Ar verta investuoti į Amazon akcijas 2024 metais?

Eva Blanco Garzón
7 min.

Amazon akcijos pastaraisiais metais pabrango daugiau kaip 1500 procentų. Aptarkime šių akcijų raidą akcijų rinkoje ir pasvarstykime, ar verta investuoti į Amazon akcijas 2024 metais po paskelbtų bendrovės finansinių rezultatų.

  • 2023 metų ketvirtojo ketvirčio Amazon rezultatai viršijo prognozes
  • 2022 metais, siekdama pritraukti daugiau akcijų pirkėjų, Amazon atliko 20:1 akcijų padalijimą
  • Amazon buvo antroji įmonė istorijoje, kurios rinkos kapitalizacija viršijo trilijoną dolerių

Amazon jau seniai nebėra vien tik elektroninės prekybos įmonė. Todėl pirkdami Amazon akcijas investuojame į pasaulinio masto įmonę, kurios verslas yra labai diversifikuotas. Ir tai tik pradžia. Investuotojai pritaria jos įkūrėjo Jeffo Bezoso strategijai, o Amazon tiesiog skrieja į viršų akcijų rinkoje

Investavimas į Amazon akcijas – kontekstas 

Amazon NASDAQ biržoje pasirodė 1997 metais trumpiniu NASDAQ: AMZN po 18 JAV dolerių už akciją, o 2018 m. rugsėjo 4 d. tapo antrąja įmone istorijoje, kurios rinkos kapitalizacija viršijo 1 trilijoną JAV dolerių. 

Šiuo metu ši bendrovė yra pasaulinės elektroninės komercijos lyderė, tad atrodo, kad ji kontroliuoja šį sektorių. Jos konkurentai neturi realių galimybių didinti savo rinkos dalį ir bandyti su ja konkuruoti. 

Tačiau prieš atsakydami į klausimą, ar investuoti į Amazon akcijas, turime išskirti dvi juodąsias dėmes, kur bendrovė galėtų tobulėti: 

  1. Amazon finansinė padėtis: jos verslo modelis dar nėra stabilus, o tai kelia pavojų jos veiklos pelningumo lygiui. Akcininkai pradeda abejoti finansinių skaičių dinamika. 
  2. Amazon rinkos dalis internetinėje prekyboje: jos virtualus monopolis buvo daug kartų pasmerktas. Todėl naujų antimonopolinių įstatymų atveju kyla politinė rizika. 

Prieš pradėdami nuodugnią investavimo į Amazon analizę, galite atidaryti demonstracinę prekybos sąskaitą ir patys pamatysite, kaip Amazon sekasi akcijų rinkoje, taip pat išbandysite prekybos strategijas su virtualiomis lėšomis:

Prekiaukite nerizikingoje demonstracinėje sąskaitoje

Mokykitės prekiauti su virtualiais pinigais

Amazon pranašumai prieš konkurentus

  • Amazon pranašumas prieš tradicinius konkurentus yra tas, kad ji neinvestuoja į fizines parduotuves.
  • Dėl masto ekonomijos, kuri taupo laiką ir pinigus, Amazon strategija 100 procentų orientuota į klientų poreikius.
  • Sandėlio valdymas leidžia Amazon pasiūlyti konkurencingas visų rūšių produktų kainas.
  • Amazon sėkmingai pakeitė vartotojų įpročius: daugelis namų ūkių visame pasaulyje įprato pirkti internetu, o ne fizinėse parduotuvėse.

Prieš priimdami sprendimą, ar investuoti į Amazon 2023 metais, atlikime gilesnę fundamentinę jos finansinės padėties analizę. 

Naujausi Amazon 2023 metų rezultatai

Ar Amazon akcijų rinkoje yra pakankamai stabili, kad būtų galima investuoti į šios bendrovės akcijas? Pažvelkime į 2023 metų ketvirtojo ketvirčio finansinius rodiklius.

