas, kaip ir žaliavų ar kitų finansinių priemonių kainodaros atveju, priklauso nuo įvairių veiksnių. Ši valiuta, savo prigimtimi panaši į žaliavą, todėl ji priklauso nuo pokyčių rinkoje, tokių kaip paklausa ir pasiūla, taip pat ekonominių aplinkybių ir minėtų politinių nuotaikų. Tai ir sukelia kainų svyravimus.

Minėta rizika gali jus atgrasyti. Tačiau tai neturi būti priežastis susilaikyti nuo Litecoin pirkimo. Iš tiesų Litecoin kurso svyravimai gali suteikti labai įdomių ir potencialiai pelningų prekybos galimybių. Tačiau svarbu pasirinkti tinkamą investavimo priemonę.

Prekiaudami arba investuodami kriptovaliutų CFD, galite iš esmės sumažinti šią riziką ir netgi iš to gauti naudos. Naudodamiesi CFD konstrukcija, galite lengvai reaguoti į Litecoin kurso pokyčius, faktiškai neturėdami šio aktyvo. Skiriamasis kriptovaliutų CFD prekybos bruožas yra tas, kad galite sudaryti tiek ilgas (pirkti Litecoin), tiek trumpas (parduoti Litecoin) pozicijas ir tokiu būdu gauti naudos iš kylančių ir krintančių Litecoin kursų pokyčių.

Taigi, toliau šiame straipsnyje ir aptarkime kriptovaliutų CFD prekybą.

Daugiafunkcinė platforma Nr. 1 pasaulyje


 

Kas yra kriptovaliutų CFD prekyba: kaip prekiauti Litecoin valiuta

Kriptovaliutų CFD arba susitarimai dėl kainų skirtumo yra išvestinės priemonės, tai yra, CFD kaina yra pagrįsta pagrindinio turto verte – šiuo atveju Litecoin valiuta ar kuria kita kriptovaliuta. Jeigu prekiaujate kriptovaliutų CFD, turite suprasti, kad realiai jūs perkate sutartį su brokeriu, o ne iš tiesų įsigyjate pačią kriptovaliutą. Tai suteikia didelį lankstumą.

Litecoin pirkimas tradiciniu būdu paprastai atliekamas per tarpininkus arba internetines kriptovaliutų biržas. Procesas ne visada yra skaidrus ir kartais gali sąlygoti praktinių iššūkių. CFD prekyba – tai susitarimo dėl kainų skirtumo iš jūsų brokerio pirkimas arba pardavimas. Atitinkamą įsakymą galite pateikti per sekundės dalį.

Šiuo atveju pelną arba nuostolį sudaro skirtumas tarp Litecoin kainos vertės tuo metu, kai pateikėte įsakymą (įėjimo vertės) ir Litecoin kainos tuo metu, kai uždarėte poziciją. To pranašumas yra tas, kad naudodamiesi CFD prekyba galite atidaryti tiek ilgas, tiek trumpas pozicijas ir reaguoti tiek į kylančios, tiek ir besileidžiančios rinkos pokyčius. Vykdydami kriptovaliutų CFD prekybą, galite gauti pelno, nepaisant to, kokia yra rinkos tendencija.

Viena iš priežasčių, kodėl prekyba CFD yra tokia populiari, yra ta, kad susitarimai dėl kainų skirtumo gali būti taikomi įvairiausiems produktams. Galite prekiauti tokiais finansiniais produktais kaip indeksai, žaliavos, obligacijos, kriptovaliutos, ateities sandoriai ir akcijos, jų realiai net neturėdami. Turėdami įgūdžių ir žinių, įgytų dirbant kriptovaliutų CFD, galėsite visa tai lengvai pritaikyti kitose finansų rinkose ir su kitomis prekybos priemonėmis. Juk pagaliau, profesionalių prekiautojų teigimu, portfelio diversifikavimas yra vienas iš pagrindinių nuoseklaus pelno rezultatų raktų.

Kita svarbi priežastis, dėl kurios kriptovaliutų CFD prekyba tampa vis populiaresnė pradedantiesiems prekiautojams, yra svertas. Vykdydami kriptovaliutų CFD prekybą, prekiaujate ne tiesiogiai pačioje vertybinių popierių biržoje. Brokeris suteikia prekiautojams galimybę prekiauti didesne verte su santykinai mažu nuosavu kapitalu. Kitaip tariant, galite nusipirkti daugiau Litecoin, nei jūsų kapitalas paprastai leistų.

