Tinkamų akcijų pirkimas per šią naują pasaulinę krizę

Admirals
29 min.

Pastaruoju metu finansų rinkose stebime neįprastą veiklą. Po visą pasaulį pasklidus gandams apie artėjančią ekonomikos krizę, akcijų biržų skaičiai bei formuojamas socialinis ir ekonominis scenarijus, atrodo, patvirtina šią perspektyvą. Nors nuomonės šiuo klausimu vis dar skiriasi, daugumai investuotojų akivaizdu, kad norint investuoti sąmoningai, būtina atsižvelgti ir į šį scenarijų.

Jeigu norime šį laikotarpį tinkamai išgyventi kaip investuotojai, turime prisitaikyti prie vyraujančios tendencijos ir pasinaudoti pastarojo meto rinkos svyravimais. Tokie investuotojai kaip Vorenas Bafetas parodė, kad krizės metu galima apsaugoti savo investicinį portfelį ir netgi uždirbti potencialaus pelno.

Tačiau didžiausias iššūkis, su kuriuo susiduria prekiautojai ir investuotojai šiais neapibrėžtasis laikais, yra suprasti ir išsirinkti, kokias akcijas geriausia pirkti šiuo unikaliu istoriniu momentu ir kur patikėti savo kapitalą. Į ką investuoti ekonomikos nuosmukio metu, kai koronavirusas gąsdina net didžiąsias pasaulio ekonomikas?

Akcijų pirkimas per krizę

Daugelis iš mūsų žino, kad pandemijų, ginkluotų konfliktų, stichinių nelaimių ar politinių neramumų metu akcijos dažniausiai veikia blogai. Bendrovės susiduria su sumažėjusia paklausa ir galimais darbo laiko bei verslo operacijų apribojimais, taip pat su problemomis gamybos grandinėje ir, žinoma, su personalu. Šie visi veiksniai gali sumenkinti net ir geriausių akcijų rezultatus bei kainą.

Žvelgiant į platesnę pastarojo meto akcijų kainų tendenciją, logiška klausti, kurios akcijos yra geriausios, kokias akcijas pirkti šiomis naujomis krizės sąlygomis, ir ar mūsų investicijos bus saugios. Taigi, investuotojai iš viso pasaulio stengiasi suprasti, kurias akcijas pirkti ir laikyti savo portfelyje, kokių akcijų atsisakyti ir, svarbiausia, kokios akcijos bus geriausios, vertinant rezultatus šiame naujame krizės etape.

Jeigu jus taip pat domina akcijų pirkimas ir jums įdomu, kokias akcijas pirkti šiuo metu, turėtumėte žinoti, kad kai kuriems sektoriai ir įmonėms istoriškai gerai sekėsi ekonominių neramumų laikais. Šių bendrovių akcijos paprastai vadinamos „gynybinėmis".

Taigi, šiame straipsnyje aptarsime, kurias akcijas analitikai ir investuotojai šiuo metu laiko geriausiomis akcijomis, ir kokias akcijas geriausia pirkti dabar.

Kas yra finansinė krizė?

Finansinė krizė arba ekonomikos nuosmukis apibūdinami kaip „reikšmingas plačiai paplitusios ekonominės veiklos (įvairiuose ekonomikos sektoriuose) nuosmukis, kuris tęsiasi daugiau nei keletą mėnesių".

Ekonominės veiklos nuosmukį matuoja įvairūs veiksniai, tokie kaip:

❗ bendrasis vidaus produktas (BVP),

❗ užimtumas,

❗ pramonės gamyba ir

❗ mažmeninės prekybos pelnas.

Bendrai kalbant, finansų krizė yra ekonomikos disbalanso, kurį reikia ištaisyti, padarinys. Yra daugybė galimų veiksnių, kurie gali sukelti ekonomikos nuosmukį arba pasaulio akcijų biržų žlugimą, pavyzdžiui:

⚠️ politiniai neramumai arba karai,

⚠️ vyriausybės politika, pavyzdžiui, kiekybinio skatinimo priemonės,

⚠️ taip pat socialiniai neramumai,

⚠️ stichinės nelaimės ar

⚠️ kiti įvykiai, kurie kenkia pasitikėjimui ekonomika ar vyriausybės vadovavimu.

Pastaraisiais metais tokios situacijos kaip politiniai neramumai dėl „Brexit", prekybos karai tarp JAV ir Kinijos bei dabar COVID-19 sukėlė staigų finansų rinkų kritimą. 2020 m. kovo mėn. Amerikos vertybinių popierių biržos dieną ar dvi liko uždarytos dėl smarkiai krintančių kainų.

Dabar girdime vis daugiau gandų apie kitą gresiančią rinkos krizę. Tai kelia nemažai neramumų tarp investuotojų, kuriems kyla natūralus klausimas, ar ir kaip jie gali tęsti savo investicinę veiklą. Ankstesnio nuosmukio padariniai vis dar švieži jų atmintyje ir investuotojai akivaizdžiai nori išvengti nereikalingos rizikos.

Vis dėlto beveik kiekvienas yra patyręs krizės padarinius ir nemažai tokių prekiautojų, kurie sumokėjo savo turtu už investavimą per krizę. Tad, jeigu norite investuoti krizės metu, pirmiausia turėtumėte užduoti sau klausimą: kokias akcijas geriausia pirkti krizės atveju?

Atsakymas į šį klausimą iš tikrųjų gali būti labai paprastas: šią informaciją tiesiog galima išvesti iš loginių samprotavimų ir istorinių duomenų, tačiau ji taip pat labai priklauso nuo krizės priežasties. Tad, šiame straipsnyje pakalbėkime apie tai, ką, analitikų manymu, yra geriausia pirkti šioje istorinėje epochoje ir kodėl.

Nemokami analitikos įrankiai

Vieno mygtuko paspaudimu pasinaudokite gausybe išskirtinių šaltinių

 

Akcijų pirkimas per krizę – gynybinės akcijos

Vienintelis dalykas, kuris finansų rinkas veikia blogiau nei blogos žinios, yra netikrumas. Tiesa, kad netikrumo arba nestabilumo metu dauguma įmonių ir atitinkamai jų akcijos veikia blogiau. Dabartinė pasaulinė suirutė ir jos poveikis rinkoms yra puikus pavyzdys.

Tačiau anksčiau panašiose situacijose matėme, kad net ir sunkiais laikais, kai dauguma akcijų ir indeksų juda mažėjančia spirale, visada yra keletas akcijų, kurios veikia sėkmingai.

Bandant išsiaiškinti, kurias akcijas pirkti dabar, svarbu užduoti sau kitą klausimą, būtent: kurių akcijų vertė padidės? Recesijos arba ekonominės krizės metu arba prieš ją dauguma investuotojų stebi vadinamąsias gynybines akcijas. Gynybinės akcijos tai akcijos tokių įmonių, kurios išgyvena ir netgi klesti ekonominės krizės metu.

