Kaip investuoti į Coca Cola akcijas ir jų dividendus?

Eva Blanco Garzón
9 min.

Ar verta investuoti į Coca Cola akcijas 2024 metais? Ši pirmaujanti gaiviųjų gėrimų įmonė, be puikios grąžos, jau kelis dešimtmečius moka dividendus, kiekvieną kartą vis didesnės vertės. Tai gali būti patraukli investicija.

Coca Cola yra vienas žinomiausių prekių ženklų visame pasaulyje – dar labiau žinomas nei Apple ar Microsoft! Jį visada pamatysime pagrindiniuose sporto renginiuose, tokiuose kaip pasaulio futbolo čempionatas, olimpinės žaidynės, „Tour de France“, o tai skatina visuomenę ir toliau jį vartoti.

Jis netgi sugebėjo primesti savo spalvas Kalėdų tradicijai! Šis produktas yra visuose namų pirkinių krepšelyje visame pasaulyje.

Coca Cola akcijos ir jų istorija 

1892 metais Atlantoje Asa Griggs Candler įkurta Coca-Cola yra įtraukta į Niujorko vertybinių popierių biržą su ženklu KO, o 2023 m. spalio 30 d. jos rinkos kapitalizacija siekė 241,33 mlrd. JAV dolerių.

Pagrindinis traukos objektas tiems, kurie nori investuoti į Coca Cola, yra nuolatinė jos akcijų kainos kilimo tendencija, kurią matome toliau pateiktame grafike:

Ilgą laiką Coca Cola akcijų kaina nuolat kilo. Ši didėjimo tendencija prasidėjo po to, kai 2009 metų pirmąjį ketvirtį kaina pasiekė žemiausią lygį, ir tęsiasi iki dabar. Per 13 metų akcijos išaugo daugiau kaip 220 procentų, o 2022 m. balandžio 25 d. buvo pasiektas visų laikų rekordas – 67,20 JAV dolerio už akciją.

Kita Coca Cola akcijų pirkimo priežastis – Coca Cola mokami dividendai. Tikėtina, kad ilgainiui patraukli grąža ir dividendai išliks. Aptarkime tai išsamiau.

Coca Cola akcijų dividendai 

Investuotojus pirkti Coca Cola akcijas skatina nuolatinis dividendų augimas – kasmet nuo 1963 metų. 

Coca Cola priklauso „dividendų aristokratams“. Jos akcijos taip pat patenka į populiariąją dividendų karalių kategoriją, nes Coca Cola dividendai kilo 60 metų iš eilės. Tačiau reikia atsižvelgti į tai, kad, kaip matome grafike (žalia linija), pelnas vienai akcijai krito 2017 ir 2020 metais. 

Šaltinis: „Guru Focus“, „Coca Cola“ akcijų dividendų istorija 1990 m. gruodžio 28 d. – 2022 m. gruodžio 28 d. 2024 m. vasario 23 d. duomenys.

Ilgalaikiam investuotojui, siekiančiam sukurti pasyvių pajamų šaltinį, yra idealu pirkti Coca Cola akcijas, nes jis apsidraudžia, kad gaus vis didesnius dividendus, nepriklausomai nuo rinkos sąlygų. Juo labiau, kad Coca Cola akcijų kainų svyravimai yra mažesni nei rinkos etalono – S&P 500 indekso. 

Juk suprantama, kad visada pasiteisina tokia strategija, kai jūsų investiciniame portfelyje yra tam tikra saugaus prieglobsčio aktyvų dalis, kuri garantuoja stabilią grąžą, nepaisant jūsų profilio rizikos. 

Tad bet kokiu atveju, investavimas į tokias akcijas kaip Coca Cola bendrovės, kuri daugybę metų išmoka dividendus, be abejo, gali būti laikomas gera investicija. Todėl, nors ir galime stebėti didesnį kitų akcijų pelną, Coca Cola akcijos yra viena iš pagrindinių daugumos fondų valdytojų finansinių priemonių. 

Kada Coca Cola skirsto dividendus?

Coca Cola dividendai skirstomi kas ketvirtį. 2022 m. metiniai dividendai buvo 1,76 JAV dolerio už akciją, 2021 m. – 1,68 JAV dolerio už akciją.