Privalumas yra tas, kad jūs galėsite mėgautis (didesniu) pelnu, susijusiu su Litecoin CFD. Tačiau, atminkite, kad didesnio pelno tikimybė eina kartu su didesnių nuostolių tikimybe. Todėl geriausios kriptovaliutų CFD prekybos strategijos visada apima rizikos valdymo sistemą.

Kaip prekiauti CFD su Litecoin valiuta

Kaip ir tradicinėmis valiutomis, Litecoin valiuta prekiaujama kitos valiutos atžvilgiu. Taip pat kaip ir prekiaujant EUR/USD arba GBP/USD ar kitomis valiutų poromis, kai prekiaujate eurais arba svarais JAV dolerio atžvilgiu. Valiutos kotiruotėje valiutos vertė yra susijusi su kitos valiutos verte. Pelnas gaunamas nuvertėjus vienai valiutai arba padidėjus jos vertei kitos valiutos atžvilgiu.

Litecoin galima prekiauti tradicinių valiutų tokių kaip JAV doleris ar euras atžvilgiu arba galima sudaryti kryžmines poras, pavyzdžiui, kartu su BTC. šiuo atveju labiausiai prekiaujama CFD priemonė yra Litecoin/JAV doleris. Ši priemonė paprastai vadinama LTC į USD arba LTC USD kriptovaliutų prekybos pora.

Toliau šiame straipsnyje paaiškinsime, kaip galite pradėti prekiauti Litecoin kriptovaliutų CFD ir aptarsime tokias temas:

  • Kaip pradėti investuoti į Litecoin arba kaip pradėti prekiauti Litecoin valiuta
  • Techninė analizė – Litecoin prognozės, pagrįstos Litecoin kurso modeliais
  • Litecoin kintamumo lūkesčiai
  • Litecoin prekybos platforma – „MetaTrader 4"
  • Litecoin prekybos strategija

Kaip pradėti investuoti į Litecoin valiutą

Litecoin kainos lūkesčiai daugiausia priklauso nuo kintamumo. Norint atlikti tikslią Litecoin prognozę, pirmiausia reikia sugebėti atsakyti į klausimą, kaip kinta Litecoin kursas. Atsakymas paprastas. Litecoin kursas yra labai nestabilus ir paprastai pasižymi daug stiprių kainų pokyčių. Jeigu žiūrėtumėte į toliau pateiktą LTC/USD grafiką, pamatytumėte LTC/USD būdingą didelį impulsą.

Naudodamiesi technine analize, prekiautojai stengiasi gauti kuo daugiau įžvalgos apie rinkos nuotaikas ir galimą tendencijų raidą. Litecoin kriptovaliutų CFD prekiautojai paprastai naudojasi priemonėmis, kurias jų Litecoin prekybos platforma gali pasiūlyti, kad patobulintų prekybą. Pavyzdžiui, galite nesunkiai nustatyti impulsą, naudodamiesi slankiuoju vidurkiu arba pridėdami vidutinio tikrojo diapazono (ATR) indikatorių į savo LTC/USD grafiką.

Pateiktame paveikslėlyje parodyta savaitinis LTC USD grafikas, kuriame aiškiai matosi ekstremalaus augimo laikotarpis ir ATR indikatorius tam pritaria. Tokio kainų kintamumo dažnai baiminamasi arba jis vertinamas kaip kažkas neigiamo, tačiau tai tiesiog nurodo kainos pokyčius, kuriuos priemonė patyrė per tam tikrą laikotarpį. Kaip matote iš šio pavyzdžio, prekiautojai galėjo pasinaudoti Litecoin kurso kitimu, prekiaudami LTC USD kriptovaliutų CFD ir investuodami į Litecoin valiutą.

Šaltinis: „Admirals MetaTrader 5", LTC USD, 2016 m. sausio 3 d.–2019 m. lapkričio 8 d. savaitinis grafikas. 2019 m. lapkričio 8 d. duomenys. Atminkite, kad praeities rezultatai negarantuoja rezultatų ateityje.