Gynybinės akcijos dažnai būna įmonių, gaminančių „nepakeičiamas" prekes ir teikiančių svarbiausias paslaugas. Gynybinės akcijos apima sveikatos sektoriaus įmonių, viešųjų paslaugų, įmonių, gaminančių pagrindines vartojimo prekes, taip pat karo pramonės bei įmonių, dirbančių su tauriaisiais metalais, akcijas.

Taigi gynybinėms akcijoms būdinga tai, kad krizės padariniai neapribos jų siūlomų produktų. Iš tiesų prekių ir gaminių, kuriuos parduoda šios įmonės, paklausa gali netgi padidėti.

Gynybinės akcijos yra, pavyzdžiui, farmacijos bendrovių akcijos. Žmonėms vis tiek visada reikės vaistų, netgi krizės metu. O atsižvelgiant į ekonominės krizės priežastį, paklausa gali netgi padidėti. Neseniai stebėjome, kaip išaugo bereceptinių vaistų poreikis dėl koronaviruso. Be to, neramumai ir neaiškumai, susiję su COVID-19, paskatino pirminio vartojimo prekių pirkimą.

Tad, pažvelkime atidžiau į šias ir kitas gynybines akcijas:

Gynybinių akcijų pirkimas – sveikatos apsauga

Kaip jau minėjome, vaistų ir medicininių procedūrų paklausa nėra impulsyvi ir jai didelės įtakos neturi silpna ekonomika ar rinkų griūtis. Šią paklausą lemia medicinos poreikis, todėl šie produktai tiesiogine prasme yra gyvybiškai svarbūs ir yra vieni iš nedaugelio išteklių, kurių apimtys negali sumažėti.

Tai paaiškina, kodėl farmacijos ir sveikatos priežiūros sektoriai laikomi gynybinių aktyvų nuosavybės sektoriais. Gynybinių akcijų kaina gali neatitikti tendencijų, kurias matome ekonomikoje. Dėl šios priežasties daugelis investuotojų ekonominio nuosmukio metu investuoja į sveikatos ir farmacijos sektoriaus įmones.

Tokie prekiautojai mano, kad jų kapitalas yra geriau apsaugotas, nei taip būtų, jeigu jie investuotų į kitus (gynybinius) sektorius. Iš visų gynybinių akcijų medicinos sektoriaus akcijos dažnai laikomos pačiomis solidžiausiomis investavimo galimybėmis.

Tačiau yra ir kitų svarbių gynybinio kapitalo kategorijų, tiesiog pagalvokite apie naudingumą ir poreikius. Dabar pakalbėkime apie kito sektoriaus įmones ir kodėl jų akcijos dažnai yra įvardijamos, kai domina akcijų pirkimas krizės metu.

Prekiaukite „Forex“ ir CFD

Gaukite prieigą prie daugiau kaip 40 valiutų porų CFD 24 valandas per parą, 5 dienas per savaitę

 

Gynybinių akcijų pirkimas – komunalinės paslaugos

Komunalinių paslaugų sektorių sudaro įmonės, atliekančios visuomenės interesus užtikrinančią funkciją. Daugelis viešųjų paslaugų šiuo atžvilgiu dažnai išsiskiria monopoline padėtimi. Paprastai įmonės siūlomoms paslaugoms arba jos gaminiams visada yra poreikis. Todėl mažiau tikėtina, kad tokių produktų arba paslaugų paklausa gali smarkiai sumažėti, kaip ir ankstesnės kategorijos gynybinių akcijų atveju.

Šias gynybines akcijas galima apibūdinti taip – augimas paprastai lėtas, bet stabilus. Daugelis komunalinių paslaugų yra griežtai reglamentuojamos, nes, kaip ir minėjome, jos tarnauja visuomenės interesams. Pavyzdžiui, paprastai būna apribotos maksimalios kainos.

Jeigu norite saugiai investuoti, tada šios kategorijos gynybinės atsargos gali būti jums tinkamas ir tikrai geras pasirinkimas. Tačiau reikia nepamiršti, kad mažai tikėtina, jog šios akcijos per trumpą laiką padvigubins savo vertę.

Komunalinių paslaugų įmonių gynybinės akcijos paprastai nedemonstruoja sprogstamo kainų padidėjimo, kaip matome įmonėse, turinčiose grynai komercinį tikslą, kurioms nereikia atsižvelgti į griežtą vyriausybės reglamentą.

Ar jums įdomu, kokias akcijas verta pirkti dabar, jeigu nuspręsite daugiau investuoti į gynybines akcijas? Investicijos į gynybinių akcijų sektorių yra ypač įdomios, jeigu jūs nesiekiate greito pelno per vieną ar kelias dienas. Paprastai geriausios šio sektoriaus akcijos nėra sparčiausiai augančios, tačiau joms būdingas ilgalaikis augimas ir nuolatiniai dividendų mokėjimai.

Investavimas į tokias įmones yra atsakymas, jeigu domina akcijų pirkimas, siekiant stabilumo. Šios gynybinės akcijos dažnai (arba didžiąja dalimi) išlaiko savo vertę, net kai kitos akcijos smunka. Ir tai pasakytina ne tik apie tokį scenarijų, kai dauguma akcijų sumažėja 20 %. Tačiau ir tada, kai daugumos akcijų vertė padidėja 20 %, komunalinių paslaugų akcijų kaina išliks beveik nepakitusi.

Būtent tai ir daro investicijas į šias bendroves įdomiu pasirinkimu ir kodėl jos laikomos geriausiomis akcijomis, kurias galima įsigyti, kai ekonomika susiduria su netikrumu ir rizika.

Kokias dar akcijas galima nusipirkti dabar? Apsvarstykite dar vieną gynybinių akcijų kategoriją.

Gynybinių akcijų pirkimas – plataus vartojimo prekės

Paklausus – kokias akcijas verta pirkti ekonominės krizės metu? – daugelis investuotojų atsakys: „plataus vartojimo prekių sektoriaus" arba pirminių vartojimo prekių akcijas. Taigi, pagalvokite apie tokius produktus kaip:

✔️ maistas,

✔️ gėrimai,

✔️ namų apyvokos daiktai ir

✔️ asmens priežiūros bei higienos priemonės;

✔️ netgi, stimuliantai, tokie kaip alkoholis ar tabakas.

Visa tai ir galima vadinti plataus vartojimo prekėmis. Šie išvardyti produktai yra tokie, kurių vartojimo žmonės negali arba nenori riboti, nepriklausomai nuo jų finansinės situacijos.