Coca Cola antrojo 2023 metų ketvirtojo ketvirčio dividendai buvo išmokėti gruodžio 15 d. akcininkams, kurie buvo registruoti iki lapkričio 30 d. Dividendai siekė 0,46 JAV dolerio už akciją.

Kitas Coca Cola dividendų mokėjimas vyks 2024 m. balandžio 1 dieną akcininkams užsiregistravusiems iki 2024 m. kovo 14 d. Suma – 0,485 JAV dolerio už akciją.

Tad, Coca Cola dividendų politika yra iš tiesų patraukli investuotojams.

2 būdai, kaip investuoti į Coca Cola su „Admirals“

Coca Cola akcijų pirkimas yra ilgalaikė investicija. Tai solidžios įmonės, kuri įrodė savo vertę ir toliau auga net po daugiau nei šimtmečio gyvavimo, pirkimas. Nors Coca Cola akcijų kainos yra aukštos, jos gerai atspindi Coca Cola akcijų vertę ir stiprumą akcijų rinkoje.

Jeigu jums įdomu, kur galite nusipirkti Coca Cola akcijų, atsakymas yra „Admirals“!

Parodome jums 2 būdus, kaip investuoti į Coca Cola akcijas:

  • Invest.MT5 sąskaita – ši ilgalaikiams investuotojams skirta sąskaita leidžia investuoti į Coca Cola ir daugiau kaip 4000 kitų akcijų.
  • Trade.MT5 sąskaita – skirta prekybai Coca Cola ir kitų akcijų CFD, šiuo atveju investuoti į įmonę galite tiek kainoms kylant, tiek ir krentant žemyn.

Coca Cola techninė analizė

Prieš nusprendžiant, ar investuoti į Coca Cola, patartina išanalizuoti jos prekybos grafiką.

Šaltinis: „Admirals MetaTrader 5“, Coca Cola 2019 m. sausio 6 d. – 2023 m. gruodžio 3 d. savaitinis grafikas. 2024 m. vasario 23 d. duomenys. Atkreipkite dėmesį: ankstesni rezultatai nėra patikimas būsimos veiklos rodiklis. 

Po didelio Coca Cola akcijų kainos kritimo dėl koronaviruso ir panikos rinkose kaina greitai atsigavo, per pastaruosius 2 metus įžengė į kilimo kanalą, net viršydama viršunes, suformuotas prieš koronaviruso pandemiją.

2022 m. rugsėjį kaina pramušė apatinę meškų kanalo liniją, nukrypdama į svarbią palaikymo ir pasipriešinimo sritį. Galiausiai kaina atšoko nuo šio palaikymo, o tada grįžo į bulių kanalą.

Pabuvusi šiek tiek laiko šoniniame kanale, 2023 metų spalio pradžioje kaina smuko iki minimumo, kuris nebuvo pasiektas nuo 2021 m. kovo mėnesio. Panašu, kad pastaruoju metu kaina atsigauna dėl pateiktų gerų finansinių rezultatų.

Prieš nusprendžiant, ar pirkti Coca Cola akcijų, svarbu išanalizuoti galimus kainų pokyčius:

  • Jeigu kaina pramuš 60 JAV dolerių pasipriešinimą, ji gali pasiekti 62,5 JAV dolerio už akciją lygį, o pramušusi jį – 65JAV dolerius.
  • Priešingu atveju kaina gali judėti link ankstesnio palaikymo lygio – 56,5 JAV dolerio.

Daugeliui tai gali būti gera proga investuoti į Coca Cola už geresnę kainą ir įsigyti jos akcijų, tačiau būkite atsargūs, kaina vis tiek gali kristi. Štai kodėl yra daug prekiautojų, kurie dirba su Coca Cola akcijų CFD, kad galėtų pasinaudoti kainų kilimu ir kritimu, įvertindami į tai, kad rinkų prekyba yra rizikinga.

Mūsų nemokamuose seminaruose internetu sužinokite daugiau apie tai, kaip analizuoti skirtingus aktyvus:

Nemokami prekybos seminarai internetu

Dalyvaukite tiesioginiuose seminaruose internetu, kuriuos rengia mūsų prekybos ekspertai

Investuoti į Coca Cola ar Pepsi?