Litecoin valiuta – istorinė kainos raida ir būsimos kainos lūkesčiai

Techninės analizės priemonėmis analizuojama Litecoin istorinė kainų raida, siekiant gauti įžvalgų apie vyraujančią rinkos nuotaiką ir galimą kainų raidą ateityje. Pažiūrėję į LTC USD grafiką, pamatysime, kad LTC ir USD poros kainos vertė stipriai pakilo 2013 ir 2014 m. O 2015–2016 m. matome korekcinę pertrauką, kurios metu Litecoin kursas juda šoniniu kanalu ir net šiek tiek sumažėja. Nuo 2017 m. smarkiai išaugo entuziazmas ir Litecoin bei Litecoin CFD pirkimas, tai kaip tik ir rodo staigus Litecoin kainos padidėjimas.

2018 m. pabaigoje daugelis pradedančių prekiautojų ir mėgėjų pirmą kartą susidūrė su kriptovaliutų prekybos rizika. Entuziastingi pradedantieji visiškai pasidavė investicijoms į Litecoin ir Litecoin pirkimą, bet neatsižvelgė į galimybę, kad kaina taip pat gali ir kristi. Daugeliui iš jų patyrė didelius nuostolius ir taip prarado neseniai sukauptą pelną ir galbūt (dalis jų) savo pradines investicijas taip pat greitai, kaip ir buvo uždirbę.

Prekiaujantys Litecoin CFD buvo geresnėje situacijoje. Jie galėjo paprasčiausiai uždaryti savo pozicijas su minimaliais nuostoliais. Tad šiuo atveju buvo ne tik Litecoin kriptovaliutos CFD prekiautojai, kurie išėjo iš susidariusios situacijos, nepatirdami didelių nuostolių, bet buvo ir tokių prekiautojų, kurie uždirbo pinigų iš krintančios Litecoin kainos.

Primename, kad investuodami į Litecoin CFD galite sudaryti sandorius ir uždirbti tiek rinkai kylant, tiek ir krentant. Tai yra galite nusipirkti Litecoin (ilga pozicija) ir parduoti Litecoin (trumpa pozicija). Tai reiškia, kad jūs galite gauti naudos iš Litecoin kainos pokyčių, nepriklausomai nuo to, ar kalbame apie bulių ar meškų Litecoin prognozes.

Šaltinis: „Admirals MetaTrader 5", LTC USD, 2019 m. balandžio 19 d.–2019 m. lapkričio 8 d. dieninis grafikas. 2019 m. lapkričio 8 d. duomenys. Atminkite, kad praeities rezultatai negarantuoja rezultatų ateityje.

Kaip pradėti prekiauti Litecoin valiuta

Prekyba arba investavimas į Litecoin kriptovaliutų CFD iš esmės panašus į prekybą Forex valiutų poromis, žaliavomis ar kitų priemonių CFD, pavyzdžiui, akcijų arba indeksų. Beprecedentis Litecoin kainos ir kitų kriptovaliutų augimas daugeliui buvo priežastis visiškai ignoruoti bet kokią Litecoin techninės analizės formą ar išsamios Litecoin prekybos strategijos taikymą. Kaip ir bet kurios kitos prekybos atveju, nuosekli sėkmė kriptovaliutų CFD prekyboje paprastai būna gero pasiruošimo ir tinkamo atlikimo bei valdymo rezultatas. Šiuo atveju būtina atlikti gerą Litecoin analizę ir taikyti tinkamą prekybos strategiją.

Jeigu planuojate pradėti investuoti į Litecoin CFD, tai yra užsiimti Litecoin CFD prekybą, turėtumėte žinoti tris elementus, kuriuos profesionalūs prekiautojai įvardija kaip savo sėkmės veiksnius:

  1. Litecoin prekybos strategija – kokia jums asmeniškai tinkamiausia Litecoin prekybos strategija, tai yra kuri Litecoin prekybos strategija jums labiausiai tinka, priklauso nuo įvairių veiksnių, tokių kaip pageidaujama prekybos forma, jūsų prekybos grafikas, pradinis depozitas, tolerancijos rizikai lygis ir nuo to, ar renkatės Litecoin prognozėms fundamentalią ar techninę Litecoin analizę.
  2. Prekybos psichologija – pradėję investuoti į Litecoin kriptovaliutos CFD, turite žinoti, kad galite tikėtis ir pelno, ir nuostolių. Stenkitės, kad tai jūsų neveiktų – priimkite savo prekybos sprendimus, remdamiesi tik technine Litecoin analize ir savo Litecoin prekybos strategija.
  3. Rizikos valdymas – jūsų Litecoin prekybos strategija yra neišsami, jeigu neužtikrina tinkamo rizikos valdymo.

