Sėkmingas kripto prekiautojas – paslaptys ir patarimai

Brandie E Blackler
12 min.

Kriptovaliutų kaina pastaraisiais metais smarkiai svyravo ir kito, kai kurie kripto prekiautojai dėl to klestėjo, o kai kurie – ne.

Tad, ką galite padaryti jau šiandien, kad būtumėte sėkmingas kripto prekiautojas? Šiame straipsnyje aptarsime svarbiausius dalykus, padedančius sėkmingai prekiauti kriptovaliutomis.

Kas yra kripto prekiautojas?

Kripto prekiautojas – tai rinkų prekiautojas, kurio galutinis tikslas yra gauti naudos iš kriptorinkos kainų pokyčių.

Kripto prekiautojas gali sutelkti dėmesį į populiariausias poras, tokias kaip BTCUSD (bitkoinas vs JAV doleris) ar BTCEUR (bitkoinas vs euras) arba gali prekiauti savo mėgstamų kriptovaliutų, tokių kaip bitkoinas, Ethereum arba Ripple, deriniais su tradicinėmis valiutomis.

Kita vertus, tikriausiai, esate girgėję sąvoką „alts“, kuri reiškia alternatyvias kriptovaliutas, paprastai laikomos mažesnėmis, nes jų rinkos kapitalizacija yra mažesnė. Kai kurie kripto prekiautojai gali sutelkti dėmesį tik į alternatyvas valiutas ir nesivarginti su pagrindinėmis.

Nei vienas variantas nėra nei geresnis, nei blogesnis. Būtent jūs turite nustatyti, kokio tipo kripto prekiautojas esate, kokia yra jūsų rizikos tolerancija ir trumpalaikiai, vidutinės trukmės bei ilgalaikiai tikslai.

Nepamirškite, kad „sėkmės“ sąvoka kiekvienam gali turėti skirtingą prasmę, tad ir sėkminga kriptovaliutų prekyba kiekvienam gali atrodyti skirtingai.

Toliau aptarkime 2 scenarijus, į kuriuos turite atsižvelgti tirdami, kaip tapti kriptovaliutų prekiautoju:

1️⃣ Pirkti ir parduoti kriptovaliutų biržoje

Kripto prekiautojas perka ir parduoda kriptovaliutą tiesiogiai toje kriptovaliutų biržoje, tai reiškia, kas realiai įsigyja konkretų aktyvą. 

Naudodamasis šia galimybe, kripto prekiautojas už visą bendrą pozicijos vertę įsigija kriptovaliutos ir tada ją saugo saugiose virtualiose piniginėse, kol bus pasirengęs ją parduoti, taip uždirbdamas pelno arba patirdamas nuostolius.

Ši galimybė yra labai panaši į investuotojo, kuris perka realų fizinį turtą, pavyzdžiui, akcijas, priklausančias akcijų biržoje kotiruojamai bendrovei, ir ilgą laiką šias akcijas laiko tikėdamasis, kad jų vertė padidės.

Tačiau, kai omenyje turimas investavimas į kriptovaliutas, reikia įvertinti smarkius kainų svyravimus – tai ir yra ta priežastis, kodėl daugelis kriptovaliutos investuotojų atmeta tokio tipo prekybos stilių.

Toliau galite peržiūrėti BTCUSD dienos svyravimų grafiką, naudodami „TradingView“ valdiklį:

2️⃣ Prekiauti kriptovaliutų CFD

Kripto prekiautojas spekuliuoja kriptovaliutos kaina, naudodamasis išvestiniu rinkos produktu, vadinamu CFD, arba susitarimais dėl kainų skirtumo, tam reikalinga prekybos platforma ir tinkamai reguliuojamas brokeris.

Tokiu atveju kriptovaliutų CFD prekiautojai gali naudotis finansiniu svertu, o tai reiškia, kad jiems reikia įnešti tik nedidelę visos pozicijos vertės dalį.

Jie taip pat gali atidaryti trumpas pozicijas, o tai reiškia, kad jie gali gauti naudos ir tada, kai rinkoje vyrauja meškų judejimas. Atsižvelgiant į aukščiau pateikto bitkoino kainų JAV dolerio atžvilgiu grafiko tendencijas, CFD prekyba gali būti gana naudinga.

Kitas kriptovaliutų CFD prekiautojų pranašumas yra tas, kad jie gali išbandyti savo kripto prekybos strategijas virtualioje aplinkoje be rizikos – tiesiog naudodamiesi demonstracine sąskaita.

