Nasdaq indeksas – atnaujintas prekybos vadovas

Admirals
22 min.

Nasdaq 100 indeksas arba trumpiau Nasdaq indeksas yra vienas pagrindinių JAV akcijų rinkos indeksų. Šiame straipsnyje sužinosite, kas yra Nasdaq (indeksas) ir kaip investuoti į Nasdaq indeksą:

  • Kas yra Nasdaq 100
  • Kokios yra Nasdaq įmonės
  • Kaip prekiauti Nasdaq 100
  • Kodėl verta investuoti į Nasdaq 100
  • Nasdaq indekso prekybos stiliai
  • Kaip investuoti į Nasdaq indeksą

Kas yra Nasdaq indeksas – Nasdaq 100 apibrėžimas

NASDAQ arba NASDAQ 100 yra akcijų indeksas, atstovaujantis 100 didelės kapitalizacijos bendrovių. Nasdaq indeksas nuo Dow Jones 30 ir S&P 500 indeksų skiriasi šiais aspektais:

  • Į Nasdaq indekso sudėtį neįeina finansų įmonės, jį sudaro didžiausios technologijų srities įmonės.
  • Nasdaq indeksas apima ne tik JAV bendroves.
  • Nasdaq indeksas atsižvelgia į jo bendrovių rinkos kapitalizaciją
  • Šį akcijų indeksą, įsteigtą 1985 m. sausio 31 d., sudaro 100 JAV akcijų, įskaitant tokius akcijų milžinus kaip „Apple" ir „Facebook".

Kaip buvo formuojamas Nasdaq indeksas

Nasdaq indeksą 1985 m. sausio 31 d. įkūrė NASDAQ akcijų rinka, norėdama atsiskirti nuo NYSE – Niujorko vertybinių popierių biržos. Buvo sukurti du indeksai: Nasdaq 100 ir NASDAQ Financial 100, šį sudarė finansinės įmonės, neįtrauktos į Nasdaq 100 indekso sudėtį.

1998 m. sausio mėn. į Nasdaq indeksą buvo įtrauktos ir ne JAV bendrovių akcijos. Nuo 2014 m. ta pati įmonė gali išleisti kelių klasių akcijas, tad Nasdaq 100 bendrovių sąraše gali būti daugiau kaip 100 akcijų.

Nasdaq indekso vertė atsižvelgia į indeksą sudarančių bendrovių rinkos kapitalizaciją Tai reiškia, kad didelės Nasdaq įmonės vieno dolerio vertės pokytis turės didesnį poveikį Nasdaq indeksui nei mažesnės Nasdaq įmonės pokytis.

5 įdomūs faktai apie Nasdaq indeksą

  1. Nasdaq indeksą sudaro ne 100, o 103 bendrovės, nes trys Nasdaq įmonės leidžia 2 klasių Nasdaq akcijas – „Alphabet" („Google"), „Liberty Global" ir „21st Century Fox".
  2. Nasdaq indekso sudėtyje nėra finansų bendrovių.
  3. Nuo pat įkūrimo, 1985 m., Nasdaq turėjo jaunesnįjį brolį – NASDAQ Financial 100, kurio visos akcijos yra tik finansų bendrovių.
  4. Nasdaq indekse liko tik 6 įmonės, buvusios ir jo sukūrimo pradžioje: „Apple", „Costco", „Intel", „Micron Technology", PACCAR ir „Seagate Technology".
  5. Nors kuriant Nasdaq indeksą, visos jo akcijos buvo technologijų bendrovių, dabar šio sektoriaus Nasdaq akcijos sudaro maždaug 50 %.

PREKIAUTI NASDAQ INDEKSU

Kokias bendroves apima Nasdaq indeksas

Nors Nasdaq indeksas iš esmės yra technologijų vertybinių popierių indeksas, Nasdaq indekso įmonių sąrašas pagal veiklos sritis yra labiausiai diversifikuotas, jis apima labai skirtingų sektorių įmones. Kiekvieno šių sektorių svoris šiuo metu pasiskirsto maždaug taip (šaltinis: Nasdaq.com):

  • Technologijų: 54 %
  • Vartotojų paslaugų: 24 %.
  • Sveikatos: 11 %
  • Vartojimo prekių: 5 %
  • Pramonės: 4 %

Kaip matome, nors indekse dominuoja Nasdaq technologijos įmonės, šis rodiklis gerai suderinamas ir tokiuose sektoriuose kaip vartotojų paslaugos, sveikatos apsauga, pramonė ir pan., kurie sudaro likusius 50 % Nasdaq indekso. Be to, dabartinės Nasdaq akcijos priklauso bendrovėms iš 27 šalių, o tao taip pat siūlo geografinę indekso įvairovę.