Parengti Litecoin prekybos strategiją ir prekybos planą bei to laikytis yra svarbu, nes jame pateikiamos rekomendacijos, kaip priimti tinkamus sprendimus. Remdamasis Litecoin prekybos strategija, prekiautojas nustato, kaip ir kada patekti į finansų rinką. Jūsų Litecoin kriptovaliutos CFD prekybos plane ne tik nurodomos sandorio sudarymo ir užbaigimo sąlygos, laiko periodai, bet taip pat pateikiama galimų automatizuotų Litecoin prekybos priemonių ir indikatorių, kurie gali jums padėti, apžvalga.

Be to, jūsų Litecoin prekybos strategija nėra išsami be rizikos valdymo taisyklių. Auksinė prekybos taisyklė yra „padidinti savo pelną ir apriboti nuostolius". Techninė Litecoin analizė ir Litecoin prekybos strategijos taikymas prižiūri pirmąją dalį, o rizikos valdymas padeda apsaugoti pelną ir apriboti galimus nuostolius.

Kitoje, dažnai girdimoje, kriptovaliutų CFD prekybos patarimų kategorijoje teigiama, kad prekiautojas negali leisti savo emocijoms jį užvaldyti. Nors tai atrodo logiška ir net šiek tiek savaime suprantama, prekiaujant laikytis tokio patarimo yra didžiausias iššūkis, ypač tiems, kurie tik pradeda investuoti į Litecoin kriptovaliutos CFD.

Apsvarstykite, pavyzdžiui, atvejį, kai daugybė jūsų Litecoin kriptovaliutos CFD prekybos pozicijų patiria nuostolį. Nors žinote, kad jūsų prekybos sprendimai turėtų būti pagrįsti jūsų Litecoin prekybos strategija ir rizikos valdymo sistema, galite jausti impulsą „susigrąžinti savo nuostolius". Todėl svarbu suvokti, kad Litecoin kriptovaliutos CFD prekyba yra veikla, pagrįsta iš anksto priimtais sprendimais, bet prekiautojų psichologinė būsena gali įtakoti jos rezultatus.

Kokie analizės metodai taikomi Litecoin valiutai

Yra trys žinomi analizės metodai, skirti nagrinėti finansų rinkas. Jie taikomi ir Litecoin valiutai analizuoti:

  1. Litecoin techninė analizė
  2. Litecoin fundamentinė analizė – Litecoin prognozės, paremtos makroekonominėmis ir politinėmis aplinkybėmis
  3. Litecoin analizė, paremta Elioto bangų metodu – Litecoin lūkesčiai, pagrįsti kainų ciklais

Prieš investuodami į Litecoin CFD, turėsite atlikti kelių rūšių Litecoin kainos analizę, kad gautumėte labiausiai tikėtiną Litecoin prognozę. Didžioji dauguma prekiautojų tam tikslui naudoja Litecoin techninę analizę. Techninė analizė yra puikus vadovas, skirtas analizuoti ir nustatyti prekybos sąrangas. Naudodamiesi kainų judėjimu, žvakių modeliais ir Litecoin prekybos indikatoriais, prekiautojai bando suformuluoti labiausiai tikėtinus Litecoin lūkesčius.

Pavyzdžiui, kai kurie prekiautojai, priimdami sprendimus, naudojasi tik savo LTC USD grafiko žvakėmis, o kiti pirmiausia pasikliauja indikatoriais ir automatizuotomis Litecoin prekybos priemonėmis. Tačiau prekiautojai dažniausiai derina skirtingus metodus, kad patvirtintų arba patikslintų galimas Litecoin prognozes. Pavyzdžiui, Litecoin lūkesčiai grindžiami Litecoin technine analize, dažnai remiasi ir fundamentinėmis sąlygomis.

Fundamentinė Litecoin analizė arba naujienomis paremta Litecoin CFD prekyba yra dar vienas būdas, naudojamas rinkai analizuoti. Litecoin lūkesčiai, pagrįsti fundamentine analize, atsižvelgia į ekonominius ir politinius duomenis ir apima kriptovaliutas bei Litecoin naujienas, kad būtų įvertintas Litecoin kursas arba LTC USD būsimą potencialas.