Tad, jeigu šiuo metu ar atsižvelgiant į ekonominę krizę svarstome, kurias akcijas pirkti, logiška pasirinkti tas įmones, kurios tenkina esminius gyventojų poreikius. Galų gale, kadangi paklausa išlieka gana pastovi, yra mažesnė tikimybė, kad paklausa (ir vertė) mažės. Dėl šių priežasčių šio sektoriaus įmonių akcijos taip pat laikomos gynybinėmis akcijomis.

Taigi vartojimo prekių gamintojai sudaro šį trečiąjį svarbų gynybinio kapitalo sektorių. Sektorius mažiau reaguoja į meškų arba mažėjančias tendencijas. Dėl to šių bendrovių akcijos meškų rinkose sumažėja daug mažiau nei kitų sektorių akcijos.

Pirminių vartojimo prekių sektorius dažnai išsiskiria patraukliu dividendų pelningumu, dažnai didesniu nei kituose sektoriuose. Atsižvelgiant į paprastai stabilius rezultatus, stambūs plataus vartojimo prekių gamintojai ne tik nuolatos mokės dividendus, bet ir finansinės krizės atvejais ši grąža gali netgi padidėti.

Investuokite į geriausias pasaulyje prekybos priemones

Ranka pasiekiama tūkstančiai akcijų ir ETF

 

Gynybinių akcijų pirkimas – armija ir gynyba

Daugelyje šalių (pavyzdžiui, JAV) karinis ir gynybos sektorius yra svarbus valstybės biudžeto išlaidų punktas. Net ekonominių sunkumų ar neišvengiamų akcijų rinkos krizės atvejais valdžios institucijų šiam sektoriui skiriamos išlaidos išlieka tikrai nemažos. Tai daro prie karinio pramonės komplekso prisidedančias įmones svarbiu gynybinio kapitalo sektoriumi ir, pasak daugelio, jas tikrai verta apsvarstyti, kai reikia apsispręsti, į kokias akcijas investuoti per pasaulinę krizę.

Pavyzdžiui, JAV kariškiai dalyvauja daugybėje ginkluotų konfliktų visame pasaulyje. Šių ginkluotųjų pajėgų aprūpinimas, kad įmonės, gaminančios karinius gaminius, juos gamintų nuolat, nepriklausomai nuo ekonominės padėties.

Paprastai tokios gynybinės akcijos ekonominę krizę ir akcijų nuosmukius išgyvena be didelių sunkumų ir gali netgi klestėti. Paprastai politinės suirutės laikais išlaidos šiam sektoriui netgi padidėja.

Netgi koronaviruso atveju daugelis šalių pasirinko karinę pagalbą, kad užtikrintų nepaprastosios padėties įstatymų įgyvendinimą, užkirstų kelią socialiniams neramumams ir teiktų apsaugą ligoninėse bei prekybos centruose dirbantiems darbuotojams. Jeigu panašiose situacijose nagrinėsite, kurias akcijas geriausia pirkti, šios kategorijos gynybinės akcijos yra tikrai geras atspirties taškas.

Gynybinių akcijų pirkimas – žaliavų pramonė

Jeigu svarstote, kurias akcijas geriausia pirkti, naudinga žinoti, kad taurieji metalai istoriškai gerai veikė tokiomis sąlygomis. Žaliavų sektoriuje veikiančios įmonės kartu sudaro dar vieną svarbų nuosavybės apsaugą užtikrinantį sektorių. Investicijos į tauriuosius metalus arba į įmones, kurios juos išgauna arba apdirba, daugeliui yra akivaizdus pasirinkimas, kai visame pasaulyje susidaro kritinės sąlygos.

Prekiaukite žaliavų CFD

Prekiaukite žalios naftos, kavos, aukso, sidabro ir dar daugiau kitų CFD!

 

Taurieji metalai, tokie kaip auksas, sidabras ar platina, yra žinomi kaip saugaus prieglobsčio aktyvai. Ekonominės krizės laikais investicijos į auksą ar sidabrą yra laikomos saugiomis investicijomis. Šioms medžiagoms būdinga vertė ir investuotojai teikia joms pirmenybę neapibrėžtumų metu, kilus pasauliniam chaosui ar esant bendram finansų rinkų blogėjimui.

Tauriųjų metalų ir apskritai su kalnakasybos ir perdirbimu susijusių sričių rezultatai yra geri per:

❗ Akcijų rinkos krizes

❗ Hiperinfliacijos politikos taikymą

❗ Pandemijas

❗ Ginkluotus konfliktus

❗ Žemų palūkanų normų taikymą

❗ Kiekybinio skatinimo taikymą

❗ Bendrus netikrumas ir neramumus

Galimas brangiųjų metalų vertės padidėjimas gali padidinti juos išgaunančių įmonių paslaugų paklausą. Tai, savo ruožtu, gali padidinti jų pajamas, o tai padidins šios kategorijos gynybinių akcijų kainą.

Aptarėme pagrindinius gynybinių akcijų sektorius. Daugelis investuotojų tikrai ieškos saugaus prieglobsčio gynybinėse akcijose politinės, ekonominės ar socialinės suirutės metu.

Ar jus visa tai sudomino ir norite pradėti iš karto? „Admirals" siūlo atidaryti nemokamas demonstracines ir realias prekybos sąskaitas. Jeigu galvojate apie tai, kokias akcijas geriausia pirkti dabar, būsite maloniai nustebinti mūsų pasiūlymu – daugybė gynybinių akcijų ir daugiau kaip 8000 kitų finansinių priemonių.

Spauskite šią reklaminę juostą ir vos keliais veiksmais atidarysite demonstracinę arba realią prekybos sąskaitą:

Daugiafunkcinė platforma Nr. 1 pasaulyje


 

Kurias akcijas pirkti finansinės krizės metu

Kai kurie investuotojai tikisi įveikti finansinę krizę vengdami prekybos akcijomis, tačiau jie gali praleisti tikrai įdomias prekybos galimybes. Istoriškai yra įmonių, kurios sugeba pasiekti gerų rezultatų netgi krizės metu.

Prieš aptardami geriausias akcijas krizės metu, pirmiausia pažvelkime į įmones, kurių dauguma investuotojų tokiomis sąlygomis vengs. Neapibrėžtumo metu patartina vengti:

⚠️ Įmonių, turinčių didelę skolą

⚠️ Cikliškas akcijų

⚠️ Labai spekuliacinių akcijų

Vietoje to, svarstydami akcijų pirkimą, investuotojai turėtų sutelkti dėmesį į tokius pasirinkimus, kai kainų raida yra mažiau veikiama cikliškai. Geriausia pirkti tokias akcijas, kurios gali atlaikyti ekonomines krizes.

Ankstesniuose skyriuose aptarėme pagrindinius gynybinius akcijų sektorius, dabar daugiau dėmesio sutelkime į konkrečias akcijos, kurios pasirodė ypač tvirtos per 2008 metų nuosmukį.