Tai reiškia, kad skirtingos kriptovaliutų CFD pozicijos gali būti atidarytos nerizikuojant realiu nuosavu kapitalu tiesiog tam, kad patobulintumėte savo prekybos įgūdžius.

Žinoma, šiuo atveju taip pat yra trūkumų – tai bendri ir greiti rinkos pokyčiai. Jie kelia riziką ir jūs turite žinoti, kaip ją valdyti.

Be to, prekiaujant CFD reikėtų atsižvelgti ir į likvidumo riziką, nes rinkos sąlygos gali greitai pasikeisti, o esamos sutartys gali prarasti likvidumą.

Ar norite tai išbandyti? „Admirals“ suteikia nemokamą demonstracinę sąskaitą, kurią galima atsisiųsti ir įdiegti per kelias minutes. Jeigu norite atidaryti mūsų demonstracinę prekybos sąskaitą, tiesiog spauskite šią reklaminę juostą:

Demonstracinė sąskaita be rizikos

Nemokamai internetu registruokite demonstracinę sąskaitą ir tobulinkite savo prekybos strategiją

Šiame straipsnyje aptartuose dviejuose prekybos kriptovaliuta variantuose daugiau pranašumų matome prekiaujant kriptovaliutų CFD nei tiesiogiai perkant pačias kriptovaliutas.

Tačiau visada reikia apsvarstyti visas aplinkybes ir galimybes. Toliau aptarkime kitus dalykus, į kuriuos reikia atsižvelgti, kai svarstoma prekyba kriptovaliutomis.

Ar kriptovaliutų prekyba yra pelninga?

Prekyba kriptovaliutų CFD yra rizikinga (kaip ir bet kuri prekybos priemonė), atsižvelgiant į didelius kainos svyravimus šiame rinkos sektoriuje.

Tačiau jeigu turite gerai suplanuotą strategiją, prekyba kriptovaliutų CFD gali būti pelninga. Kaip sakoma, didelė rizika gali pelnyti didelį atlygį.

Daugelis žmonių, kurie prekiauja kriptovaliutų CFD, taip prisiduria papildomai prie savo nuolatinių pajamų. Tačiau yra ir kitų prekiautojų, ypač jaunimo tarpe, kurie meta savo nuolatinį darbą, kad visiškai atsiduotų prekybai kriptovaliutomis.

Deja, šiuo metu tiesiog nėra pakankamai viešai prieinamų duomenų, kad būtų galima kalbėti apie nuolatinių kripto prekiautojų atlyginimų diapazonus.

Pasikartosime, kad didžioji kripto prekiautojo sėkmės dalis priklauso nuo gilaus supratimo apie tinkamus įrankius, strategijas ir produktus savo tikslams pasiekti.

Pažvelkime į šiuos elementus, kuriuos reikia turėti omenyje siekiant tapti kripto prekiautoju.

Kaip tapti kripto prekiautoju

Toliau aptarkime keletą dalykų, kurių jums reikia, jeigu norite padidinti savo kaip kripto prekiautojo ilgalaikės sėkmės galimybes.

Pasirinkite tinkamą brokerį

Tam, kad turėtumėte galimybę prekiauti kriptovaliutų CFD, pirmiausia reikia brokerio, kad galėtumėte atlikti sandorius. 

Išsirinkti tinkamą brokerį gali būti sudėtinga, nes yra labai daug pasirinkimo galimybių. Svarbiausia, turite įsitikinti, kad brokerio įmonės veikla yra tinkamai reguliuojama. Saugumas ir sauga yra labai svarbūs, o tai garantuoja įvairių reguliavimo institucijų vykdoma reguliavimo priežiūra. 

Visada rekomenduojama peržvelgti atsiliepimus apie konkretų brokerį „TrustPilot“ svetainėje (mūsų reitingą ir vartotojų atsiliepimus galite pamatyti čia). 

Pažymėtina, kad „Admirals“ taiko apsaugos nuo neigiamo balanso politiką, kuri apsaugos jus nuo neigiamų pokyčių rinkoje, neleisdama jūsų sąskaitos likučiui nukristi žemiau nulio.

Tai didžiulis pranašumas prekiaujant nepastovioje rinkoje, pavyzdžiui, kriptovaliutų CFD.