Rinkos tendencija beveik niekada nesivysto tiesia linija ir nuolat nesilaiko to paties modelio ir kriterijų. Elioto bangų teorija yra metodas, kuris naudoja techninius Litecoin analizės modelius tendencijų raidai apibūdinti. Šis metodas apibrėžia įprastus ciklus ir suteikia prekiautojams galimybę, remiantis tuo, gauti realistiškesnes Litecoin prognozes. Elioto bangų teorija gali būti naudojama tendencingoje rinkoje. Litecoin kainų pokyčių tendencijos paprastai turi tris impulsų ciklus tendencijos kryptimi, po kurių eina 2 korekcinės bangos – priklausomai nuo tendencijos krypties.

Kiekvienas prekiautojas turės nuspręsti, kuris metodas jam yra geriausias ir atitinka jo prekybos stilių. Tie, kurie pasirenka trumpalaikę Litecoin kriptovaliutos CFD prekybą, tokią kaip skalpavimas arba Litecoin dienos prekyba, pasitikės beveik vien technine Litecoin analize ir paprastai noriai naudos automatizuotas Litecoin prekybos priemones bei indikatorius.

Kita vertus, jeigu pasirinksite ilgalaikę arba vidutinės trukmės strategiją, pavyzdžiui, swing prekybą ar investavimą į Litecoin, galėtumėte naudoti fundamentinės Litecoin analizės ir Litecoin techninės analizės derinį. Patyrę prekiautojai sutiks, kad metodų derinys gali padėti pasiekti kuo tikroviškesnį esamos rinkos būklės vaizdą ir sužinoti kuo tikslesnius Litecoin lūkesčius.

Nepaisant metodo, kurį galiausiai pasirenka prekiautojas, sėkmės raktas atrodo vienodai. Prekybos plano sudarymas, anot patyrusių prekiautojų, yra tas veiksnys, kuris gali padaryti didelį skirtumą jūsų Litecoin CFD prekyboje. Toks prekybos planas turi vienareikšmiškai apibūdinti Litecoin analizės procesą, kurį prekiautojas naudoja savo Litecoin prognozėms gauti. Be to, prekybos plane aiškiai išdėstoma Litecoin prekybos strategija ir apibrėžiamos taikymo sąlygos, kaip nustatyti palankiausius įėjimo į rinką momentus, prekybos ir rizikos valdymo taisyklės bei sandorio užbaigimo kriterijai.

Tapk Superherojumi

Išmokite prekiauti per 20 dienų – nuo nustatymų iki sandorių sudarymo

 

Litecoin valiuta ir dieninio prekybos grafiko techninė analizė

Galimybė prekiauti Litecoin CFD (užuot pirkus Litecoin tradiciniu būdu) atveria duris į Litecoin dienos prekybą. Dienos prekyba Litecoin suteikia prekiautojams galimybę reaguoti į daugybę kasdienių Litecoin kainų pokyčių svyravimų.

Šiems pokyčiams būdinga tai, kad jie paprastai būna trumpalaikiai ir paviršutiniški ilgesnio laikotarpio Litecoin kainų pokyčių atžvilgiu. Pelno maržos, vykdant Litecoin dienos prekybą arba skalpavimą, paprastai yra mažesnės nei tuo atveju, kai, pavyzdžiui, pasirenkate investuoti tiesiogiai į Litecoin.

Taigi, svarbus Litecoin dienos prekybos sėkmės veiksnys yra susijęs su galimybe nustatyti didesnius ir patikimiausius kainų pokyčius. Profesionalūs prekiautojai tam naudoja pažangiausią Litecoin analizės metodą – kelių laiko periodų analizę.

Litecoin dienos prekyba ir dieninė analizė paprastai paprastai atliekama trumpuose perioduose, pavyzdžiui, H4 (4 valandų), H1 (1 valandos), M10 (10 minučių), M5 (5 minučių) arba M1 (1 minutės) LTC USD grafikuose. Kuo mažesnį laiko periodą naudosite, tuo atsitiktinesni atrodys kainų pokyčiai. Taigi, naudodamas kelių laiko periodų analizės metodą, prekiautojas mažesnio laiko periodo analizę derina su ilgesnės trukmės LTC USD grafikais, pavyzdžiui, dieniniu Litecoin grafiku.