Akcijų pirkimas krizės metu – „Dollar Tree"

„Dollar Tree" yra JAV mažmeninės prekybos tinklas, kur kiekviena prekė kainuoja 1 JAV dolerį ar mažiau. Net krizės metu vartotojai ir toliau leis pinigus. Tačiau dauguma nenori išleisti didelių pinigų sumų. Ši bendrovė turi puikias galimybes pasinaudoti tokiomis nuotaikomis ir todėl, pasak daugelio, gali būti tituluojama gynybine, kurią verta apsvarstyti.

„Dollar Tree" akcijos iš tikrųjų buvo vienos efektyviausių akcijų per 2008 m. pasaulinę finansų krizę. Įmonės generalinis direktorius Bobas Sasseris yra sakęs, kad įmonė gali gerai veikti tiek gerais, tiek blogais laikais. Pažvelgus į bendrą sparčiausiai augančių 2008 m. akcijų vaizdą, atrodo, kad taip ir yra. 2008 m. akcijų grąža buvo ne mažesnė kaip 60,8 %, o S&P 500 indeksą viršijo daugiau kaip 99,3 %.

Šaltinis: „Admirals MetaTrader 5", „Dollar Tree", 2003 m. balandžio 6 d. – 2010 m. gruodžio 5 d. savaitinis grafikas. 2020 m. kovo 17 d. duomenys. Atkreipkite dėmesį, kad ankstesni rezultatai nėra patikimas būsimų rezultatų arba būsimo pelno rodiklis.

Pateiktame grafike aiškiai matome, kaip „Dollar Tree" akcijos nukrito žemyn per 2008 m. krizę, o vėliau pradėjo kilti ir kilo iki 2020 m.

Akcijų pirkimas krizės metu – „H&R Block"

„H&R Block" yra įmonė, kuri daugiausia rengia mokesčių deklaracijas ir yra ypač atspari nuosmukiui. Galų gale, gerai žinome teiginį, kad „nieko nėra amžino, išskyrus mirtį ir mokesčius" – ir tai nepriklausomai nuo ekonominių aplinkybių. 2008 m. daugelis „blue chip" įmonių buvo priverstos sumažinti arba panaikinti dividendų mokėjimą. Nedaug bendrovių mokėjo didelius dividendus.

HRB buvo išimtis. Bendrovė pasiūlė maždaug 4 % dividendų pajamingumą, todėl tai buvo vienos geriausių akcijų per 2008 m. krizę. Taigi, į šią įmonę verta atsižvelgti, renkantis, kokias akcijas geriausia pirkti krizės metu.

Šiandien, praėjus daugiau kaip 12 metų nuo 2008 m. krizės, „H&R Block" vis dar yra labai patraukli investuotojams. Akcininkai naudojasi ne mažiau kaip 4,6 % dividendų grąža, kuri, kaip ir įmonės laisvųjų grynųjų pinigų srautas, per pastaruosius 4 metus stabiliai augo.

Atsižvelgdami į 25,8 % grąžą 2008 m., HRB akcijas galime laikyti vienomis geriausių akcijų, kurios sparčiausiai augo nuo 2008 m.

Akcijų pirkimas krizės metu – „Anheuser-Busch Inbev"

„Anheuser-Busch Inbev" yra Belgijos alaus darykla. Ši bendrovė aukštai klasifikuojama tarp visų bendrovių, kurių rezultatai buvo geriausi per 2008 m. krizę.

Kaip matėme, kai kurie iš labiausiai nuosmukiui atsparių gynybinių akcijų sektorių yra mažmeninė prekyba, sveikatos priežiūra ir pramogos. Tai, kad, anot kai kurių analitikų, „Anheuser-Busch Inbev" akcijos buvo vienos iš sparčiausiai augančių akcijų, galima paaiškinti tuo, kad bendrovė iš tikrųjų veikia visų šių 3 gynybinių sektorių priekyje – su pigiu alumi kaip savigydos forma, norint pabėgti nuo realybės.

2008 m. apyvarta išaugo 5 % – tai visai nėra blogas rezultatas. Tačiau pagrindinis didžiulio akcijų kainų kilimo meškų rinkoje katalizatorius buvo „Inbev" įsigytas „Anheuser-Busch". Susijungimai ir įsigijimai akcininkams paprastai labai apsimoka ir šis sandoris nebuvo išimtis.

Akcijų grąža 2008 m. buvo ne mažesnė kaip 39,4 % (77,9 % geresnė nei S&P), todėl „Anheuser-Busch Inbev" užėmė vietą geriausių to meto akcijų sąraše.

Akcijų pirkimas krizės metu – „Amgen"

Biotechnologijų milžinė „Amgen" liko nepaveikta nuosmukio padarinių, nes įmonė kuria perspektyvius vaistus nuo vėžio, anemijos ir kitų ligų. Ši įmonė gamina vaistus, be kurių vartotojai negali išsiversti. Apyvarta 2008 m. padidėjo tik 3 %, tačiau atsižvelgiant į tai, kad daugelis bendrovių patyrė didžiulius nuostolius, tai yra labai teigiamas reiškinys.

Be to, „Amgen" sugebėjo sumaniai reaguoti į vyraujančią rinkos nuotaiką. 2008 m. ji pasiūlė savo akcijas už 56 JAV dolerius, tai yra maždaug už ketvirtadalį dabartinės kainos. Tais pačiais metais dėl teigiamų klinikinių tyrimų rezultatų bendrovė uždirbo papildomai 2,3 milijardo JAV dolerių pajamų.

2008 m. „Amgen" grąža buvo 24,3 %. Tai vienos iš sparčiausiai augančių akcijų per paskutinę krizę. Bendrovė aplenkė bendrąjį S&P 50" indeksą daugiau kaip 62,8 %.

Šaltinis: „Admirals MetaTrader 5", „Amgen", 2004 m. gruodžio 19 d. – 2012 m. spalio 28 d. savaitinis grafikas. 2020 m. kovo 17 d. duomenys. Atkreipkite dėmesį, kad ankstesni rezultatai nėra patikimas būsimų rezultatų arba būsimo pelno rodiklis.

Akcijų pirkimas krizės metu – „Walmart"

„Walmart" akivaizdžiai pasinaudojo 2008 m. pasauline finansų krize, kurios metu pagrindinis daugumos vartotojų tikslas buvo sutaupyti. Jie masiškai rinkosi pigesnius produktus. „Walmart" pajamos blogiausiais ekonomikos metais padidėjo 7,2 %. Tai ne tik paaiškina, kodėl „Walmart" yra vienos našiausių akcijų krizės metu, bet ir įrodo investuotojams, kad bendrovė yra ypač tvirta ir patikima.

