Investavimas į Facebook akcijas 2024 metais

Eva Blanco Garzón
7 min.

Pirkti Facebook akcijas labai paprasta, tereikia atdaryti prekybos sąskaitą pas brokerio įmonėje ir pradėti investuoti. Tačiau prieš žengiant šį žingsnį svarbu atlikti nuodugnią įmonės analizę. 

Markas Zuckerbergas radikaliai pakeitė ilgalaikę Facebook strategiją ir tai padarė nuo pavadinimo keitimo: dabar šis technologijų konglomeratas vadinamas „Meta“. Kaip šis pakeitimas paveikė Facebook akcijas? Mes tai aptarsime ir papasakosime, kaip investuoti į Facebook.

Trumpai apie Facebook bendrovę

2004 m. vasario mėnesį Marko Zuckerbergo sukurtas „Facebook“ buvo paprastas socialinis tinklas. Susirūpinęs dėl savo verslo modelio įamžinimo, jis įsitraukė į reklamą ir nusipirko naujas įmones, tokias kaip nuotraukų dalijimosi socialinis tinklas „Instagram“ ir momentinių pranešimų paslauga „WhatsApp“, – kad padidintų savo vartotojų bazę.

Facebook akcijos akcijų rinkoje nuo to laiko buvo vienos labiausiai prekiaujamų akcijų biržose, nepaisant nuolatinių skandalų, susijusių su vartotojų duomenų apsauga.

Kaip tik dėl šios priežasties M. Zuckerbergo įmonė nusprendė pakeisti savo strategiją ir grupės pavadinimą į „Meta“, remdamasi „metaverse“ („metavisata“).

Kaip tai paveikė Facebook raidą akcijų rinkoje? Jeigu svarstote galimybę investuoti į Facebook akcijas, pažvelkime, ar dabar tam geras laikas!

Facebook finansiniai rezultatai

Toliau pateikiame bendrovės 2023 metų ketvirtojo ketvirčio rezultatus:

  • Pelnas vienai akcijai (EPS): 5,33 JAV dolerio, o buvo prognozuota – 4,96 JAV dolerio vienai akcijai, be to 203 procento didesnis nei metais prieš tai
  • Pajamos: 40,11 mlrd. JAV dolerių, 23 procentais daugiau nei prieš metus ir daugiau už prognozes – 39,02 mlrd.
  • Aktyvūs vartotojai per mėnesį: 3,07 mlrd. (3 procentais daugiau nei prieš metus), viršijo prognozes – 3,06 mlrd.
  • Grynasis pelnas: 14,017 mlrd. JAV dolerių, 201 procentu daugiau nei praėjusiais metais

Facebook rezultatai buvo teigiami ir tai atsispindėjo įmonės akcijų kainoje, kaip pamatysime toliau.

Savo Facebook analizę galite atlikti naudodami „MetaTrader 5“ prekybos platformą. Ji yra nemokama, todėl jeigu dar neatsisiuntėte jos, spauskite šią reklaminę juostą:

Daugiafunkcinė platforma Nr. 1 pasaulyje


Facebook akcijų analizė

Kad nuspręstume, ar dabar tinkamas laikas investuoti į Facebook, pažvelkime į savaitinį jos akcijų grafiką, kuriame atsispindi svarbūs įvykiai.

Šaltinis: „Admirals MetaTrader 5 Supreme Edition“, „Facebook“ 2019 m. gegužės 19 d. – 2024 m. kovo 1 d. savaitinis grafikas. 2024 m. kovo 1 d. duomenys. Atkreipkite dėmesį, kad ankstesni rezultatai nėra patikimas ateities rezultatų rodiklis.

Kaip matome grafike, Facebook akcijų kaina augo ir 2021 m. rugpjūčio mėnesį pasiekė visų laikų aukščiausią lygį – 384 JAV dolerius už akciją. 

Tačiau netrukus po to, kai kaina pradėjo kristi, prasideda mažėjimo tendencija, kuri tęsėsi iki 2022 m. lapkričio mėnesio. Kritimas prasidėjo likus kelioms savaitėms iki pranešimo apie įmonės pavadinimo pasikeitimą iš Facebook į Meta Platforms ir sutapo su nauju skandalu dėl jų dezinformacijos valdymo socialiniuose tinkluose.

Vertės kritimas dar labiau išryškėja, kai bendrovė pranešė apie dideles investicijas į metavisatos plėtrą, o pajamos iš reklamos sumažėjo dėl stiprios konkurencijos su kitomis platformomis, tokiomis kaip „Tik Tok“.

Visais šiais akcijų rinkos kritimais galėjo pasinaudoti tie, kurie norėjo įsigyti Facebook akcijų geresne kaina, tai yra, kai jų akcijos buvo pigios.