PepsiCo Inc., kita pasaulinė gaiviųjų gėrimų gamintoja, yra pagrindinė Coca Cola konkurentė.

Kai kurie žinomiausi minėtos įmonės prekės ženklai yra „Pepsi“, „Sunny Delight“, „Gatorade“, „Lay's“ arba „Starbucks“. Kalbame apie ketvirtą pagal dydį maisto bendrovę pasaulyje. Pagrindinio gėrimo receptą sukūrė Caleb D. Bradham, vaistininkas, tad jo istorija primena jo didžiojo varžovo istoriją.

Pepsi galima įsigyti 195 šalyse. 80 procentų pajamų gaunama ne iš „Pepsi Cola“, o iš kitų gėrimų ir maisto produktų, nes įmonė išplėtė savo produktų pasiūlą ir diversifikavosi bei reagavo į sveikos mitybos tendencijas greičiau nei Coca Cola.

Į ką reikėtų atsižvelgti sprendžiant, ar geriau pirkti Coca Cola ar Pepsi akcijas? Akcijų grąža ar dividendus?

Abi bendrovės gali būti įtrauktos į tą patį portfelį. Maisto pramonės ateitį lemia sveiko maisto tendencijos. Šiuo atžvilgiu „PepsiCo“ reagavo greičiau, tačiau Coca-Cola veikla taip pat nekelia nerimo.

Kova tarp Pepsi ir Coca-Cola gaiviųjų gėrimų srityje baigėsi. Gaivieji gėrimai su cukrumi nėra populiarūs, todėl abi bendrovės turėjo pakeisti savo strategiją.

Coca Cola turi pranašumą prieš Pepsi dėl savo lengvų ir becukrių produktų. Tačiau Pepsi įgijo tam tikrą rinkos dalį įsigijusi „Lays“.

Ar verta investuoti į Coca Cola 2024 metais?

Kaip kalbėjome šiame straipsnyje, Coca Cola suteikia investuotojams tam tikrą pasitikėjimą dėl dividendų mokėjimo – 60 metų iš eilės ir kiekvienais metais vis didesnis. Todėl, jeigu norite investuoti į dividendus ir užtikrinti tam tikrą saugumą, Coca Cola gali būti geras aktyvas, kurį galite įtraukti į savo investicijų portfelį.

Kita vertus, jos akcijų kaina laikui bėgant augo nuolat, be didelių svyravimų. Tai patrauklu ilgalaikiams investuotojams. Be to, naudodamiesi CFD galite investuoti į Coca Cola, jos kainai krentant žemyn, taip išnaudosite visus kainų svyravimus.

Klausimai, susiję su Coca Cola akcijomis

Kaip dažnai Coca Cola moka dividendus?

Coca Cola dividendus moka kas ketvirtį. 2023 metais ketvirtiniai dividendai siekė 0,46 JAV dolerio už akciją.

Kiek kainuoja pirkti Coca Cola akcijas?

„Admirals“ įmonėje už Coca Cola akcijas komisiniai mokesčiai yra 0,02 JAV dolerio, o minimalus mokesčio dydis yra 1 JAV doleris. Prie to reikia pridėti nurodytą akcijų kainą pirkimo metu ir padauginti iš norimų įsigyti akcijų skaičiaus.

Kiti naudingi straipsniai

Apie „Admirals“

Kaip reguliuojamas brokeris, suteikiame galimybę naudotis populiariausiomis prekybos platformomis pasaulyje ir prekiauti sandoriais dėl kainų skirtumo (CFD), akcijomis ir biržoje prekiaujamais fondais (ETF).