Nasdaq indekso sudėtis gali keistis. Toliau šioje lentelėje pateikiame 10 vertingiausių indekso bendrovių pagal rinkos kapitalizaciją (šaltinis: Nasdaq.com. 2020 m. kovo 12 d. duomenys):

Pozicija

Pavadinimas

Rinkos kapitalizacija (JAV doleriais)

1

„Apple" / AAPL

1 205 138 456 400

2

Microsoft" / MSFT

1 168 517 002 146

3

Amazon" / AMZN

906,443,125,062

4

„Alphabet" („Google") / GOOG

832 234 726 381

5

„Facebook" / FB

485,260,720,188

6

„Intel" / INTC

220 949 820 000

7

„Comcast Corp"

172 605 593 392

8

„Cisco Systems" / CSCO

157,124,609,965

9

„Adobe" / ADBE

152,340,639,414

10

Netflix"

153,547,222,618

Kiti Nasdaq indeksai

Kaip jau minėjome, be Nasdaq 100, yra ir kitų Nasdaq indeksų:

  • Nasdaq Financial 100. Jis apima visas finansines bendroves, kurios neįtrauktos į Nasdaq 100 indeksą.
  • Nasdaq Composite indeksas. Jis apima visas Nasdaq akcijų biržoje kotiruojamas bendroves, kurioms priklauso daugiau kaip 5000 bendrovių.

Nasdaq indeksas – lyginamasis pajamingumas

Žemiau pateiktoje diagramoje parodytas Nasdaq indekso, taip pat S&P 500 ir „Dow Jones" indeksų pajamingumas. Galite nesunkiai pastebėti, kad nuo 2008 m. pabaigos iki balandžio 7 d. Nasdaq indeksas savo investuotojams suteikė daugiau kaip 600 % grąžos. Tuo pat metu „S&P 500" išaugo 212,71 %, o „Dow Jones" – kiek daugiau nei 171 %.

Šaltinis: „TradingView", Nasdaq 100 (mėlyna kreivė), SP 500 (raudona kreivė) ir „Dow Jones" (oranžinė kreivė) 2008 m. lapkričio 24 d. – 2020 m. balandžio 7 d. savaitiniai grafikai. 2020 m. balandžio 7 d. duomenys. Atkreipkite dėmesį, kad ankstesni rezultatai negarantuoja būsimų rezultatų arba pelno ateityje.

Kaip matome, vidutinis metinis Nasdaq indekso pajamingumas per pastaruosius 11 metų yra šiek tiek daugiau kaip 54 %, ir tai gerokai viršija indėlių palūkanų normas.

Nasdaq indeksas – kaip juo prekiauti ir investuoti

Prekyba Nasdaq indeksu reiškia spekuliaciją tiek bulių, tiek meškų judėjimu, siekiant išnaudoti:

  • Momentus, kai ši 100 įmonių grupė klesti
  • Momentus, kai ta pati grupė išgyvena sunkmečius

Tad, prekiautojas visuomet gali pasinaudoti galimybėmis gauti pelną arba apriboti savo nuostolius, jeigu sesija bloga, nes jis gali atidaryti tiek ilgas, tiek trumpas pozicijas.

Nasdaq 100 CFD

CFD – tai susitarimas dėl kainų skirtumo, sudaroma tarp prekiautojo (investuotojo) ir tarpininko (brokerio). Šis susitarimas galioja tol, kol prekiautojas jį uždaro, o prekiaujama spekuliuojant indekso kaina ir faktiškai neturint pačio aktyvo. Tiesą sakant, taip prekiauti yra paprasčiau, nei disponuojant realiu turtu.

Techniškai taip yra todėl, kad CFD yra vadinamieji išvestiniai produktai, o tai reiškia, kad jų vertė formuojama pagal pagrindinį aktyvą. Paprastai CFD sutartis atitinka vieną akciją arba indeksą.

Taigi, CFD sutartys suteikia investuotojams visus pranašumus, investuojant į Nasdaq indeksą, bet faktiškai jo neturint. Prekiaudami Nasdaq indekso CFD, investuotojai gali pasinaudoti kainų pokyčiais ir gauti dividendus.

Toliau galite pamatyti Nasdaq 100 CFD grafiką:

Šaltinis: „Admirals MetaTrader 5", NQ 100 2018 m. rugsėjo 12 d. – 2020 m. balandžio 8 d. dieninis grafikas. 2020 m. balandžio 8 d. duomenys. Atkreipkite dėmesį, kad ankstesni rezultatai negarantuoja būsimų rezultatų arba pelno ateityje.