Šis mažmeninės prekybos tinklas tais pačiais metais sugebėjo padidinti pelną vienai akcijai ir dividendus iki 8 %. Tai, kad „Walmart" ne tik nuolatos skirstė dividendus krizės metu, bet ir sugebėjo padidinti grąžą, kai kitos bendrovės sumažino ar net sustabdė dividendų mokėjimą, yra priežastis, kodėl „Walmart" akcijas galime laikyti vienomis iš geriausiai veikiančių šioje krizėje.

Investavimas neturi būti sudėtingas, o „Walmart" yra puikus pavyzdys. Šios gynybinės akcijos (pagrindinės vartojimo prekės) 2008 m. padidėjo 20 %, net 58,5 % viršijo S&P 500 indeksą.

Šaltinis: „Admirals MetaTrader 5", „Walmart", 2005 m. rugpjūčio 7 d. – 2013 m. liepos 7 d. savaitinis grafikas. 2020 m. kovo 17 d. duomenys. Atkreipkite dėmesį, kad ankstesni rezultatai nėra patikimas būsimų rezultatų arba būsimo pelno rodiklis.

Akcijų pirkimas krizės metu – „Ross Stores"

„Ross Stores" yra nedidelis drabužių verslas. Šios bendrovės akcijoms gerai sekėsi per pasaulinę finansų krizę, kai vartotojai stengėsi sumažinti savo išlaidas. Savo metinėje ataskaitoje „Ross Stores" praneša apie rekordinius 2008 m. pardavimus ir pelną.

Per paskutinę finansų krizę „Ross Stores" pardavimai smarkiai išaugo. Dėl to parduotuvių skaičius išaugo nuo 890 iki 956 vien 2008 m. Mad mes galėjome tikėtis, kad ROST yra vienos sparčiausiai augančių akcijų. 2008 m. jų grąža išaugo daugiau kaip 17,6 %, 56,1 % daugiau nei S&P 500 indeksas.

Tačiau, visada atminkite, kad ankstesni rezultatai nėra patikimas būsimų rezultatų arba būsimo pelno rodiklis, nes laikui bėgant aplinkybės gali keistis. Prieš priimdami sprendimus dėl investavimo, pasitarkite su nepriklausomais finansų patarėjais ir atlikite savo analizę, kad įsitikintumėte, jog suprantate visą susijusią riziką.

Sukurkite savo pasyvių pajamų srautą, naudodami akcijų, išmokančių dividendus portfelį. Atidarykite „Invest.MT5" sąskaitą ir sužinokite, kas šiuo metu moka geriausius dividendus!

Akcijų pirkimas koronaviruso metu

Koronavirusas neigiamai veikia visą pasaulio ekonomiką, įmonių pelną ir trikdo tiekimo grandines bei apskritai jaukia kasdienį mūsų gyvenimą. Pandemijos pabaigos vis dar nematyti. Tai kelia daug netikrumo, baimės ir netvarkos, taip pat ir rinkose. Pastaraisiais mėnesiais investuotojai stebėjo didžiulius pardavimus finansų rinkose ir toliau tikisi nuosmukio.

Kovodamos su epidemija, šalių vyriausybės taiko įvairius draudimus ir apribojimus, kurie smarkiai riboja piliečių judėjimo laisvę. Šiomis nepaprastosios padėties taisyklėmis siekiama išlaikyti žmones namuose ir apriboti jų kontaktus iki minimumo, kad būtų galima kontroliuojamu būdu užtikrinti masinį imunitetą.

Taigi, didžioji dalis pasaulio gyventojų yra „pririšti" savo namuose. Tokioje situacijoje reikalingos šiokios tokios gyvenimo ir veiklos korekcijos ir tai atsispindi finansų rinkose.

Naujomis gyvenimo sąlygomis vartotojai ieško būdų patenkinti savo pagrindinius poreikius ir smagiai praleisti laiką:

✴️ Bendrovės, padedančios žmonėms palaikyti ryšį, tiekti maistą ar kitus produktus, pastaruoju metu stebi precedento neturintį paklausos augimą.

✴️ Bendrovės, siūlančios kitas karantino metu svarbias paslaugas, pavyzdžiui, pramogų paslaugas, įskaitant „Netflix" ir „Disney Plus", taip pat atrodo gana nepažeidžiamos.

Tai ir yra tvirtas atspirties taškas daugeliui vartotojų, nusprendžiant, kurias akcijas pirkti šiuo laikotarpiu. Anot analitikų, dabar geriausia pirkti akcijas įmonių, kurios siūlo naudingas paslaugas iš namų.

✳️ Pavyzdžiui, atsižvelgiant į šios krizės pobūdį: srautinio perdavimo paslaugos gali būti svarbi gynybinių akcijų kategorija.

✳️ Tradiciniai gynybiniai sektoriai, kuriuos mes jau aptarėme šiame straipsnyje, pavyzdžiui, pagrindinės vartojimo prekės, prekybos centrų tinklai ar pristatymo paslaugos, tokios kaip „Amazon", taip pat gerai veikia.

✳️ Žinoma, ypatingas dėmesys skiriamas farmacijos ir sveikatos priežiūros sektoriaus įmonėms. Visame pasaulyje farmacijos bendrovės dirba kurdamos vakciną nuo šio viruso. Kita vertus, dabar, kai tokio vaisto dar nėra, išaugo ir „savigydos vaistų", tokių, kuriuos galima įsigyti be recepto, paklausa.

Toliau šiame straipsnyje kalbėsime apie tai, ką kai kurie analitikai, remdamiesi istoriniais modeliais, manos dėl to, kokias akcijas geriausia pirkti dabar.

Tačiau, visada atkreipkite dėmesį, kad ankstesni rezultatai nėra patikimas būsimų rezultatų arba būsimo pelno rodiklis.

Šios sveikatos krizės ypatybės skiriasi nuo kitų krizių. Tad toliau pakalbėkime apie aktualiausius gynybinių akcijų sektorius ir ypač apie tai, kurias akcijas investuotojai perka būtent dabar.

Kokias akcijas pirkti koronaviruso metu – medicinos įmonės

Kaip jau minėjome, daugybė farmacijos bendrovių visame pasaulyje deda visas pastangas, kad sukurtų vakciną nuo šio koronaviruso viruso. Tuo pačiu metu, kol tokios vakcinos dar nėra, žmonės stengiasi patys geriau apsisaugoti, o savigydos vaistų ir kitų medicinos produktų, pavyzdžiui, filtrų, kaukių, poreikis auga. Pagrindiniai šio gynybinių akcijų sektoriaus dalyviai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį:

☝️ „Gilead Sciences Inc."

☝️ „GlaxoSmithKline"

☝️ „Inovio Pharmaceuticals Inc."

☝️ „Johnson & Johnson"

☝️ „Regeneron Pharmaceuticals Inc."