Ši techninė Litecoin analizės technika gali optimizuoti jūsų Litecoin dienos prekybos veiklos rezultatus, pagerindama Litecoin prognozių patikimumą:

  1. Norėdami nustatyti svarbius palaikymo ir pasipriešinimo lygius ir suvokti bendrą rinkos struktūrą, naudokite didesnio periodo LTC USD grafiką, pavyzdžiui, dieninį grafiką. Tai suteikia kontekstą, pagal kurį jūs aiškinate visas kitas išvadas.
  2. Tada susitelkite į vidutinės trukmės laikotarpį, pavyzdžiui, 4 valandų LTC USD grafiką, kad geriau suprastumėte tendencijos fazę, impulsą ir svarbiausius kainų modelius. Prekiautojas naudoja šią informaciją norėdamas pasirinkti savo pozicijai tinkamą kryptį (Buy Litecoin arba Sell Litecoin).
  3. Analizuokite tą LTC USD grafiką, kuriame sudarysite sandorį, pavyzdžiui, M15 grafiką. Kai tik du aukštesnių laikotarpių grafikai suteikia „žalią šviesą", galite naudoti žemesnį laiko grafiką, kad nustatytumėte geriausias prekybos galimybes ir pačias palankiausias įėjimo į rinką parinktis (laiką).

Ši Litecoin analizės technika padeda trumpalaikiams prekiautojams išvengti nenumatytos rizikos, susijusios su prekybos tendencijomis rinkoje. Be to, tai padeda prekiautojui išfiltruoti (per) mažas pelno maržas, kai Litecoin kaina juda arti palaikymo arba pasipriešinimo lygio. Ši technika gali padėti jums optimizuoti Litecoin dienos prekybos veiklą.

Tai, žinoma, yra tik vienas iš daugelio būdų, metodų ir automatinių Litecoin prekybos įrankių, kuriuos galite pasirinkti. „Admirals" siūlo nemokamą prieigą prie išskirtinio „MetaTrader Supreme Edition" papildinio. „MetaTrader Supreme Edition" prekiautojams siūlo profesionalius Litecoin analizės ir prekybos įrankius. MT4SE papildinį sudaro ne mažiau kaip 55 novatoriški indikatoriai, praktinės funkcijos ir patobulintos ekrano parinktys.

Išskirtinis „MetaTrader Supreme Edition“

Atsisiųskite galingiausią įskiepių rinkinį savo mėgstamai prekybos platformai!

 

Kaip analizuojama ir prekiaujama Litecoin valiuta „MetaTrader" platformoje

Norėdami pradėti investuoti į Litecoin arba Litecoin kriptovaliutų CFD prekybą ar net jeigu norite tiesiog stebėti Litecoin kainų grafikus tiesiogiai, pirmiausia turėsite padaryti keletą praktinių pasirinkimų. Žinoma, jūs turite rasti brokerį, kuris ne tik teikia Litecoin kriptovaliutos CFD prekybos paslaugas, bet ir siūlo tam pakankamai palankias prekybos sąlygas. Be to, kad dirbsite su patikimu tarpininku, jums dar reikia ir geros Litecoin prekybos programinės įrangos. „MetaQuotes" prekybos programinė įranga yra plačiai vertinama kaip geriausia prekybos programinė įranga.

MetaTrader 4" prekybos platforma iš tikrųjų yra įvairių aktyvų prekybos platforma – tai reiškia, kad galite prekiauti įvairiausiose rinkose ir svertiniais produktais. Patyrę prekiautojai pabrėžia, kad diversifikacija yra viena iš svarbiausių rizikos valdymo priemonių. Į prekybos portfelį įtraukdami įvairius aktyvus, taip išskirstote savo riziką.

MT4 yra pirmasis šimtų tūkstančių prekiautojų visame pasaulyje pasirinkimas. „MetaTrader" yra labiausiai naudojama ir žinomiausia prekybos platforma, todėl tiek prekiautojai, tiek Forex ir CFD brokeriai ją laiko geriausia prekybos platforma. Galite rinktis „MetaTrader 4" arba „MetaTrader 5" prekybos programinę įrangą. „Admirals" siūlo nemokamą prieigą prie abiejų internetinės prekybos platformos versijų. MT4 ir MT5 yra ne tik prekybos platformos, bet ir pilni internetinės prekybos programinės įrangos sprendimai su integruotomis funkcijomis ir įrankiais techninei Litecoin analizei.

Be to, „Admirals" siūlo išskirtinį priedą, kuris dar labiau išplečia platformos funkcionalumą – tai „MetaTrader Supreme Edition". Naudodami šį plėtinį, galėsite toliau optimizuoti Litecoin analizę ir Litecoin CFD prekybą. Praplėskite savo prekybos patirtį naudodamiesi MTSE.