Nasdaq 100 ETF

ETF – tai biržoje prekiaujami fondai. ETF yra vertybiniai popieriai, kuriuos galite nusipirkti ir parduoti atitinkamose biržose per finansinį tarpininką (brokerį). Šie ETF gali sekti skirtingų aktyvo klasių rezultatus – nuo tradicinių biržoje kotiruojamų bendrovių ir indeksų iki valiutų ir žaliavų.

ETF yra vienas populiariausių finansinių produktų. Jais gali prekiauti ir mažesni investuotojai. Šiandieniniai ETF turi platų privalumų spektrą ir, atidžiai pasirinkus, gali pasiūlyti puikias galimybes įgyvendinti investavimo tikslus.

Štai keletas privalumų, kuriuos teikia šios rūšies investicijos:

  • Maža kaina
  • Žemi pradinių investicijų reikalavimai
  • Mažesnė rizika dėl diversifikacijos
  • Mokesčių efektyvumas
  • Sverto galimybės

Investavimo į Nasdaq 100 ETF trūkumai:

  • Galimas mažas likvidumas.
  • Galimas kainos nuokrypis, palyginti su pagrindiniu aktyvu.

Tiesą sakant, didžiausias biržoje prekiaujamas fondas, stebintis Nasdaq 100 rezultatus, yra vadinamas „Invesco QQQ Trust" ir valdo turtą, kurio vertė yra apie 84 milijardus JAV dolerių (2020 m. balandžio 8 d. duomenimis). QQQ taip pat patenka į didžiausių pasaulio ETF dešimtuką. Pažiūrėkime „Invesco QQQ Trust ETF CFD" grafiką:

Šaltinis: „Admirals MetaTrader 5", QQQ 2018 m. rugsėjo 12 d. – 2020 m. balandžio 8 d. dieninis grafikas. 2020 m. balandžio 8 d. duomenys. Atkreipkite dėmesį, kad ankstesni rezultatai negarantuoja būsimų rezultatų arba pelno ateityje.

Tikriausiai, labai nesunkiai pastebėsite „Invesco QQ Trust ETF CFD" ir NQ100 CFD grafikų panašumus.

Nasdaq 100 ateities sandoriai

Dar viena galimybė investuoti ir prekiauti Nasdaq 100 yra ateities sandoriai. Ateities sandoriai yra susitarimas dviejų šalių – vienos šalies pirkti arba parduoti pagrindinį aktyvą nustatytą datą ir nustatyta kaina, o kitos šalies – užtikrinti mokėjimą. Pirkėjas privalo sumokėti, o pardavėjas privalo parduoti sutarties galiojimo dieną, neatsižvelgiant į esamą rinkos kainą.

Pagrindinį ateities sandorių turtą sudaro fizinės prekės, valiutos ar kitos finansinės priemonės. Šiuo atveju pagrindinis ateities turtas yra Nasdaq 100 indeksas.

Nasdaq 100 ateities sandoriais prekiaujama biržose ir tai yra visiškai standartizuota. Iš esmės tai reiškia, kad visos ateities sutartys turi tas pačias specifikacijas, nepriklausomai nuo to, kas jas perka, o kas parduoda.

Prekybos Nasdaq 100 ateities sandoriais privalumai:

  • Visiškas kainų skaidrumas dėl prekybos viešosiose biržose.
  • Nėra svopo mokesčio

Prekybos Nasdaq 100 ateities sandoriais trūkumai:

  • Dideli sutarčių dydžiai
  • Nustatytas galiojimo laikas
  • Mažiau finansinių rinkų nei CFD atveju

Aptarėme investavimo į Nasdaq 100 ir prekybos šiuo indeksu galimybes ir kokias priemones galite naudoti. Dabar išsiaiškinkime, kokiu kapitalu pradėti šį verslą?

Nasdaq indeksas – kiek reikia pinigų investuojant į jį

Taigi, kitas aktualus klausimas, kai reikia investuoti: kiek pinigų reikia išleisti, investuojant į Nasdaq indeksą? Tai priklauso nuo trijų pagrindinių veiksnių:

  1. Asmeninių galimybių
  2. Finansinių tikslų
  3. Rizikos toleravimo laipsnio

Pradėkite nuo savo finansinių tikslų nustatymo. Ko jūs norėtumėte ateityje? Galbūt norėsite nusipirkti namą arba automobilį, finansuoti vaikų mokslus, planuojate atostogas užsienyje, svajojate pradėti arba plėsti savo verslą, o gal tiesiog turėti pakankamai pinigų pensijoje. Atsakymai į šiuos klausimus suteiks jums supratimą apie jūsų finansinius tikslus.

Kitas aspektas, į kurį reikia atsižvelgti, yra jūsų tolerancija rizikai arba galimybė rizikuoti. Tai priklauso nuo tokių veiksnių kaip dabartinės jūsų pajamos, santaupos, išlaidos, finansiniai įsipareigojimai (pavyzdžiui, kredito įmokos) bei tinkama finansinė gyvybės ir sveikatos apsauga. Ir paskutinis, bet ne mažiau svarbus dalykas – mūsų pačių temperamentas ir investavimo psichologija.

