Ar verta pirkti Tesla akcijas?

Eva Blanco Garzón
9 min.

2021 metais Tesla akcijos akcijų rinkoje smarkiai pakilo. Šiuo metu po korekcijos kaina atsigauna, o tai gali suteikti galimybių gera kaina pirkti Tesla akcijas ir investuoti į Teslą 2024 metais.

2020 ir 2021 metais Tesla akcijų rezulatai buvo įspūdingi. Tesla akcijų kaina pakilo tiek daug, kad 2020 metų rugpjūtį Tesla nusprendė padalinti savo akcijas, nes jų kaina viršijo 2300 JAV dolerių už akciją, o 2022 metų rugpjūtį akcijos buvo dar kartą padalintos santykiu 3:1.

Tačiau dėl įvairių įvykių, kuriuos detalizuosime toliau, Tesla akcijų kaina labai sumažėjo. Tad, ar dabar yra geras laikas pirkti Tesla akcijas?

Tesla akcijų raida akcijų rinkoje

2003 metais Martino Eberhardo ir Marco Tarpenningo įkurta Tesla yra viena pirmaujančių elektromobilių pionierių bendrovių. Plačiajai visuomenei ji tapo geriau žinoma, kai 2004 metais bendrovės akcininku tapęs Elonas Muskas 2008 metais tapo jos prezidentu.

Tesla akcijomis biržoje pradėta prekiauti 2010 metais po 17 JAV dolerių už akciją.

Keletą metų Tesla akcijų rinkoje veikė kukliai, kol jos akcijų kaina pradėjo kilti 2020 metais ir pasiekė daugiau kaip 2300 JAV dolerių už akciją.

Tesla sugebėjo įgyti tiek daug dėmesio, kad 2020 m. gruodžio 21 d. ji buvo įtraukta į S&P 500 indeksą. 

Tesla akcijų padalijimas

Dėl aukštos Tesla akcijų kainos buvo sunku nusipirkti šios bendrovės akcijų, todėl 2020 m. rugpjūčio mėn. Tesla paskelbė akcijų padalijimą 5:1. Tačiau jis nebuvo vienintelis, neseniai, 2022 m. rugpjūčio mėnesį, Tesla atliko dar vieną padalijimą santykiu 3:1.

➤ Atlikusi šį akcijų padalijimą, Tesla akcijos kaina sumažėjo 3 kartus, o tai leido pritraukti naujų investuotojų, nes akcijų kaina tapo prieinamesne. 

➤ Kita vertus, tie, kurie buvo įsigiję Tesla akcijų anksčiau, irgi nenukentėjo, nes padalijus akcijos kainą iš 3, jų turimų akcijų skaičius buvo padaugintas iš 3, tad dabar jie turi daugiau daugiau akcijų, kurių bendra vertė tokia pati kaip ir iki padalijimo.

Šiuo Tesla sprendimu buvo siekiama rasti naujų investuotojų, tai taip pat prisidėjo prie bendrovės akcijų perkainojimo.

Tesla fundamentali analizė

Spartus Tsla bendrovės apyvartos augimas 2009–2018 metais būdingas pradedančiai įmonei. Kaip matyti toliau pateiktame paveikslėlyje, Tesla pajamų raida per pastaruosius 7 metus buvo įspūdinga.

Šaltinis: Tesla pajamų raida, mln. JAV dolerių. „Admirals“ parengta diagrama pagal duomenis, paskelbtus Tesla svetainėje.

2023 metų Tesla rezultatai

Tesla paskelbė 2023 metų ketvirtojo ketvirčio rezultatus:

  • Pajamos: 25,17 mlrd. JAV dolerių, o buvo prognozuota 25,61 mlrd. JAV dolerių
  • Pelnas vienai akcijai (EPS): 0,71 JAV dolerio, prognozuota – 0,73 JAV dolerio

Tokie mažesni, nei tikėtasi, rezultatai lėmė Tesla akcijų kritimą.

Tesla akcijų analizė „MetaTrader“ platformoje

„MetaTrader“ platformoje galite prekiauti Tesla CFD arba investuoti į Tesla akcijas ilgam laikui, tai priklauso nuo strategijos, kurią pasirinksite.

Toliau pateiktame prekybos grafike galite pamatyti Tesla akcijų kainos raidą: 

Šaltinis: „Admirals MetaTrader 5“, Tesla 2019 m. vasario 10 d. – 2023 m. lapkričio 13 d. savaitinis grafikas. 2024 m. vasario 23 d. duomenys. Atkreipkite dėmesį, kad praeities rezultatai nėra patikimas ateities rezultatų rodiklis. 

Kaip matome Tesla akcijų grafike, iki 2019 m. spalio mėnesio kaina judėjo šoniniu kanalu. 2019 m. spalį kaina pradėjo kilti ir nuo gruodžio iki 2020 metų vasario mėnesio šovė aukštyn, viršydama ankstesnes viršūnes.