Litecoin valiuta ir geriausias kriptovaliutų brokeris

Dar prieš pradėdami investuoti į Litecoin arba Litecoin kriptovaliutos CFD, be to, kad pasirenkate savo prekybos platformą, turite atlikti dar vieną svarbų pasirinkimą. Jūsų prekybos patirtį daugiausia lemia Litecoin brokerio pasirinkimas. Vykdymo kokybė, taikytinos prekybos sąlygos ir išlaidos gali turėti įtakos jūsų prekybos rezultatams ir netgi nulemti jūsų pelno ir nuostolių skirtumą!

Palyginkite operacijų sąnaudas, prekybos sąlygas, vykdymo kokybę ir, žinoma, Litecoin prekybos programinę įrangą, palaikomą kriptovaliutų brokerio. Būkite atsargūs naudodamiesi Litecoin prekybos svetainėmis, internetinėmis biržomis ir kriptovaliutų tarpininkais, kurie nėra tinkamai reglamentuojami. Jūs prekiaujate savo pinigais. Todėl svarbu pasirinkti patikimą Litecoin brokerį.

Jeigu dirbate su „Admirals", reiškia, jūs pasirinkote Litecoin brokerį, kurį reguliuoja patikima rinkos institucija. „Admirals" veiklą reguliuoja FCA (Financial Conduct Authority) – pagrindinė JK finansų rinkos reguliavimo institucija.

Prieš pasirinkdami Litecoin brokerį, visada patikrinkite prekybos sąlygas. Visas „Admirals" siūlomas prekybos sąlygas galite rasti mūsų svetainėje. Keletas pagrindinių punktų:

  • Prekiauti galite pradėti vos nuo 200 EUR minimalaus depozito – atsižvelgiant į pasirinktą prekybos sąskaitos tipą ir priemonę, kuria bus prekiaujama.
  • Konkurencingi sandorių kaštai ir spredai (skirtumas tarp ask ir bid kainos)
  • Platus galimų prekybos priemonių asortimentas, įskaitant svarbiausias kriptovaliutų CFD poras.
  • Profesionalūs klientai gali naudotis svertu iki 1:500 ir taip valdyti pozicijas, kurių vertė yra iki 500 kartų didesnė už jūsų investicijas.
  • Privatūs klientai gali naudotis svertu iki 1:30. Maksimalus galimas sverto efektas priklauso nuo pasirinktos prekybos priemonės.
  • Naudokitės išskirtine „Admirals" taikoma Apsaugos nuo neigiamo sąskaitos likučio politika.
  • Nemokami realiojo laiko rinkos duomenys.
  • Nemokamas lėšų įdėjimas ir nuėmimas banko pavedimu, kreditine kortele arba per „iDeal", „Skrill & Neteller".
  • Galima ir leidžiama pozicijas apdrausti (angl. hedging)
  • Galima naudoti įvairiausius prekybos stilius.

Jeigu norite sužinoti daugiau apie tai, į ką turėtumėte atkreipti dėmesį pasirinkdami Litecoin brokerį, skaitykite mūsų straipsnį: CFD ir Forex brokeriai – koks geriausias 2019 m. pasirinkimas?

„Admirals" siūlo tiek nemokamą demonstracinę versiją, tiek realios prekybos sąskaitas, kuriomis galite naudotis MT4 ir MT5 prekybos platformse ir patys išbandyti mūsų paslaugas!

Prekiaukite skaitmeninių valiutų CFD

Prekiaukite daugiau kaip 30 geriausių skaitmeninių valiutų porų su „Admirals“

 

Kiti naudingi straipsniai

Apie „Admirals“

Kaip reguliuojamas brokeris, suteikiame galimybę naudotis populiariausiomis prekybos platformomis pasaulyje ir prekiauti sandoriais dėl kainų skirtumo (CFD), akcijomis ir biržoje prekiaujamais fondais (ETF).