Nasdaq indeksas – prekybos gairės

Prieš pradėdami prekybą ir investavimą į Nasdaq indeksą, aptarkime keletą susijusių veiksnių.

Nasdaq indeksas ir ekonominiai rodikliai

Pateikiame JAV ekonominių rodiklių, kurie gali turėti įtakos Nasdaq indekso kainai, sąrašą:

  • FED palūkanų normos
  • FED spaudos konferencijos
  • JAV darbo rinkos ataskaitos
  • JAV infliacijos duomenys
  • JAV BVP
  • JAV mažmeninės prekybos duomenys
  • JAV Ilgalaikio vartojimo prekių užsakymai
  • JAV prekybos balansas
  • JAV vartotojų pasitikėjimas

Visus šiuos ekonominius duomenis ir įvykius galite rasti „Admirals" ekonominiame kalendoriuje. Iš jo galite sužinoti tikslią duomenų, susijusių su Nasdaq indeksu, paskelbimo datą ir laiką.

Nemokami analitikos įrankiai

Vieno mygtuko paspaudimu pasinaudokite gausybe išskirtinių šaltinių

 

Geriausias laikas prekiauti Nasdaq 100 indeksu

Nasdaq indekso oficiali prekybos sesija prasideda 16.30 val. ir baigiasi 11.00 val. „Admirals" prekybos platformų – „MetaTrader 4" ir „MetaTrader 5" – laiku. Tai yra pats užimčiausias laikas prekiaujant JAV akcijų indeksais. Paprastai šiuo laikotarpiu yra didžiausias likvidumas, o tai yra būtina sąlyga siekiant sumažinti prekybos sąnaudas (maži spredai).

Prasidėjus JAV prekybos sesijai, Azijos sesija jau uždaryta, tačiau Europos prekiautojai vis dar dirba prie savo darbo stalų. Būtent šiuo laikotarpiu, kai Europos ir JAV sesijos veikia kartu, yra didžiausios prekybos apimtys.

Užsidarant JAV rinkoms, Nasdaq indekso apimtys gali smarkiai mažėti, kol prasidės Azijos prekybos sesija. Turėtumėte žinoti, kad Nasdaq 100 CFD prekyba galima 5 dienas per savaitę, beveik 24 valandas per parą su trumpa pertrauka nuo 11.59 iki 1.00 val.

Nasdaq indekso prekybai svarbios JAV išeiginės

Kai prekiaujame Nasdaq indeksu, privalome atsižvelgti į JAV šventes, pateiktas ekonominiame kalendoriuje, nes tomis dienomis rinka bus uždaryta:

  • Sausio 1 d. – Naujieji metai
  • Sausio 21 d. – Martino Liuterio King diena
  • Vasario 14 d. – Valentino diena
  • Vasario 18 d. – Prezidento diena
  • Gegužės 27 d. – Atminimo diena
  • Liepos 4 d. – Nepriklausomybės diena
  • Rugsėjo 2 d. – Darbo diena
  • Spalio 14 diena – Kolumbo diena
  • Lapkričio 11 d. – Veteranų diena
  • Lapkričio 28 d. – Padėkos diena
  • Gruodžio 25 d. – Kalėdos

Nasdaq indeksas – pirkite indekso CFD

Manote, kad JAV ekonomika yra stabili ir netgi toliau sieks naujų istorinių aukštumų? Tokiu atveju, sužinokite, kaip pirkti Nasdaq indekso CFD!

Prisijunkite prie prekybos platformos „Supreme Edition", pridėkite Mini terminalą į Nasdaq indekso CFD prekybos grafiką.

  1. Skyriuje „Apskaičiuokite lotų dydį" įrašykite punktų skaičių, pagal savo norimą Stop Loss lygį, taip pat fiksuotą riziką eurais, kurią norite prisiimti.
  2. Tada spauskite „Konfigūruoti lotus".
  3. Dabar galite rinkoje pateikti pirkimo įsakymą, spausdami mygtuką „Pirkti", arba pateikti atidėtą įsakymą naudodami mėlyną vertikalų stulpelį, esantį kairėje Mini terminalo pusėje.

Jeigu nuspręsite pateikti atidėtą įsakymą, turite atlikti šiuos veiksmus:

  1. Vieną kartą paspausti jus dominantį pradinį lygį
  2. Antrą kartą spauskite ties norimu Stop Loss lygiu
  3. Trečią kartą spauskite, kad nustatytumėte Take Profit lygį

Žinoma, vėliau galite atšaukti nustatytą Take Profit lygį, ypač jeigu naudojatės strategija su keliais Take Profit lygiais. Norėdami tai padaryti, naudokite Take Profit eilutę, kad pasirinktumėte T/P, o tada spauskite „Nėra".