Po koronaviruso sąlygoto akcijų rinkos smukimo Tesla akcijų kaina pradėjo beveik vertikaliai kilti, padvigubėjo ir dar daugiau pakilo, kol pasiekė visų laikų rekordą – maždaug 400 JAV dolerių už akciją. Tačiau tada Tesla akcijos krito.

Kaina išsiveržė iš mažėjimo kanalo ir pakilo net pasiekdama pasipriešinimo lygį – maždaug 300 JAV dolerių. Tačiau dėl paskutinių dviejų neigiamų finansinių rezultatų pranešimų akcijos vis krenta

Ar tai reiškia, kad dabar nėra gera idėja investuoti į Tesla? Nebūtinai. Šiuo metu dėl bankų taikomų priemonių, siekiant pažaboti infliaciją, išgyvename nestabilumo ir neapibrėžtumo laikotarpį. Visa tai turi įtakos rinkoms apskritai.

Tačiau Tesla yra solidi įmonė, uždirbanti pelno, todėl šį kainos kritimą investuotojai galėtų vertinti kaip galimybę įsigyti Tesla akcijų už geresnę kainą.

Nuo 2023 metų pradžios Tesla akcijų kaina išaugo 100 procentų! 

Sužinokite daugiau apie tai, kaip analizuoti įmones, mūsų nemokmuose seminaruose internetu! Čia sužinosite strategijas, indikatorius, įvairias investavimo į akcijų rinką formas... visa tai iš rinkos ekspertų lūpų. Registruokitės dabar paspaudę šią reklaminę juostą:

Nemokami prekybos seminarai internetu

Dalyvaukite tiesioginiuose seminaruose internetu, kuriuos rengia mūsų prekybos ekspertai

5 priežastys, kodėl galima būtų investuoti į Tesla

  • Puikus Tesla akcijų rezultatas akcijų rinkoje
  • Įmonė demonstruoja pelningumą ir tvarų pelną
  • Geografinė diversifikacija jūsų versle
  • Tesla generalinis direktorius yra charizmatiškas lyderis Elonas Muskas
  • Išsiskiria daug žadančia vizija ir reikšmingais konkurenciniais pranašumais savo srityje – tai elektromobilių pramonės lyderis.

Be to, Tesla akcijos dabar yra labiau prieinamos investuotojams.

Ar dabar tinkamas laikas pirkti Tesla akcijas?

Daugelis investuotojų jau daugelį metų seka naujienas apie Tesla akcijas, bet vis nesiima jokių veiksmų.

Šiame straipsnyje aptarėme Tesla įmons, paskutines jos naujienas ir tai, kaip Tesla akcijų kaina reagavo į visus įvykius. Nors, matyt, viskas klostosi geryn, bet reikia nepamiršti, kad išgyvename neapibrėžtumo metą ir negalime tiksliai žinoti, kas toliau vyks rinkose.

Tačiau investuotojai gali pasinaudoti šia situacija dviem būdais:

  • Pirkti Tesla akcijas už geresnę kainą
  • Prekiauti Tesla akcijomis su CFD, kad pasinaudotumėte kainų kritimo pranašumais

Visas taikomas prekybos strategijas rekomenduojame išbandyti nemokamoje demonstracinėje sąskaitoje su virtualiomis lėšomis. Pasinaudokite galimybe mokytis prekiauti be rizikos ir tada galėsite pereiti į realią sąskaitą!

Prekiaukite nerizikingoje demonstracinėje sąskaitoje

Mokykitės prekiauti su virtualiais pinigais

Įdomūs klausimai apie Tesla akcijas

Kada Tesla moka dividendus?

Tesla nemoka dividendų už savo akcijas, taip pat jų nesitikima ir 2024 metais. Investuotojai uždirba investuodami į Teslą akcijas ir pakreipdami kainą tinkama linkme. 

Kiek kainuoja pirkti Tesla akcijas?

Jeigu norite pirkti Tesla akcijas, turite atsižvelgti į akcijos vertę planuojamo pirkimo metu, ketinamų pirkti akcijų skaičių ir brokerio taikomą komisinį mokestį.

Kiek mažiausiai galima investuoti į Tesla?

Jeigu norite pirkti Tesla akcijas, galite atidaryti investicinę sąskaitą nuo 1 euro. Arba galite atidaryti prekybos sąskaitą nuo 100 eurų, jeigu ketinate prekiauti Tesla akcijų CFD. Skiriama suma priklausys nuo perkamų akcijų skaičiaus ir jų kainos.

Kada paskutinį kartą buvo padalintos Tesla akcijos?

2022 m. rugpjūčio mėnesį Tesla atliko akcijų padalijimą santykiu 3:1, prieš tai Tesla akcijos buvo padalintos 2020 m. rugpjūčio mėn. santykiu 5:1.