Prekiaukite skaitmeninių valiutų CFD

Prekiaukite daugiau kaip 30 geriausių skaitmeninių valiutų porų su „Admirals“

Pasirinkite patikimą prekybos platformą

Prekybos platforma padeda mums analizuoti finansinės priemonės, su kuria mes dirbame, istorinius kainų grafikus ir suteikia mums viską, ko reikia mūsų pozicijoms atidaryti ir valdyti.

„Admirals“ klientai prekiauja, naudodami „MetaTrader“ prekybos platformas, kurios yra vienos saugiausių ir labiausiai naudojamų rinkoje.

Kai kurie prekiautojai naudoja nepriklausomą platformą (nepriklausančią brokeriui), bet dėl naujų technologijų pažangos dabar galime apjungti prekybos platformą ir brokerio veiklą.

„Admirals“ siūlo šias „MetaTrader“ prekybos platformas:

Šiose prekybos platformose klientai gali prekiauti daugiau kaip 40 kriptovaliutų CFD ir daugybę kitų rinkų, tokių kaip akcijų, indeksų, žaliavų ir Forex CFD.

Ar žinojote, kad iš „Admirals" įmonės „MetaTrader" prekybos platformą galite atsisiųsti nemokamai? Vos vienu mygtuko paspaudimu galite ją įdiegti savo kompiuteryje ir pradėti naudotis populiariausia pasaulyje finansų rinkų prekybos platforma. Jeigu norite ją atsisiųsti jau dabar, jums tereikia paspausti šią reklaminę juostą:

Daugiafunkcinė platforma Nr. 1 pasaulyje


Sukurkite savo prekybos strategiją

Prekybos strategijos yra naudojamos siekiant supaprastinti prekybos procesą ir padėti nustatyti tai, kokiuose laiko perioduose prekiauti, kokius techninius indikatorius bei rodiklius naudoti, kada įeiti į rinką ir kada iš ten išeiti ir t. t.

Žinoma, jūsų naudojami įrankiai priklausys nuo jūsų pasirinkto prekybos stiliaus. Tai yra pirmas dalykas, kurį turėtumėte nustatyti, kai mokysitės būti kripto prekiautoju.

Pavyzdžiui, jeigu jūsų tikslas yra kiekvieną dieną sudaryti sandorius kriptovaliutų CFD valandiniame grafike, tai reiškia, kad visą dieną turėsite pirkti ir parduoti, iš sandorių uždirbdami nedidelius pelnus, ir viską baigti dienos pabaigoje.

Tačiau rinkos analizei vis tiek turite naudoti ir ilgalaikį savaitinį grafiką. Rinkos analizė skirtinguose laiko perioduose gali būti labai naudinga.

Prekybos stiliai paprastai apima vieną arba abu šiuos analizės tipus:

  • Techninė analizė. Šio tipo analizė apima kriptovaliutos kainų pokyčių analizę, kad būtų nustatyti tam tikri kainos judėjimo modeliai. Daugelis prekiautojų taip pat naudos techninius indikatorius, norėdami rasti užuominų apie tai, kokiame kainų lygyje rinka gali pasikeisti.
  • Fundamentinė analizė. Tai apima naujienų, susijusių su kriptovaliutomis, analizę, pavyzdžiui, informacijos apie naujus pokyčius ir technologijas, palaikančias blockchain plėtrą.

Rinkų prekyboje naudojami keli prekybos stilių, į kuriuos galite atsižvelgti, prekiaudami kriptovaliutomis:

  • Dienos prekyba. Šis stilius apima pirkimą ir pardavimą rinkoje kelis kartus per dieną, dienos pabaigoje uždarant visas pozicijas. Tokie prekiautojai, pirmiausia, remiasi techninės analizės priemonėmis, tokiomis kaip prekybos indikatoriai ir grafikų modeliai. Prekyba kriptovaliutų CFD yra tinkama prekiauti šiuo stiliumi, nes jis tinka, siekiant uždirbti skirtingomis rinkos sąlygomis – tiek kainai judant aukštyn, tiek žemyn.
  • Swing prekyba. Šis stilius yra susijęs su pirkimu ir pardavimu rinkose, siekiant išlaikyti atviras pozicijas kelias dienas, o kai kuriais atvejais net ir kelias savaites. Prekiautojai, kurie naudojasi šiuo prekybos stiliumi, dažnai naudoja techninę analizę kartu su fundamentine analize, atsižvelgdami į naujus kriptovaliutų technologijos pokyčius, kad būtų lengviau priimti prekybos sprendimus.
  • Automatinė prekyba. Šiuo stiliumi prekiauja tie prekiautojai, kurie užprogramuoja kripto valiutos prekybos robotą, kad jis prekiautų automatiškai pagal tam tikrą algoritmą. „Admirals“ teikiama „MetaTrader“ platforma suteikia galimybę prekiauti ir tokiems algoritminiams prekiautojams. Žinoma, šiuo atveju reikalingi ir programavimo įgūdžiai.