☝️ „Sanofi"

☝️ „Novavax Inc."

☝️ „Takeda Pharmaceutical Company Ltd"

Kiekviena iš šių bendrovių gali uždirbti milijardus dolerių pajamų, jeigu pavyktų sukurti koronaviruso vakciną. Toks tikėtinas rezultatas neabejotinai pritrauks investuotojus, o tai savo ruožtu padidins jų akcijų kainą. Daugeliui tai ir yra pagrindinė informacija, reikalinga nuspręsti, kurias akcijas pirkti dabar.

Tačiau sprendžiant, kurias akcijas geriausia pirkti, svarbu atsižvelgti ir į bendrą vaizdą bei atlikti kuo išsamesnę analizę. Pavyzdžiui, atminkite, kad šios bendrovės daug investuoja į plėtrą ir inovacijas, o lūkesčiai yra dideli.

Pavyzdžiui, jeigu pažvelgsime į „Inovio Pharmaceuticals Inc." plėtrą, pamatysime, kad akcijos nuo 1,97 JAV dolerio 2019 m. spalio 1 d. smuko iki 14,09 JAV dolerio 2020 m. kovo 6 d. Tačiau, laikui bėgant, investuotojai šių akcijų kainą didina. Jeigu bendrovei nepavyks sukurti vakcinos, kaina gali vėl smarkiai kristi.

Investicijos į gynybines akcijas medicinos sektoriuje yra akivaizdus pasirinkimas daugeliui investuotojų. Tačiau, jeigu bandote išsiaiškinti, į kurias akcijas geriausia investuoti dabar, jus tikriausiai sudomins ir toliau išvardytos galimybės.

Kokias akcijas pirkti koronaviruso metu – pristatymo paslaugos

Apie ekstremalias situacijas praneša vis daugiau pasaulio šalių, restoranai, barai, kavinės ir kitos viešojo maitinimo įstaigos yra priverstos užverti savo duris visuomenei. Be to, vis daugiau vyriausybių imasi priemonių, kad gyventojus išlaikytų namus, nes tai yra būtina, norint apriboti viruso plitimą.

Tačiau tai suteikia galimybių restoranams ir kavinėms, siūlančioms patiekalus išsinešimui. Dabar, kai prekybos centrai tuštėja ir kai kurių būtiniausių produktų kartais sunku gauti, daugelis renkasi maistą užsakymą į namus.

Tad spręsdami, kurias akcijas pirkti dabar, atsižvelkite ir į įmones, kurios yra pasirengusios patenkinti šią (ekstremalią) paklausą:

☝️ „Domino's Pizza"

☝️ „GrubHub"

☝️ „Takeaway.com"

☝️ „Delivery Hero"

☝️ „Uber Technologies"

Įdomu, kokios akcijos šiame sektoriuje šiuo metu yra geriausios? Būtų protinga įvertinti, ar įmonė, į kurią norite investuoti, iš tikrųjų veikia šiose susijusiose srityse ir kokia yra jos situacija.

Taip pat verta apsvarstyti ir kitokias pristatymo paslaugas teikiančias bendroves. Pagalvokite apie tokias paslaugas, kokias teikia „Amazon". Bendrovė ne tik pristato produktus, bet ir teikia srautinio perdavimo paslaugą. Srautinio transliavimo paslaugos dažnai siūlomos kaip alternatyva tiems, kurie svarsto, kokias akcijas pirkti dabar. Kitame skyriuje paaiškinsime, kodėl šios akcijos šiuo metu laikomos tinkamomis pirkti.

Taigi, jeigu norite suprasti, kurias akcijas reikia nedelsiant pirkti, pagalvokite apie produktus ir paslaugas, kuriuos vis dar naudojate, nepaisydami karantino ir įvairių apribojimų.

Be pristatymo paslaugų, investuotojai taip pat teikia pirmenybę prekybos centrams ir maisto gamintojams. Pirmąjį metų ketvirtį pagrindinių tradicinių akcijų sektoriaus, susijusio su „pagrindinėmis vartojimo prekėmis", pavyzdžiui „Procter & Gamble" ar „Unilever", pagrindinių operatorių akcijų kainos smuko. Kai kurie investuotojai tai mato kaip įdomią galimybę.

Tačiau, prieš nuspręsdami, kurias akcijas pirkti, būtinai atlikite savo analizę. Atsižvelgdami į svyravimus, būdingus dabartinei situacijai, patyrę prekiautojai būtinai analizuos tiek techninį, tiek ir fundamentinį vaizdą.

Kokias akcijas pirkti koronaviruso metu – socialinė žiniasklaida

Kadangi daugybė paveiktų regionų žmonių yra priversti sėdėti namie, socialinė žiniasklaida yra svarbus būdas palaikyti ryšį su draugais ir šeima bei viena mėgstamiausių pramogų. Tai taip pat būdas neatsilikti nuo įvairių naujienų, susijusių su viruso pokyčiais bei kitomis.

Jeigu nuspręsite investuoti šiuo pagrindu, tikrai atkreipkite savo dėmesį į šias parinktis:

☝️ „Facebook"

☝️ „Twitter"

Tikimasi, kad šie du socialinės žiniasklaidos milžinai labai padidins savo vartotojų skaičių per visą koronaviruso krizę.

Kokias akcijas pirkti koronaviruso metu – srautinės paslaugos

Remiantis tais pačiais argumentais, transliacijos paslaugos taip pat gali tikėtis padidėjusio narių skaičiaus. Juk ištisos populiacijos iš viso pasaulio yra užrakintos namuose ir (tikimasi) prilipę prie savo ekranų (televizijos, kompiuterių ar mobiliųjų telefonų).

Televizijos žiūrėjimas – tai koronavirusui atspari pramogų forma. Todėl įmonės, siūlančios mokamas internetines vaizdo paslaugas, televizijos ir muzikos transliavimo paslaugas, šioje situacijoje gali tikėtis gerų rezultatų.

Jeigu svarstote, kurias akcijas geriausia nusipirkti dabar, ir teikiate pirmenybę srautinių transliavimo paslaugų akcijoms, galite apsvarstyti šias galimybes:

☝️ „Netflix"

☝️ „Walt Disney"

☝️ AT&T

☝️ „Spotify"

Vėlgi, primename, kad prekiautojai ir investuotojai naudoja analizės metodus, kad nustatytų, į kurias akcijas geriausia investuoti. Investuojant krizės metu svarbu turėti aiškų vaizdą apie tai, kas vyksta rinkoje ir apskritai ekonomikoje. Tad atlikdami techninę ir fundamentinę analizę, investuotojai siekia nustatyti geriausią prognozę.

Kai supranti, kurie ekonomikos sektoriai ir kurios akcijos teikia geriausius rezultatus finansų krizės metu, sunkiausias darbas jau atliktas. Tačiau norint pradėti investuoti į šias akcijas, reikia žinoti, kaip jomis prekiauti.