Rinkoje sėkmės tikimybė yra didesnė, jeigu spekuliuosite pagal vyraujančią rinkos tendenciją – tai logiška ir būtina. Prekiautojai, užsiimantys skalpavimu ir dienos prekyba, gali pasinaudoti vyraujančia tendencija Amerikos prekybos sesijos metu.

O gal jūs esate iš tų, kurie galvoja, kad artėja kita ekonominė krizė? Tada skaitykite toliau!

Nasdaq indeksas – parduokite indekso CFD

Tikriausiai, manote, ar pirmoji pasaulio ekonomika yra pervertinta, o Nasdaq indeksas gali kristi? Tokiu atveju sužinokite, kaip parduoti Nasdaq indeksą! Tai labai paprasta, jums tereikia atlikti jau aprašytus Nasdaq indekso pirkimo veiksmus. Vieninteliai skirtumai yra šie:

  1. Norėdami pateikti pardavimo įsakymą, Mini terminale turite spausti mygtuką „Parduoti".
  2. Atidėtas pavedimas pateikiamas raudoname vertikaliajame stulpelyje, esančiame Mini terminalo kairėje pusėje.

Panašiai vėliau galite atšaukti Take Profit, jeigu naudojate strategiją su keliais Take profit lygiais.

Kaip judėjo Nasdaq indeksas 2019 metais

Šaltinis: „Admirals MT5 Supreme Edition", NQ 100 2018 m. rugsėjo 10 d. – 2019 m. rugsėjo 15 d. dieninis grafikas. 2020 m. balandžio 20 d. duomenys. Atkreipkite dėmesį, kad ankstesni rezultatai nėra patikimas būsimų rezultatų arba pelno ateityje rodiklis.

Kaip matyti pateiktame grafike, užfiksavęs aukštumas 2018 m. spalio mėnesį, o metų pabaigoje nukritęs iki 5856 taškų, Nasdaq indeksas pradėjo bulių tendenciją, kuri tęsėsi iki balandžio 25 d., kai, pramušęs pasipriešinimą, pasiekė 7859 taškus.

Gegužės mėnuo pasižymėjo nuosmukiu, kuris tęsėsi iki palaikymo lygio. Tada indeksas ir vėl kilo, įveikdamas pasipriešinimą, o 2019 m. liepos 24 d. pasiekė visų laikų aukščiausią lygį – 8034.

Po rugpjūčio mėnesio šoninio judėjimo, indekso kaina vėl nukrypo į viršų… Iki koronaviruso atakos Europoje ir JAV.

Nasdaq indeksas 2020 metais ir koronaviruso grėsmė

Koronaviruso plitimas iš Kinijos į kitas šalis, iki pasaulinės pandemijos, sukėlė vieną didžiausių drebėjimų akcijų rinkose. Kai kurie indeksai užfiksavo didžiausią kritimą per savo istoriją arba bent jau pastaraisiais metais. Nasdaq indeksui, neišvengiamai tokioje globalizuotoje rinkoje, taip pat nėra svetima investuotojų panika. Pinigai bėga teka iš rinkų, o pasaulinio ekonomikos nuosmukio baimę dar labiau kursto veiklos paralyžius tokiose šalyse kaip Italija.

Pažvelkime į neseną Nasdaq grafiką:

Šaltinis: „Admirals MetaTrader 5 Supreme Edition". NQ 100 2018 m. balandžio 20 d. – 2020 m. kovo 12 d. dieninis grafikas. 2020 m. kovo 12 d. duomenys. Atkreipkite dėmesį, kad ankstesni rezultatai nėra patikimas būsimų rezultatų arba pelno ateityje rodiklis.

Geltonas apskritimas grafike žymi momentą, kai vasario viduryje Italijoje pasigirdo apie pirmuosius rimtus ligos atvejus. Nuo to momento Nasdaq indeksas krito praktiškai vertikaliai iki pirmojo palaikymo lygio – 7380 taškų kovo 12 d. Kitas palaikymo lygis yra 7000 punktų. Dar toliau kaina gali kristi iki maždaug 5880 taškų – žemiausias taškas, užfiksuotas 2018 m. gruodžio pabaigoje.

Esant tokiai situacijai rinkose, trumpos pozicijoss per CFD gali būti puiki galimybė gauti grąžos.