Su kokiomis rizikomis susiduria kripto prekiautojas

Kriptovaliutų rinka yra labai nepastovi rinka, todėl prekyba šioje rinkoje yra labai rizikinga. Prieš pradedant prekiauti svarbu suprasti susijusią riziką, kurią sąlygoja įvairios priežastys:

Kainų svyravimai

Kriptovaliutų rinka yra labai nepastovi ir per trumpą laiką gali susidaryti beprotiški kainų pokyčiai. Kadangi realiai kriptovaliutos nėra iš esmės naudojamos, kainos gali keistis neracionaliai, tiesiog dėl baimės ar jaudulio, o ne dėl fundamentinių dalykų ar techninių prekybos modelių.

Rinkos nuosmukiai

Jau ne kartą matėme didelius kriptovaliutų rinkos nuosmukius. Pavyzdžiui, 2018 metais buvo prarasta daugiau kaip 700 mlrd. JAV dolerių bendros šios rinkos kapitalizacijos dėl įvairių priežasčių:

  • Pinigų plovimo
  • Mokesčių vengimo 
  • Kibernetinių vagysčių 
  • Rinkos intervencijų 
  • Trūkstamo reguliavimo
  • Perteklinės spekuliacijos 
  • Neteisėtų pradinių valiutos siūlymų (ICO)

Programiniai įsilaužimai

Yra ilgas sėkmingų bandymų įsilaužti į kriptovaliutų biržas sąrašas. Tai, žinoma, yra rimta priežastis, kodėl turėtumėte apsvarstyti galimybę prekiauti kriptovaliutų CFD, o ne kriptovaliutų biržose. 

Pavyzdžiui, 2018 metais įsilaužta į Japonijos „Coincheck“, kai buvo pavogta daugiau kaip 500 mln. JAV dolerių vertės kriptovaliutos.

Arba 2014 metais uždaryta Japonijos birža „MtGox“, kuri tvarkė beveik 80 procentų visų pasaulinių bitkoino operacijų, o iš jos virtualių saugyklų dingo 850 000 bitkoinų (vertė apie pusę milijardo dolerių!) 

Kodėl kripto prekiautojui verta rinktis „Admirals“?

Apibendrinant, galima pasakyti, kad CFD prekyba kriptovaliutomis su „Admirals“ pasižymi tam tikrais privalumais, pavyzdžiui:

  • Galimybė prekiauti kriptovaliutų CFD, atidarant tiek ilgas, tiek ir trumpas pozicijas, o tai reiškia, kad galime gauti naudos tiek bulių, tiek meškų rinkose.
  • Kriptovaliutų CFD atveju naudokite svertą iki 1:5, skirtą profesionaliems klientams, ir 1:2, skirtą mažmeninių sąskaitų klientams. Tai reiškia, kad galite atidaryti didesnes pozicijas, turėdami mažesnį depozitą pozicijos atidarymui.
  • Darbas su patyrusia ir tinkamai reguliuojama įmone, dirbančia pagal Kipro CySEC nustatytus reikalavimus.
  • Galimybė prekiauti greičiausiose ir saugiausiose „MetaTrader“ prekybos platformose, skirtose asmeniniams kompiuteriams, „Mac“, „Android“ ir „iOS“ operacinėms sistemoms.
  • Jeigu norite daugiau ramybės, pasinaudokite Apsaugos nuo neigiamo balanso politika.
  • Prekyba kriptovaliutų ir valiutų poromis, pavyzdžiui, BTC USD, 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę.

Jeigu jus domina prekyba kripto valiutomis ir norite tai išmokti, kad galėtumėte tinkamai pasirengti ir pradėti prekiauti, galite registruotis į mūsų nemokamus prekiautojų mokymus internetu, paspaudę šią reklaminę juostą.