ATIDARYTI SĄSKAITĄ

Akcijų pirkimas šiuo metu

Jeigu jus domina akcijų pirkimas finansinės krizės metu – tai yra šiuo metu, pirmiausia, atlikite tris paprastus veiksmus:

1️⃣ Atidarykite prekybos sąskaitą.

2️⃣ Atsisiųskite „MetaTrader 5" prekybos programinę įrangą nemokamai

3️⃣ Spauskite mygtuką „Naujas įsakymas" ir sudarykite savo pirmąjį sandorį!

„MetaTrader" yra labiausiai naudojama ir vertinama prekybos platforma, dešimtmečius ji laikoma absoliučia rinkos lydere. Ši prekybos platforma skiriasi nuo kitos prekybos programinės įrangos savo:

✔️ patikimumu,

✔️ stabilumu ir

✔️ funkcionalumu.

Ji siūlo pažangias funkcijas, tačiau yra stebėtinai paprastas naudoti. Prekybos platforma pateikia daugybę įrankių ir funkcijų, kurios gali pagerinti jūsų prekybos veiklą, pavyzdžiui, platų indikatorių spektrą ir prekybos robotus.

Tai taip pat yra kelių aktyvų prekybos platforma – tai reiškia, kad galima prekiauti įvairiausiomis rinkomis ir finansinėmis priemonėmis. Šią programinę įrangą galite naudoti tiek prekiaudami tinkamiausiomis akcijomis šiuo metu, tiek investuodami į tūkstančius kitų prekybos priemonių ir rinkų.

„Admirals" prekiautojams siūlo prekiauti „MetaTrader 4" ir „MetaTrader 5" prekybos platformose, taip pat skirtingas programinės įrangos versijas, optimizuotas skirtingoms operacinėms sistemoms ir įrenginiams. Išbandykite „MetaTrader 5 Mac", „MetaTrader 5", skirtą „Windows" ar „Android os iOS".

„MetaTrader" programinė įranga yra pirmasis pasirinkimas tiek pradedantiesiems prekiautojams, tiek profesionaliems prekiautojams. Siūlome keletą skirtingų prekybos programinės įrangos „MetaTrader" versijų:

  1. MetaTrader 4"
  2. MetaTrader 5"
  3. MetaTrader WebTrader" – nereikia atsisiųsti ir įdiegti programos į savo įrenginį.
  4. MetaTrader Supreme Edition" – pritaikomas „MetaTrader 4" ir „MetaTrader 5" papildinys, kuriuo gali naudotis išskirtinai „Admirals" klientai.

Išskirtinis „MetaTrader Supreme Edition“

Atsisiųskite galingiausią įskiepių rinkinį savo mėgstamai prekybos platformai!

 

Akcijų pirkimas išskirtiniais laikais su patikimu brokeriu

Jūsų prekybos patirtį daugiausia lemia brokerio pasirinkimas. Nuo brokerio priklauso:

☑️ įsakymų įvykdymo kokybė,

☑️ taikomos prekybos sąlygos ir

☑️ prekybos sąnaudos.

Gebėjimas nustatyti, kokias akcijas geriausia pirkti, yra tik dalis lygties. Skirtingų brokerių teikiamos prekybos sąlygos ir išlaidos gali labai skirtis ir tai gali labai stipriai paveikti jūsų gaunamą grąžą ir ištirpdyti skirtumą tarp pelno ir nuostolių!

Atminkite, kad esminis dalykas – pasirinkti brokerį, kurio veiklą reguliuoja kompetentinga ir pripažinta rinkos institucija. „Admirals" reguliuoja FCA (Financial Conduct Authority) ,pagrindinė Jungtinės Karalystės rinkos reguliavimo institucija.

Prieš pasirinkdami brokerį, pirmiausia patikrinkite prekybos sąlygas. Visas „Admirals" prekybos sąlygas galite rasti mūsų svetainėje. Čia yra keletas pagrindinių punktų:

  • Pradėkite prekybą su minimaliu depozitu vos nuo 1 euro, priklausomai nuo pasirinktos prekybos sąskaitos rūšies ir priemonės, kuria bus prekiaujama.
  • Konkurencingų sandorių kaštai ir spredai: spredas yra skirtumas tarp pasiūlymo kainos ir pardavimo kainos.
  • Galimas finansinis svertas:
    • Profesionalūs klientai gali naudotis finansiniu svertu iki 1:500, tai leidžia valdyti iki 500 kartų didesnes pozicijas nei jūsų investicija.
    • Svertas mažmeniniams klientams iki 1:30. Maksimalus galimas svertas taip pat priklauso nuo prekybos priemonės.
  • Naudokitės unikalia „Admirals" apsaugos nuo neigiamo balanso politika.
  • Platus prekybos priemonių asortimentas – prekyba Forex rinkoje, akcijomis, žaliavomis ir kriptovaliutomis.
  • Nemokami rinkos duomenys realiu laiku.
  • FCA reguliuojamas brokeris – licencijuotas vienos garsiausių pasaulio rinkos institucijų – Jungtinės Karalystės FCA – tad su „Admirals" galite prekiauti ramiai ir būti užtikrinti dėl savo lėšų saugumo.
  • Nemokamas lėšų įdėjimas ir nuėmimas banko pavedimu, kreditine kortele arba per „iDeal", „Skrill", „Neteller", o dabar taip pat ir „PayPal".
  • Galima naudotis apsidraudimo sandoriais.
  • Galimos visos prekybos formos ir praktiškai visos prekybos strategijos.

Jeigu norite sužinoti daugiau apie tai, į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis brokerį, skaitykite mūsų straipsnį – CFD ir Forex brokeriai – koks geriausias 2020 m. pasirinkimas? „Admirals" siūlo ir nemokamas demonstracines sąskaitas, ir realios prekybos sąskaitas.

Akcijų pirkimas krizės metu – išvados

Kai kurie investuotojai gali nesiryžti pirkti akcijas krizės metu dėl situacijos neapibrėžtumo ir vyraujančių rinkos svyravimų. Tačiau, kaip galima spręsti iš to, kas buvo išdėstyta šiame straipsnyje, prekybos galimybių yra pakankamai ir tokiu metu. Panašiose situacijose vadinamieji gynybinių akcijų sektoriai veiks net geriau nei įprastai.

Atsižvelgiant į krizės priežastis, visada atsiras įmonių, kurių paslaugos ar produktai staiga išpopuliarės. Pavyzdžiui, išskirtinėje situacijoje, kurią sukelia koronavirusas, matome, kad labai padidėjo tam tikrų paslaugų paklausa. Tiesiog pagalvokite apie pristatymo paslaugas, vaistus ir pramogas (internete). Šias paslaugas teikiančių bendrovių akcijos daugelio investuotojų nuomone yra geriausios šiuo metu.