Kaip Nasdaq indeksas koreliuoja su kitais akcijų indeksais

Šaltinis: „Admirals MetaTrader 5 Supreme Edition". Koreliacijos matricos ekrano kopija. 2020 m. kovo 12 d. duomenys. Atkreipkite dėmesį, kad ankstesni rezultatai nėra patikimas būsimų rezultatų arba pelno ateityje rodiklis.

Šiame pateiktame paveikslėlyje galime patikrinti nurodytų akcijų indeksų koreliaciją 2020 m. kovo 12 d.

Kaip matome, visų indeksų koreliacija yra stipri ir teigiama – rezultatas didesnis už +95. O tai rodo, kad kai vienas indeksas pradės judėti, kiti turės gerą galimybę sekti ta pačia tendencija.

Nasdaq indeksas su „Admirals“

Prekiaujant su „Admirals", galimi šie privalumai:

  • Įsakymams netaikomi komisiniai mokesčiai.
  • Minimalus depozitas, norint pradėti prekybą, 200 eurų. Tai leidžia jums pradėti prekiauti su minimalia rizika, o vėliau, kai suprasite rinkos elgesį ir prekiautojo psichologiją, lėšų sumą galėsite padidinti.
  • 0,8 punkto spredas: skirtumas tarp pardavimo kainos ir pirkimo kainos (Bid ir Ask).
  • Prekiauti Nasdaq indekso CFD galite, net ir turėdami nedidelį kapitalą, galite padalinti poziciją (nuo 0,10 JAV dolerio už tašką), tai suteikia galimybę kiekvienam turėti prieigą, mokytis arba gauti papildomų pajamų.
  • Galite naudotis svertu su apsauga nuo neigiamo balanso (griežtai rekomenduojame taikyti rizikos valdymo taisykles).
  • Taikoma apsaugos nuo neigiamo balanso politika, kuri padeda išvengti neigiamo sąskaitos balanso.
  • Indekso CFD kainos pateikiamos realiu laiku, o įsakymai vykdomi greitai, patogiai ir tiksliai.
  • „Admirals" yra autorizuotas brokeris, kurio veiklą reguliuoja Jungtinės Karalystės FCA (Financial Conduct Authority).
  • Nemokamas lėšų įdėjimas ir nuėmimas, banko pervedimai, momentiniai „Skrill & Transfer" pervedimai (sužinokite daugiau skyriuje „Pinigų operacijos").
  • Galima taikyti įvairiausius prekybos stilius: nėra jokių ekspertų patarėjų (EA) apribojimų.

Išskirtinis „MetaTrader Supreme Edition“

Atsisiųskite galingiausią įskiepių rinkinį savo mėgstamai prekybos platformai!

 

Atminkite, kad prekiaudami Nasdaq indekso CFD galite dalyvauti JAV akcijų rinkoje ir sudaryti tiek pirkimo, tiek pardavimo sandorius.

Kai nusprendžiate investuoti, galite rinktis ilgalaikes investicijas ir įsigyti indeksą arba akcijų. Prekyba indeksais yra labai įdomi dėl pagrindinės priežasties: jums nereikia jaudintis, kokias atskiras akcijas pasirinkti. Nasdaq indekso atveju, užuot rinkęsi tarp vienos ar kitos bendrovės, galite prekiauti iš karto abiem bendrovėmis, kaip ir kitomis 98, kurios sudaro šį Nasdaq indeksą.

Kokiais privalumais pasižymi Nasdaq indeksas

  • Nepraleisite jokios prekybos galimybės. JAV akcijų rinka atidaroma nustatytu laiku ir užsidaro nustatytu laiku, kaip ir Forex rinka. Taigi, jūs galite prekiauti Nasdaq indekso CFD visomis prekybos valandomis su kotiruotėmis realiu laiku mūsų platformoje – MT4 arba MT5 Supreme Edition.
  • Galite pasinaudoti rinkos svyravimais atidarymo metu ir prekybos strategijomis, susijusiomis su atidarymo trūkiais ir rinkos diapazonais. Pradedantiesiems prekiautojams mes rekomenduojame nesinaudoti šiomis strategijomis, nes jos yra labai rizikingos ir gali sąlygoti didelius nuostolius.
  • Privalumas – konkurencingas spredas, dėl to Nasdaq indekso CFD pozicijos greičiau pliusuoja.
  • Tipinis spredas: 0,8 punkto
  • Šio akcijų indekso CFD galima prekiauti mini lotais: galima prekiauti nuo 0,1 loto su 0,10 USD už tašką.
  • Nasdaq indekso CFD prekyba suteikia prieigą prie finansinio produkto, susijusio su JAV ekonomika, ir naujienų, leidžiančių akcijų rinkos entuziastams lengvai ir greitai sudalyvauti JAV rinkos indekso judėjime.
  • Nėra nustatyta nei minimalaus, nei maksimalaus Stop Loss, Take Profit arba atidėtų sandorių lygio.
  • Galite sudaryti tiek pirkimo, tiek pardavimo sandorius, tad galite pasinaudoti tiek JAV ekonomikos augimo, tiek korekcijos laikotarpiais.