Nemokami prekybos seminarai internetu

Dalyvaukite tiesioginiuose seminaruose internetu, kuriuos rengia mūsų prekybos ekspertai

Daugiau sėkmingo kripto prekiautojo paslapčių

Kaip valdyti riziką prekiaujant kriptovaliutomis?

Rizikos valdymas yra svarbi kripto prekiautojo darbo dalis. Tai apima Stop Loss įsakymų naudojimą, investicijų diversifikavimą (investavimą į skirtingas kriptovaliutas) ir atsargumą sumažinant pozicijos dydį, kad išvengtumėte didelių nuostolių.

Kokia yra sėkmingo kripto prekiautojo psichologija?

Sėkmingo kripto prekiautojo psichologija akcentuoja emocinio valdymo svarbą. Būkite kantrūs, nepanikuokite dėl trumpalaikių svyravimų ir neleiskite emocijoms pernelyg paveikti jūsų prekybos sprendimų.

Kaip išvengti dažniausių kripto prekiautojų klaidų?

Dažniausios klaidos prekiaujant kriptovaliutomis – tai netinkama rinkos analizė, nepakankamas rizikos valdymas ir impulsyvūs sprendimai. Mokykitė, būkite atidūs ir nuosekliai laikykitės savo prekybos strategijos.

Kiek laiko reikia investuoti į kriptovaliutas, kad taptume sėkmingu kripto prekiautoju?

Laiko trukmė priklauso nuo jūsų tikslų ir prekybos strategijos. Kripto prekiautojas galite pradėti trumpalaikę arba ilgalaikę prekybą, bet svarbu ilgalaikis planavimas ir kantrybė.

Kaip kripto prekiautojui išvengti sukčiavimo ir saugiai prekiauti kriptovaliutomis?

Saugumo užtikrinimui naudokite patikimas ir reguliuojamas kriptovaliutų prekybos platformas. Niekuomet nesidalinkite savo privačiais slaptažodžiais ir laikykite savo kriptovaliutas saugiose piniginėse. Visada būkite atidūs dėl sukčių ir nepatikimų projektų.

Kiti naudingi straipsniai

Apie „Admirals“

„Admirals“ – brokeris, kurio veiklą reguliuoja atitinkamos institucijos, suteikia galimybę naudotis populiariausiomis pasaulyje prekybos platformomis ir prekiauti susitarimais dėl kainų skirtumo (CFD), akcijomis bei biržoje prekiaujamais fondais (ETF).

Šis turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas sudaryti sandorį dėl kokio nors finansinio instrumento. Atkreipkite dėmesį, kad ši analizė nėra tikslus dabartinės ar būsimos veiklos rodiklis ir kad rinkos sąlygos laikui bėgant gali keistis. Prieš priimdami sprendimą investuoti, kreipkitės į nepriklausomą finansų patarėją, kad įsitikintumėte, jog suprantate susijusią riziką.

SKAITOMIAUSI STRAIPSNIAI
Investavimas į kriptovaliutas šiais metais – atraskite geriausias galimybes
Kriptovaliutos išgyveno labai teigiamus metus ir pritraukia vis daugiau investuotojų, nepaisant to, kad kriptorinka vis dar yra besivystantis sektorius. Šiame straipsnyje aptarsime, kas yra investavimas į kriptovaliutas ir apžvelgsime 10 geriausių kriptovaliutų, į kurias verta investuoti 2022 m....
Kas yra Litecoin valiuta – kaip investuoti į Litecoin CFD ir prognozuoti jos kainą?
Pastarųjų kelių metų kriptovaliutų ažiotažas, tikriausiai, neaplenkė ir jūsų. Daugeliui iš mūsų tai pasirodė tarsi iš niekur – ir staiga visi buvo užsiėmę kriptovaliutų prekyba. Pavyzdžiui, 2017 m. Litecoin valiuta fiksavo precedento neturintį vertės padidėjimą – daugiau kaip 5000 %. Tačiau beprotyb...
Ką žinote apie Solana kriptovaliutą?
Kriptorinkoje vienas pagrindinių klausimų – kaip sukurti greitą, decentralizuotą ir saugią blokų grandinę? Solana kriptovaliuta bando visa tai sujungti į vieną paketą. Dėl savo novatoriško mechanizmo Solana kriptovaliuta greitai išpopuliarėjo. Tad, kas yra Solana? Tai vieša blokų grandinė ir tiesio...
Daugiau