2022 m. lapkričio mėnesį kaina sugeba pakilti, sekdama stiprią kilimo tendenciją. Kaina pasiekia naują istorinę viršūnę – maždaug 500 JAV dolerio už akciją.

Šis Facebook akcijų kainos pagerėjimas akcijų rinkoje įvyko dėl nuosekliai skelbiamų gerų rezultatų.

Jeigu vis dar svarstote ir norite investuoti į Facebook akcijas, stebėkite jų judėjimą toliau pateiktame grafike:

Dalyvaukite mūsų nemokamuose seminaruose internetu ir sužinokite viską apie fundamentalią ir techninę analizę, prekybos psichologiją, indikatorius ir strategijas. Užsiregistruokite, paspaudę šią reklaminę juostą:

Nemokami prekybos seminarai internetu

Dalyvaukite tiesioginiuose seminaruose internetu, kuriuos rengia mūsų prekybos ekspertai

Ar verta pirkti Facebook akcijas 2024 metais?

Facebook finansiškai yra labai aktyvus ir reguliariai generuoja pelną. Iš esmės šios bendrovės verslo modelis iki šiol nekelia abejonių. Tai yra pelninga įmonė, turinti mažai skolų ir didelius pinigų srautus, kurie svarbūs susiklosčius neplankioms situacijoms.

Vertinant techniniu požiūriu, trumpuoju laikotarpiu investuojant į Facebook akcijas patartina būti atsargiems, bet ilgalaikėje perspektyvoje Facebook akcijų pirkimas neatrodo itin pavojingas.

Kaip investuoti į Facebook akcijas

Facebook akcijų galima įsigyti dviem būdais:

  • Trade.MT5 sąskaitoje

Šioje sąskaitoje galite pasinaudoti meškų rinkos teikiamais privalumais ir atidaryti trumpas pardavimo pozicijas, naudojantis Facebook akcijų CFD, kad pasinaudotumėte Facebook kainų pokyčiais tiek aukštyn, tiek žemyn. Taip pat galite keisti naudojamą svertą, kad padidintumėte rinkos poveikį su minimaliu kapitalu.

 

  • Invest.MT5 sąskaitoje

Jeigu norite nusipirkti tiesiogiai Facebook akcijų, kaip tradicinis investuotojas ir laikyti jas tam tikrą laiką, kad gautumėte naudos iš Facebook akcijų dividendų mokėjimo, tai galite padaryti šioje Admirals sąskaitoje.

Pastarojoje sąskaitoje taip pat galite pirkti šimtų kitų bendrovių akcijų, taip pat investuoti į ETF (biržoje prekiaujamus fondus).

Jeigu norite investuoti į Facebook akcijas, spauskite šią reklaminę juostą ir atidarykite realią prekybos sąskaitą jau dabar:

Investuokite į geriausias pasaulyje prekybos priemones

Ranka pasiekiama tūkstančiai akcijų ir ETF

Ko jūs dažniausiai klausiate apie investavimą į Facebook:

Ar Facebook akcijos yra gera investicija?

Kiekvienas investuotojas turi savo nuomonę apie tai, ar Facebook akcijos yra gera investicija. Nepaisant to, kad Facebook yra viena didžiausių pasaulio technologijų įmonių, investuotojai turėtų atkreipti dėmesį į šios įmonės finansinius rezultatus, vystymąsi ir ateities planus.

Ar, investuojant į Facebook akcijas, yra rizika prarasti savo investicijas?

Taip, investuojant į bet kurias akcijas, yra rizika prarasti savo investicijas. Jūs turite suprasti, kad akcijų rinka yra nepastovi ir kainos gali smarkiai svyruoti. Prieš įsigyjant akcijas, svarbu atlikti savo analizę ir tik tada priimti savo sprendimą dėl investavimo.

Kokius dividendus moka Facebook?

Pirmą kartą „Meta Platforms“ (Facebook) skirs dividendus, jie sieks 0,50 JAV dolerio už akciją. Dividendai bus išmokėti 2024 m. kovo 26 d. akcininkams, registruotiems iki kovo 22 dienos darbo pabaigos.

Kaip Facebook dabar vadinama akcijų biržoje?

Facebook dabar akcijų rinkoje vadinama „Meta Platforms“, bet jo žymeklis akcijų biržoje vis dar yra FB.

Kiti naudingi straipsniai

Apie „Admirals“

Kaip reguliuojamas brokeris, suteikiame galimybę naudotis populiariausiomis prekybos platformomis pasaulyje ir prekiauti sandoriais dėl kainų skirtumo (CFD), akcijomis ir biržoje prekiaujamais fondais (ETF).