Gilinkite savo prekybos žinias mūsų nemokamuose prekiautojų mokymuose internetu!

Nemokami prekybos seminarai internetu

Dalyvaukite tiesioginiuose seminaruose internetu, kuriuos rengia mūsų prekybos ekspertai

 

Nasdaq indeksas ir galimos prekybos strategijos

Domitės prekyba Nasdaq indekso CFD? Pateikiame kelis prekybos variantus. Pradėkime nuo tokių, kurie reikalauja daugiau veiksmo!

Nasdaq indekso CFD skalpavimas ir dienos prekyba

Aktyviems prekiautojams, norintiems greitų rezultatų, tinka skalpavimas ir dienos prekyba, tai leidžia jiems dirbti trumpą laiką ir gauti rezultatus tą pačią dieną. Tačiau būkite atsargūs, rezultatai, gauti per labai trumpą laiką naudojant šiuos prekybos metodus, gali būti tiek geri, tiek blogi, bet tai iš esmės priklauso nuo jūsų.

Kai kurie prekiautojai specializuojasi prekiauti pagal ekonominį kalendorių, o tai leidžia jiems dar labiau sutrumpinti laiką, skiriamą prekybai. Naudodamiesi ekonominiu kalendoriumi, dar tiksliau apibrėžiate savo prekybos sesijas ir sutrumpinate sėdėjimo prie ekrano laiką.

Primename: nesvarbu, ar aktyviai prekiaujate, ar investuojate į Nasdaq indeksą, taikydami swing prekybą, CFD rinkų disciplina, žinios ir patirtis yra labai svarbūs, norint išsaugoti savo kapitalą ir priversti jį augti.

Tad pradėkite treniruotis!

Tapk Superherojumi

Išmokite prekiauti per 20 dienų – nuo nustatymų iki sandorių sudarymo

 

Tie, kurie nori skalpuoti Nasdaq indekso CFD, turėtų žinoti, kad tai daryti galima keliais būdais. Atminkite, kad yra daug strategijų ir sistemų, skirtų indeksų CFD skalpavimui.

Pateiksime vieną strategiją, kurią patariame pirmiausia išbandyti demonstracinėje sąskaitoje ir išsiaiškinti, ar ji atitinka jūsų lūkesčius. Šiai strategijai reikia naudoti „MetaTrader 4" arba „MetaTrader 5" „Supreme Edition" papildinį, todėl prieš pradėdami būtinai atsisiųskite jį:

Šio metodo pagrindas – nemokamas „Admiral Mini Chart" indikatorius iš „Supreme Edition".

Šioje Nasdaq indekso prekybos strategijoje naudojami šie du elementai:

  1. Padidėjęs kainų kintamumas Amerikos akcijų rinkos darbo valandomis
  2. Prekybos profesionalų naudojami įrankiai

Tuo naudojantis, sesijos metu galima rasti labai konkrečius įėjimo į rinką taškus. Dienos, kai kainų kintamumas didelis, bus pelningos, tačiau ramiomis dienomis rezultatai bus blogi.

Naudojami indikatoriai:

  • Renko (standartinis)
  • MT4 ir MT5 „Supreme Edition" „Admiral" mini grafikas
  • MT4 ir MT5 „Supreme Edition" mini terminalas

Mini grafiko konfigūracija:

  • „Grafiko periodas/tipas": Renko (standartinis)
  • „Transformacija": Trijų linijų pramušimas
  • „Renko/Range/Kagi": 2 punktai
  • „Indikatorius 1": indikatoriaus tipas – EMA
  • „A parametras": 50

Prekybos grafikas: remtis Amerikos sesijos tvarkaraščiu, nuo 15.30 val.

Pirkimo pozicija: mėlynasis renko, žemiau raudonojo, žvakė turi būti uždaryta virš 50 periodų eksponentinio slankiojo vidurkio.

Pardavimo pozicija: raudonasis renko, žemiau mėlynojo, žvakė turi būti uždaryta žemiau 50 periodų eksponentinio slankiojo vidurkio.

Galite išbandyti šio tipo signalus, pasirinkdami renko ir EMA parametrus, geriausiai atitinkančius jūsų poreikius ir atsižvelgdami į savo asmeninį požiūrį.

Stop Loss pozicija: 6 punktai (3 kartus didesnis už renko).

Take Profit pozicija: 6 punktai (3 kartus didesnis už renko).

Swing prekyba Nasdaq indekso CFD

Tiems, kurie visą darbo dieną yra užimti kita veikla arba kurie nori ramesnės prekybos, swing prekyba yra labai naudingas sprendimas.