Atsakomybės ribojimas: pateikti duomenys apima papildomą informaciją apie visas analizes, skaičiavimus, prognozes ar kitus panašius vertinimus ar informaciją (toliau – „Analizė), skelbiamą Admirals" interneto svetainėje. Prieš priimdami kokius nors investicinius sprendimus, atkreipkite dėmesį į šiuos dalykus:

  1. Tai yra rinkodaros pranešimas. Ši Analizė skelbiama tik informaciniais tikslais ir jokiais atvejais neturėtų būti aiškinama kaip patarimas ar rekomendacija dėl investavimo. Šis pranešimas nėra parengtas pagal teisinius reikalavimus, skirtus skatinti investicinių tyrimų nepriklausomumą ir jam netaikomas joks draudimas, susijęs su investiciniais tyrimais.
  2. Sprendimą dėl investavimo priima kiekvienas klientas pats, o „Admirals“ nebus laikoma atsakinga už jokius nuostolius ar žalą, atsiradusią dėl tokio sprendimo, nepriklausomai nuo to, ar jis buvo pagrįstas šia Analize, ar ne.
  3. Analizę parengė nepriklausomas analitikas, remdamasis savo asmeniniu vertinimu.
  4. Siekdama užtikrinti savo klientų interesų apsaugą ir išlaikyti Analizės objektyvumą „Admirals“ sukūrė atitinkamas vidaus procedūras interesų konfliktų prevencijai ir valdymui.
  5. Nors siekiant užtikrinti visų Analizės šaltinių patikimumą ir visos informacijos pateikimą laiku, kuo įmanoma suprantamiau, tiksliau ir išsamiau, yra dedamos visos įmanomos pastangos, „Admirals“ negarantuoja Analizėje pateikiamos informacijos tikslumo ar išsamumo. Pateikti duomenys, kurie yra susiję su ankstesne veikla, nėra patikimas būsimų rezultatų rodiklis.
  6. Analizės turinys neturėtų būti aiškinamas kaip išreikštas ar numanomas „Admirals“ pažadas, garantija ar implikacija, kad taikydamas Analizėje nurodytas strategijas klientas gaus pelno, o su tuo susiję kliento nuostoliai gali būti arba bus nedideli.
  7. Bet kokie Pranešime pateikti su finansiniais instrumentais susiję ankstesni ar pagal pavyzdį sukurti veiklos rezultatai neturėtų būti laikomi aiškiai išreikštu ar numanomu „Admirals“ pažadu, garantija ar implikacija dėl būsimų rezultatų. Finansinio instrumento vertė gali padidėti ir sumažėti, o turto vertės išlaikymas nėra garantuotas.
  8. Į Analizę įtrauktoms projekcijoms, atsižvelgiant į Pranešimo temą, gali būti taikomi papildomi mokesčiai, rinkliavos ar kiti mokėjimai. „Admirals“ teikiamų paslaugų kainoraštis yra viešai prieinamas „Admirals“ svetainėje.

Svertinės priemonės (įskaitant sandorius dėl kainų skirtumo) yra spekuliacinio pobūdžio priemonės, dėl kurių gali būti patiriami nuostoliai arba gaunamas pelnas. Prieš pradėdami prekiauti turėtumėte įsitikinti, kad suprantate visą susijusią riziką. 

SKAITOMIAUSI STRAIPSNIAI
Investavimas į Facebook akcijas 2024 metais
Pirkti Facebook akcijas labai paprasta, tereikia atdaryti prekybos sąskaitą pas brokerio įmonėje ir pradėti investuoti. Tačiau prieš žengiant šį žingsnį svarbu atlikti nuodugnią įmonės analizę. Markas Zuckerbergas radikaliai pakeitė ilgalaikę Facebook strategiją ir tai padarė nuo pav...
Ar verta investuoti į Amazon akcijas 2024 metais?
Amazon akcijos pastaraisiais metais pabrango daugiau kaip 1500 procentų. Aptarkime šių akcijų raidą akcijų rinkoje ir pasvarstykime, ar verta investuoti į Amazon akcijas 2024 metais po paskelbtų bendrovės finansinių rezultatų. ✺ 2023 metų ketvirtojo ketvirčio Amazon rezultatai vir...
Ar verta pirkti Disney akcijas 2024 metais?
„Walt Disney“ bendrovė yra vienas iš labiausiai atpažįstamų prekės ženklų planetoje: jos pramogų parkus, filmus ir televizijos kūrinius, populiarius tiek vaikų, tiek suaugusiųjų tarpe žino visame pasaulyje. Dėl tokio pasaulinio pasiekiamumo ir gebėjimo nuolat tobulėti bei prisitaikyti prie laikmeči...
Daugiau