Amazon 2023 metų ketvirtojo ketvirčio finnsiniai rezultatai
  • Pajamos: 170 mlrd. JAV dolerių, tai daugiau nei buvo prognozuota – 165,950 mlrd. JAV dolerių.
  • Pelnas vienai akcijai (EPS): 1 JAV doleris už akciją, daugiau nei prognozuota – 0,8 JAV dolerio

Šie rezultatai buvo aukštesni, nei tikėtasi, o tai yra geras ženklas, atsispindėjęs ir bendrovės akcijų kainos augime. 

Nors nuo 2021 metų „Amazon“ akcijos krito, bet, kaip matome grafike, nuo 2023 metų pradžios kaina atsigauna:

Šaltinis: „Admirals MetaTrader 5 Supreme Edition“, „Amazon“ 2018 m. liepos 8 d. – 2024 m. vasario 26 d. savaitinis grafikas. 2024 m. vasario 26 d. duomenys. Atminkite, kad ankstesni rezultatai nėra patikimas būsimų rezultatų rodiklis.

Tokiais Amazon akcijų kainos pokyčiais galėjo pasinaudoti tie, kurie prekiauja Amazon akcijų CFD, užuot pirkę tiesiogiai akcijas. Taip yra todėl, kad prekiaujant CFD galima atidaryti trumpas arba pardavimo pozicijas. Tai taip pat gali galimybė tiems, kurie nori investuoti į Amazon už geresnę kainą.

Grafike pridėjome palaikymo ir pasipriešinimo lygius (raudoną ir žalią), kur gali judėti kaina. Į šiuos lygius reikia atsižvelgti prieš perkant Amazon akcijas.

Šiuo metu Amazon akcijų kaina siekia 175 JAV dolerius:

  • Pramušus 175 JAV dolerių pasipriešinimą, kaina gali pakilti į visų laikų aukščiausią lygį – maždaug 188 JAV dolerius už akciją.
  • Kita vertus, jeigu kaina pramuštų palaikymą ties 165 JAV doleriais, ji galėtų siekti 145, o vėliau ir 125 JAV dolerių lygio.

Amazon akcijų padalijimas 20:1

Dėl įspūdingų ilgalaikių Amazon akcijų rezultatų akcijų rinkoje jos kainavo maždaug 3000 JAV dolerių – tai labai didelė kaina tiems, kurie nori investuoti į Amazon akcijas. Todėl 2022 metų birželį buvo priimtas sprendimas atlikti bendrovės akcijų padalijimą 20:1. Pasekmės buvo tokios: 

  • Amazon akcijų kaina sumažėja 20 kartų, todėl jos tampa prieinamesnės ir palankesnės investicijoms.
  • Akcijų skaičius rinkoje buvo padaugintas iš 20, tai yra, už kiekvieną investuotojo turimą akciją po padalijimo jis gavo 19 papildomų akcijų.
  • Dėl minėto padalijimo akcijų kaina pakilo. 

2 būdai investuoti į Amazon akcijas

Investuoti į Amazon akcijas galite dviem būdais: 

  • Invest.MT5 sąskaitoje: investuoti į akcijas ilgalaikei perspektyvai
  • Trade.MT5 sąskaitoje: prekiauti Amazon akcijų CFD, kainoma kylant aukštyn ar krentant žemyn

 Abiem atvejais reikia atlikti šiuos veiksmus: 

  • Atidaryti savo prekybos sąskaitą
  • Prisijunkti prie „MetaTrader 5“ 
  • Skirtuke „Market Watch“ paspausti dešinįjį pelės klavišą ir eiti į „Symbols“, tada paieškos juostoje įvesti „Amazon“
  • Pasirinkti Amazon akcijas ir spausti „Show“ simbolį 
  • Dešiniuoju pelės klavišu paspausti Amazon akcijas, tada spausti „New Order“ ir „Buy“ arba „Sell“

Jums tereikia atlikti šiuos 5 paprastus ir greitus veiksmus, kad įsigytumėte Amazon akcijų!