Atsakomybės ribojimas: pateikti duomenys apima papildomą informaciją apie visas analizes, skaičiavimus, prognozes ar kitus panašius vertinimus ar informaciją (toliau – „Analizė), skelbiamą Admirals" interneto svetainėje. Prieš priimdami kokius nors investicinius sprendimus, atkreipkite dėmesį į šiuos dalykus:

  1. Tai yra rinkodaros pranešimas. Ši Analizė skelbiama tik informaciniais tikslais ir jokiais atvejais neturėtų būti aiškinama kaip patarimas ar rekomendacija dėl investavimo. Šis pranešimas nėra parengtas pagal teisinius reikalavimus, skirtus skatinti investicinių tyrimų nepriklausomumą ir jam netaikomas joks draudimas, susijęs su investiciniais tyrimais.
  2. Sprendimą dėl investavimo priima kiekvienas klientas pats, o „Admirals“ nebus laikoma atsakinga už jokius nuostolius ar žalą, atsiradusią dėl tokio sprendimo, nepriklausomai nuo to, ar jis buvo pagrįstas šia Analize, ar ne.
  3. Analizę parengė nepriklausomas analitikas, remdamasis savo asmeniniu vertinimu.
  4. Siekdama užtikrinti savo klientų interesų apsaugą ir išlaikyti Analizės objektyvumą „Admirals“ sukūrė atitinkamas vidaus procedūras interesų konfliktų prevencijai ir valdymui.
  5. Nors siekiant užtikrinti visų Analizės šaltinių patikimumą ir visos informacijos pateikimą laiku, kuo įmanoma suprantamiau, tiksliau ir išsamiau, yra dedamos visos įmanomos pastangos, „Admirals“ negarantuoja Analizėje pateikiamos informacijos tikslumo ar išsamumo. Pateikti duomenys, kurie yra susiję su ankstesne veikla, nėra patikimas būsimų rezultatų rodiklis.
  6. Analizės turinys neturėtų būti aiškinamas kaip išreikštas ar numanomas „Admirals“ pažadas, garantija ar implikacija, kad taikydamas Analizėje nurodytas strategijas klientas gaus pelno, o su tuo susiję kliento nuostoliai gali būti arba bus nedideli.
  7. Bet kokie Pranešime pateikti su finansiniais instrumentais susiję ankstesni ar pagal pavyzdį sukurti veiklos rezultatai neturėtų būti laikomi aiškiai išreikštu ar numanomu „Admirals“ pažadu, garantija ar implikacija dėl būsimų rezultatų. Finansinio instrumento vertė gali padidėti ir sumažėti, o turto vertės išlaikymas nėra garantuotas.
  8. Į Analizę įtrauktoms projekcijoms, atsižvelgiant į Pranešimo temą, gali būti taikomi papildomi mokesčiai, rinkliavos ar kiti mokėjimai. „Admirals“ teikiamų paslaugų kainoraštis yra viešai prieinamas „Admirals“ svetainėje.

Svertinės priemonės (įskaitant sandorius dėl kainų skirtumo) yra spekuliacinio pobūdžio priemonės, dėl kurių gali būti patiriami nuostoliai arba gaunamas pelnas. Prieš pradėdami prekiauti turėtumėte įsitikinti, kad suprantate visą susijusią riziką. 

SKAITOMIAUSI STRAIPSNIAI
Investavimas į kriptovaliutas šiais metais – atraskite geriausias galimybes
Kriptovaliutos išgyveno labai teigiamus metus ir pritraukia vis daugiau investuotojų, nepaisant to, kad kriptorinka vis dar yra besivystantis sektorius. Šiame straipsnyje aptarsime, kas yra investavimas į kriptovaliutas ir apžvelgsime 10 geriausių kriptovaliutų, į kurias verta investuoti 2022 m....
Ką žinote apie Solana kriptovaliutą?
Kriptorinkoje vienas pagrindinių klausimų – kaip sukurti greitą, decentralizuotą ir saugią blokų grandinę? Solana kriptovaliuta bando visa tai sujungti į vieną paketą. Dėl savo novatoriško mechanizmo Solana kriptovaliuta greitai išpopuliarėjo. Tad, kas yra Solana? Tai vieša blokų grandinė ir tiesio...
Sėkmingas kripto prekiautojas – paslaptys ir patarimai
Kriptovaliutų kaina pastaraisiais metais smarkiai svyravo ir kito, kai kurie kripto prekiautojai dėl to klestėjo, o kai kurie – ne.Tad, ką galite padaryti jau šiandien, kad būtumėte sėkmingas kripto prekiautojas? Šiame straipsnyje aptarsime svarbiausius dalykus, padedančius sėkmingai prekiauti kript...
Daugiau