Kiti naudingi straipsniai

Apie „Admirals“

Kaip reguliuojamas brokeris, suteikiame galimybę naudotis populiariausiomis prekybos platformomis pasaulyje ir prekiauti sandoriais dėl kainų skirtumo (CFD), akcijomis ir biržoje prekiaujamais fondais (ETF).

Atsakomybės ribojimas: pateikti duomenys apima papildomą informaciją apie visas analizes, skaičiavimus, prognozes ar kitus panašius vertinimus ar informaciją (toliau – „Analizė"), skelbiamą Admirals" interneto svetainėje. Prieš priimdami kokius nors investicinius sprendimus, atkreipkite dėmesį į šiuos dalykus:

  1. Tai yra rinkodaros pranešimas. Ši Analizė skelbiama tik informaciniais tikslais ir jokiais atvejais neturėtų būti aiškinama kaip patarimas ar rekomendacija dėl investavimo. Šis pranešimas nėra parengtas pagal teisinius reikalavimus, skirtus skatinti investicinių tyrimų nepriklausomumą ir jam netaikomas joks draudimas, susijęs su investiciniais tyrimais.
  2. Sprendimą dėl investavimo priima kiekvienas klientas pats, o „Admirals" nebus laikoma atsakinga už jokius nuostolius ar žalą, atsiradusią dėl tokio sprendimo, nepriklausomai nuo to, ar jis buvo pagrįstas šia Analize, ar ne.
  3. Analizę parengė nepriklausomas analitikas, remdamasis savo asmeniniu vertinimu.
  4. Siekdama užtikrinti savo klientų interesų apsaugą ir išlaikyti Analizės objektyvumą „Admirals" sukūrė atitinkamas vidaus procedūras interesų konfliktų prevencijai ir valdymui.
  5. Nors siekiant užtikrinti visų Analizės šaltinių patikimumą ir visos informacijos pateikimą laiku, kuo įmanoma suprantamiau, tiksliau ir išsamiau, yra dedamos visos įmanomos pastangos, „Admirals" negarantuoja Analizėje pateikiamos informacijos tikslumo ar išsamumo. Pateikti duomenys, kurie yra susiję su ankstesne veikla, nėra patikimas būsimų rezultatų rodiklis.
  6. Analizės turinys neturėtų būti aiškinamas kaip išreikštas ar numanomas „Admirals" pažadas, garantija ar implikacija, kad taikydamas Analizėje nurodytas strategijas klientas gaus pelno, o su tuo susiję kliento nuostoliai gali būti arba bus nedideli.
  7. Bet kokie Pranešime pateikti su finansiniais instrumentais susiję ankstesni ar pagal pavyzdį sukurti veiklos rezultatai neturėtų būti laikomi aiškiai išreikštu ar numanomu „Admirals" pažadu, garantija ar implikacija dėl būsimų rezultatų. Finansinio instrumento vertė gali padidėti ir sumažėti, o turto vertės išlaikymas nėra garantuotas.
  8. Į Analizę įtrauktoms projekcijoms, atsižvelgiant į Pranešimo temą, gali būti taikomi papildomi mokesčiai, rinkliavos ar kiti mokėjimai. „Admirals" teikiamų paslaugų kainoraštis yra viešai prieinamas „Admirals" svetainėje.

Svertinės priemonės (įskaitant sandorius dėl kainų skirtumo) yra spekuliacinio pobūdžio priemonės, dėl kurių gali būti patiriami nuostoliai arba gaunamas pelnas. Prieš pradėdami prekiauti turėtumėte įsitikinti, kad suprantate visą susijusią riziką.

SKAITOMIAUSI STRAIPSNIAI
Kaip investuoti į Coca Cola akcijas ir jų dividendus?
Ar verta investuoti į Coca Cola akcijas 2024 metais? Ši pirmaujanti gaiviųjų gėrimų įmonė, be puikios grąžos, jau kelis dešimtmečius moka dividendus, kiekvieną kartą vis didesnės vertės. Tai gali būti patraukli investicija. Coca Cola yra vienas žinomiausių prekių ženklų visame pasauly...
Investavimas į Facebook akcijas 2024 metais
Pirkti Facebook akcijas labai paprasta, tereikia atdaryti prekybos sąskaitą pas brokerio įmonėje ir pradėti investuoti. Tačiau prieš žengiant šį žingsnį svarbu atlikti nuodugnią įmonės analizę. Markas Zuckerbergas radikaliai pakeitė ilgalaikę Facebook strategiją ir tai padarė nuo pav...
Ar verta investuoti į Amazon akcijas 2024 metais?
Amazon akcijos pastaraisiais metais pabrango daugiau kaip 1500 procentų. Aptarkime šių akcijų raidą akcijų rinkoje ir pasvarstykime, ar verta investuoti į Amazon akcijas 2024 metais po paskelbtų bendrovės finansinių rezultatų. ✺ 2023 metų ketvirtojo ketvirčio Amazon rezultatai vir...
Daugiau