Ar gera idėja investuoti į Amazon 2024 metais?

Amazon akcijų kainų kilimas akcijų rinkoje buvo stulbinantis. Daugeliui tai atnešė pelno, tuo tarpu kiti negalėjo įsigyti Amazon akcijų dėl didelės jų kainos.

Nuo 2021 metų pabaigos kaina krito dėl bendro technologijų akcijų smukimo ir prastų Amazon finansinių rezultatų. Tai kartu su bendrovės akcijų padalijimu daugeliui investuotojų sudarė tinkamas sąlygas investuoti į Amazon akcijas ir užsidirbti pinigų. 

Tačiau jūs visada turite žinoti apie riziką, susijusią su prekyba rinkose.

Jeigu abejojate, ar verta investuoti į Amazon akcijas ir norite išanalizuoti kitas galimybes, galite peržiūrėti mūsų straipsnius apie „Netflix“ ar „Tesla“.

Klausimai, susiję su investavimu į Amazon akcijas

Kiek mažiausiai reikia investuoti į Amazon akcijas?

Investuoti tiesiogiai į Amazon akcijas galite nuo 1 euro arba prekiauti Amazon akcijų CFD nuo 100 eurų. 

Kada Amazon moka dividendus?

Amazon nemoka dividendų ir jų taip pat nesitikima ir 2024 metais. Investuotojai uždirba investuodami arba pasinaudodami kainų judėjimu kuria nors kryptimi.

Kaip saugiai investuoti į Amazon akcijas?

Investuoti į Amazon akcijas yra saugu, jeigu pasirenkate brokerį, kurio veikla yra tinkamai reguliuojama. Tai galite patikrinti pagal licencijos numerį.

Ar investavimas į Amazon akcijas yra apgaulė?

Tai nėra apgaulė ar sukčiavimas, jeigu investuojate naudodamiesi patikima svetaine. Taip, galite rasti daug skelbimų apie 250 eurų investavimą į Amazon ir tapimą milijonieriumi, bet tai skelbia sukčiai. Todėl prieš priimdami investavimo sprendimą atidžiai išanalizuokite pasiūlymą ir riziką.

Kiek galima uždirbti investuojant į Amazon?

Tai priklauso nuo perkamų akcijų arba sutarčių skaičiaus ir nuo to, ar kaina judės jūsų prognozuojama kryptimi.

Kiek kainuoja pirkti Amazon akcijas?

Jeigu norite įsigyti Amazon akcijų, turite atsižvelgti į akcijos vertę tuo momentu, taip pat akcijų, kurias ketinate pirkti, skaičių ir komisinius mokesčius, kuriuos taiko brokeris.

Atminkite, kad galite investuoti į dalines akcijas už mažesnę kainą:

Investavimas į dalines akcijas

Pirkite dalimis daugiau kaip 700 pirmaujančių pasaulyje akcijų

Kiti naudingi straipsniai

Apie „Admirals“

Kaip reguliuojamas brokeris, suteikiame galimybę naudotis populiariausiomis prekybos platformomis pasaulyje ir prekiauti sandoriais dėl kainų skirtumo (CFD), akcijomis ir biržoje prekiaujamais fondais (ETF).

Atsakomybės ribojimas: pateikti duomenys apima papildomą informaciją apie visas analizes, skaičiavimus, prognozes ar kitus panašius vertinimus ar informaciją (toliau – „Analizė"), skelbiamą Admirals" interneto svetainėje. Prieš priimdami kokius nors investicinius sprendimus, atkreipkite dėmesį į šiuos dalykus:

  1. Tai yra rinkodaros pranešimas. Ši Analizė skelbiama tik informaciniais tikslais ir jokiais atvejais neturėtų būti aiškinama kaip patarimas ar rekomendacija dėl investavimo. Šis pranešimas nėra parengtas pagal teisinius reikalavimus, skirtus skatinti investicinių tyrimų nepriklausomumą ir jam netaikomas joks draudimas, susijęs su investiciniais tyrimais.
  2. Sprendimą dėl investavimo priima kiekvienas klientas pats, o „Admirals" nebus laikoma atsakinga už jokius nuostolius ar žalą, atsiradusią dėl tokio sprendimo, nepriklausomai nuo to, ar jis buvo pagrįstas šia Analize, ar ne.
  3. Analizę parengė nepriklausomas analitikas, remdamasis savo asmeniniu vertinimu.
  4. Siekdama užtikrinti savo klientų interesų apsaugą ir išlaikyti Analizės objektyvumą „Admirals" sukūrė atitinkamas vidaus procedūras interesų konfliktų prevencijai ir valdymui.
  5. Nors siekiant užtikrinti visų Analizės šaltinių patikimumą ir visos informacijos pateikimą laiku, kuo įmanoma suprantamiau, tiksliau ir išsamiau, yra dedamos visos įmanomos pastangos, „Admirals" negarantuoja Analizėje pateikiamos informacijos tikslumo ar išsamumo. Pateikti duomenys, kurie yra susiję su ankstesne veikla, nėra patikimas būsimų rezultatų rodiklis.
  6. Analizės turinys neturėtų būti aiškinamas kaip išreikštas ar numanomas „Admirals" pažadas, garantija ar implikacija, kad taikydamas Analizėje nurodytas strategijas klientas gaus pelno, o su tuo susiję kliento nuostoliai gali būti arba bus nedideli.
  7. Bet kokie Pranešime pateikti su finansiniais instrumentais susiję ankstesni ar pagal pavyzdį sukurti veiklos rezultatai neturėtų būti laikomi aiškiai išreikštu ar numanomu „Admirals" pažadu, garantija ar implikacija dėl būsimų rezultatų. Finansinio instrumento vertė gali padidėti ir sumažėti, o turto vertės išlaikymas nėra garantuotas.
  8. Į Analizę įtrauktoms projekcijoms, atsižvelgiant į Pranešimo temą, gali būti taikomi papildomi mokesčiai, rinkliavos ar kiti mokėjimai. „Admirals" teikiamų paslaugų kainoraštis yra viešai prieinamas „Admirals" svetainėje.

Svertinės priemonės (įskaitant sandorius dėl kainų skirtumo) yra spekuliacinio pobūdžio priemonės, dėl kurių gali būti patiriami nuostoliai arba gaunamas pelnas. Prieš pradėdami prekiauti turėtumėte įsitikinti, kad suprantate visą susijusią riziką

SKAITOMIAUSI STRAIPSNIAI
Kaip investuoti į Coca Cola akcijas ir jų dividendus?
Ar verta investuoti į Coca Cola akcijas 2024 metais? Ši pirmaujanti gaiviųjų gėrimų įmonė, be puikios grąžos, jau kelis dešimtmečius moka dividendus, kiekvieną kartą vis didesnės vertės. Tai gali būti patraukli investicija. Coca Cola yra vienas žinomiausių prekių ženklų visame pasauly...
Investavimas į Facebook akcijas 2024 metais
Pirkti Facebook akcijas labai paprasta, tereikia atdaryti prekybos sąskaitą pas brokerio įmonėje ir pradėti investuoti. Tačiau prieš žengiant šį žingsnį svarbu atlikti nuodugnią įmonės analizę. Markas Zuckerbergas radikaliai pakeitė ilgalaikę Facebook strategiją ir tai padarė nuo pav...
Ar verta pirkti Disney akcijas 2024 metais?
„Walt Disney“ bendrovė yra vienas iš labiausiai atpažįstamų prekės ženklų planetoje: jos pramogų parkus, filmus ir televizijos kūrinius, populiarius tiek vaikų, tiek suaugusiųjų tarpe žino visame pasaulyje. Dėl tokio pasaulinio pasiekiamumo ir gebėjimo nuolat tobulėti bei prisitaikyti prie laikmeči...
Daugiau