Atsakomybės ribojimas: pateikti duomenys apima papildomą informaciją apie visas analizes, skaičiavimus, prognozes ar kitus panašius vertinimus ar informaciją (toliau – „Analizė"), skelbiamą Admirals" interneto svetainėje. Prieš priimdami kokius nors investicinius sprendimus, atkreipkite dėmesį į šiuos dalykus:

  1. Tai yra rinkodaros pranešimas. Ši Analizė skelbiama tik informaciniais tikslais ir jokiais atvejais neturėtų būti aiškinama kaip patarimas ar rekomendacija dėl investavimo. Šis pranešimas nėra parengtas pagal teisinius reikalavimus, skirtus skatinti investicinių tyrimų nepriklausomumą ir jam netaikomas joks draudimas, susijęs su investiciniais tyrimais.
  2. Sprendimą dėl investavimo priima kiekvienas klientas pats, o „Admirals" nebus laikoma atsakinga už jokius nuostolius ar žalą, atsiradusią dėl tokio sprendimo, nepriklausomai nuo to, ar jis buvo pagrįstas šia Analize, ar ne.
  3. Analizę parengė nepriklausomas analitikas, remdamasis savo asmeniniu vertinimu.
  4. Siekdama užtikrinti savo klientų interesų apsaugą ir išlaikyti Analizės objektyvumą „Admirals" sukūrė atitinkamas vidaus procedūras interesų konfliktų prevencijai ir valdymui.
  5. Nors siekiant užtikrinti visų Analizės šaltinių patikimumą ir visos informacijos pateikimą laiku, kuo įmanoma suprantamiau, tiksliau ir išsamiau, yra dedamos visos įmanomos pastangos, „Admirals" negarantuoja Analizėje pateikiamos informacijos tikslumo ar išsamumo. Pateikti duomenys, kurie yra susiję su ankstesne veikla, nėra patikimas būsimų rezultatų rodiklis.
  6. Analizės turinys neturėtų būti aiškinamas kaip išreikštas ar numanomas „Admirals" pažadas, garantija ar implikacija, kad taikydamas Analizėje nurodytas strategijas klientas gaus pelno, o su tuo susiję kliento nuostoliai gali būti arba bus nedideli.
  7. Bet kokie Pranešime pateikti su finansiniais instrumentais susiję ankstesni ar pagal pavyzdį sukurti veiklos rezultatai neturėtų būti laikomi aiškiai išreikštu ar numanomu „Admirals" pažadu, garantija ar implikacija dėl būsimų rezultatų. Finansinio instrumento vertė gali padidėti ir sumažėti, o turto vertės išlaikymas nėra garantuotas.
  8. Į Analizę įtrauktoms projekcijoms, atsižvelgiant į Pranešimo temą, gali būti taikomi papildomi mokesčiai, rinkliavos ar kiti mokėjimai. „Admirals" teikiamų paslaugų kainoraštis yra viešai prieinamas „Admirals" svetainėje.

Svertinės priemonės (įskaitant sandorius dėl kainų skirtumo) yra spekuliacinio pobūdžio priemonės, dėl kurių gali būti patiriami nuostoliai arba gaunamas pelnas. Prieš pradėdami prekiauti turėtumėte įsitikinti, kad suprantate visą susijusią riziką.

SKAITOMIAUSI STRAIPSNIAI
Kaip investuoti į Coca Cola akcijas ir jų dividendus?
Ar verta investuoti į Coca Cola akcijas 2024 metais? Ši pirmaujanti gaiviųjų gėrimų įmonė, be puikios grąžos, jau kelis dešimtmečius moka dividendus, kiekvieną kartą vis didesnės vertės. Tai gali būti patraukli investicija. Coca Cola yra vienas žinomiausių prekių ženklų visame pasauly...
Ar verta investuoti į Amazon akcijas 2024 metais?
Amazon akcijos pastaraisiais metais pabrango daugiau kaip 1500 procentų. Aptarkime šių akcijų raidą akcijų rinkoje ir pasvarstykime, ar verta investuoti į Amazon akcijas 2024 metais po paskelbtų bendrovės finansinių rezultatų. ✺ 2023 metų ketvirtojo ketvirčio Amazon rezultatai vir...
Ar verta pirkti Disney akcijas 2024 metais?
„Walt Disney“ bendrovė yra vienas iš labiausiai atpažįstamų prekės ženklų planetoje: jos pramogų parkus, filmus ir televizijos kūrinius, populiarius tiek vaikų, tiek suaugusiųjų tarpe žino visame pasaulyje. Dėl tokio pasaulinio pasiekiamumo ir gebėjimo nuolat tobulėti bei prisitaikyti prie laikmeči...
Daugiau