Sprendžiate, kokias akcijas geriausia pirkti dabar? Apsvarstykite situaciją pasaulyje ir leiskite sau vadovautis tuo, ko vartotojams labiausiai reikia. Istoriškai yra daug pavyzdžių, kai investuotojai tuo pasinaudojo.

Patyrę prekiautojai rekomenduoja atlikti fundamentinės ir techninės analizės derinį, kad būtų galima nustatyti, kurias akcijas pirkti dabar. Svarbu, kad atliktumėte savo analizę ir ieškotumėte, kurios priemonės geriausiai atitinka jūsų prekybos stilių.

„Admirals" siūlo prieigą prie nemokamų demonstracinių ir realių prekybos sąskaitų, taip pat platų akcijų, Forex valiutų porų, žaliavų, tokių kaip auksas ir nafta, bei daugybę kitų CFD.

Tačiau mes rekomenduojame pirmiausia eksperimentuoti nerizikingoje aplinkoje – ir išbandyti nemokamą demonstracinę sąskaitą, leidžiančią savarankiškai praktikuotis ir išsiaiškinti visas „MetaTrader" prekybos platformos galimybes. Šioje sąskaitoje galite naršyti finansų rinkas realiu laiku nerizikuodami savo kapitalu ir taip patobulinti savo prekybos įgūdžius. Demonstracinės sąskaitos balansą sudaro tik virtualios lėšos.

Atidarykite demonstracinę prekybos sąskaitą, kad galėtumėte pirkti akcijas ir taip mokytis prekiauti šiuo metu geriausiomis akcijomis!

Demonstracinė sąskaita be rizikos

Nemokamai internetu registruokite demonstracinę sąskaitą ir tobulinkite savo prekybos strategiją

 

Kiti naudingi straipsniai

Apie „Admirals“

Kaip reguliuojamas brokeris, suteikiame galimybę naudotis populiariausiomis prekybos platformomis pasaulyje ir prekiauti sandoriais dėl kainų skirtumo (CFD), akcijomis ir biržoje prekiaujamais fondais (ETF).

Atsakomybės ribojimas: pateikti duomenys apima papildomą informaciją apie visas analizes, skaičiavimus, prognozes ar kitus panašius vertinimus ar informaciją (toliau – „Analizė), skelbiamą Admirals" interneto svetainėje. Prieš priimdami kokius nors investicinius sprendimus, atkreipkite dėmesį į šiuos dalykus:

  1. Tai yra rinkodaros pranešimas. Ši Analizė skelbiama tik informaciniais tikslais ir jokiais atvejais neturėtų būti aiškinama kaip patarimas ar rekomendacija dėl investavimo. Šis pranešimas nėra parengtas pagal teisinius reikalavimus, skirtus skatinti investicinių tyrimų nepriklausomumą ir jam netaikomas joks draudimas, susijęs su investiciniais tyrimais.
  2. Sprendimą dėl investavimo priima kiekvienas klientas pats, o „Admirals“ nebus laikoma atsakinga už jokius nuostolius ar žalą, atsiradusią dėl tokio sprendimo, nepriklausomai nuo to, ar jis buvo pagrįstas šia Analize, ar ne.
  3. Analizę parengė nepriklausomas analitikas, remdamasis savo asmeniniu vertinimu.
  4. Siekdama užtikrinti savo klientų interesų apsaugą ir išlaikyti Analizės objektyvumą „Admirals“ sukūrė atitinkamas vidaus procedūras interesų konfliktų prevencijai ir valdymui.
  5. Nors siekiant užtikrinti visų Analizės šaltinių patikimumą ir visos informacijos pateikimą laiku, kuo įmanoma suprantamiau, tiksliau ir išsamiau, yra dedamos visos įmanomos pastangos, „Admirals“ negarantuoja Analizėje pateikiamos informacijos tikslumo ar išsamumo. Pateikti duomenys, kurie yra susiję su ankstesne veikla, nėra patikimas būsimų rezultatų rodiklis.
  6. Analizės turinys neturėtų būti aiškinamas kaip išreikštas ar numanomas „Admirals“ pažadas, garantija ar implikacija, kad taikydamas Analizėje nurodytas strategijas klientas gaus pelno, o su tuo susiję kliento nuostoliai gali būti arba bus nedideli.
  7. Bet kokie Pranešime pateikti su finansiniais instrumentais susiję ankstesni ar pagal pavyzdį sukurti veiklos rezultatai neturėtų būti laikomi aiškiai išreikštu ar numanomu „Admirals“ pažadu, garantija ar implikacija dėl būsimų rezultatų. Finansinio instrumento vertė gali padidėti ir sumažėti, o turto vertės išlaikymas nėra garantuotas.
  8. Į Analizę įtrauktoms projekcijoms, atsižvelgiant į Pranešimo temą, gali būti taikomi papildomi mokesčiai, rinkliavos ar kiti mokėjimai. „Admirals“ teikiamų paslaugų kainoraštis yra viešai prieinamas „Admirals“ svetainėje.

Svertinės priemonės (įskaitant sandorius dėl kainų skirtumo) yra spekuliacinio pobūdžio priemonės, dėl kurių gali būti patiriami nuostoliai arba gaunamas pelnas. Prieš pradėdami prekiauti turėtumėte įsitikinti, kad suprantate visą susijusią riziką. 

SKAITOMIAUSI STRAIPSNIAI
Kaip investuoti į Coca Cola akcijas ir jų dividendus?
Ar verta investuoti į Coca Cola akcijas 2024 metais? Ši pirmaujanti gaiviųjų gėrimų įmonė, be puikios grąžos, jau kelis dešimtmečius moka dividendus, kiekvieną kartą vis didesnės vertės. Tai gali būti patraukli investicija. Coca Cola yra vienas žinomiausių prekių ženklų visame pasauly...
Investavimas į Facebook akcijas 2024 metais
Pirkti Facebook akcijas labai paprasta, tereikia atdaryti prekybos sąskaitą pas brokerio įmonėje ir pradėti investuoti. Tačiau prieš žengiant šį žingsnį svarbu atlikti nuodugnią įmonės analizę. Markas Zuckerbergas radikaliai pakeitė ilgalaikę Facebook strategiją ir tai padarė nuo pav...
Ar verta investuoti į Amazon akcijas 2024 metais?
Amazon akcijos pastaraisiais metais pabrango daugiau kaip 1500 procentų. Aptarkime šių akcijų raidą akcijų rinkoje ir pasvarstykime, ar verta investuoti į Amazon akcijas 2024 metais po paskelbtų bendrovės finansinių rezultatų. ✺ 2023 metų ketvirtojo ketvirčio Amazon rezultatai vir...
Daugiau