Swing prekiautojas priešais ekraną praleis nedaug laiko. Pagrindinė idėja – rasti tinkamas prekybos galimybes dideliuose laiko perioduose, tokiuose kaip H4, dienos ar savaitės grafikai.

Be jokios abejonės, swing prekyba yra tas stilius, kuris labiausiai atitinka investuotojo profilį, kai reikia prekiauti indeksų CFD. Čia pateikiame aktyvios swing prekybos būdą. Tai reiškia, kad swing prekyba suteiks jums daugiau prekybos galimybių nei vidutiniškai. Tai taikoma H4 grafike, kur kiekviena žvakė reiškia 4 prekybos valandas.

Naudojami indikatoriai:

  • „Ichimoku Kinko Hyo" indikatorius, MT4 ar MT5 „Supreme Edition"
  • MT4 ar MT5 „Supreme Edition" mini terminalas

Prekybos grafikas: 4 valandų periodas dienos metu. Du kartus per dieną, 8 valandą ryto ir 8 valandą po pietų.

Pirkimo pozicija: kaina turi būti pasiekusi aukščiausią SAR tašką, kai „Tenkan-sen" yra aukščiau „Kijun-sen".

Pardavimo pozicija: kaina turi būti pasiekusi žemiausią SAR tašką, kai „Tenkan-sen" yra žemiau „Kijun-sen".

Stop Loss pozicija: nesvarbu, ar tai būtų pirkimo, ar pardavimo sandoris, Stop Loss visada yra už paskutiniųjų aukščiausių arba žemiausių taškų.

Take Profit poziciją: nesvarbu, ar tai būtų pirkimo, ar pardavimo sandoris, pirmasis pelno lygis atitinka santykį 1:1.

Pozicijos valdymas: slenkantis Stop suveiks iš karto, kai tik bus pasiektas pirmasis tikslas. Dalis pozicijų gali toliau augti, atsižvelgiant į tendenciją link struktūrinio lygio arba prieš tendenciją.

Nasdaq indeksas – išvada

Nasdaq indeksas apima 100 didžiausių ir daugiausia viešai Nasdaq vertybinių popierių biržoje prekiaujamų bendrovių. Šiame indekse dominuoja technologijų bendrovių akcijos ir jis vienas iš trijų reikšmingiausių rodiklių JAV akcijų rinkose. Be to, Nasdaq indekse yra keturios JAV įmonės, kurių rinkos kapitalizacija siekia 1 trilijoną JAV dolerių.

Norėdami pradėti prekiauti ir investuoti į Nasdaq indeksą, pirmiausia, turite pasirinkti licencijuotą brokerį ir prekybos platformą, kuri siūlo jums reikalingas prekybos priemones, tokias kaip CFD, ETF arba ateities sandoriai.

Nasdaq indeksas, kaip ir dauguma Nasdaq akcijų, yra gerai pritaikytas prekiautojams ir investuotojams, besidomintiems novatoriškomis bendrovėmis, tuo pačiu suteikiantis tinkamą diversifikaciją, didelį likvidumą ir didesnės grąžos galimybes nei kiti pagrindiniai jo konkurentai.

Jeigu norite išmokti prekiauti Nasdaq indeksu, mes rekomenduojame pirmiausia atidaryti demonstracinę prekybos sąskaitą, kad galėtumėte praktikuotis, prieš pasinerdami į realią prekybą.

Prekiaukite nerizikingoje demonstracinėje sąskaitoje

Mokykitės prekiauti su virtualiais pinigais

 

Kiti naudingi straipsniai

Apie „Admirals“

Kaip reguliuojamas brokeris, suteikiame galimybę naudotis populiariausiomis prekybos platformomis pasaulyje ir prekiauti sandoriais dėl kainų skirtumo (CFD), akcijomis ir biržoje prekiaujamais fondais (ETF).

Atsakomybės ribojimas: pateikti duomenys apima papildomą informaciją apie visas analizes, skaičiavimus, prognozes ar kitus panašius vertinimus ar informaciją (toliau – „Analizė), skelbiamą Admirals" interneto svetainėje. Prieš priimdami kokius nors investicinius sprendimus, atkreipkite dėmesį į šiuos dalykus:

  1. Tai yra rinkodaros pranešimas. Ši Analizė skelbiama tik informaciniais tikslais ir jokiais atvejais neturėtų būti aiškinama kaip patarimas ar rekomendacija dėl investavimo. Šis pranešimas nėra parengtas pagal teisinius reikalavimus, skirtus skatinti investicinių tyrimų nepriklausomumą ir jam netaikomas joks draudimas, susijęs su investiciniais tyrimais.
  2. Sprendimą dėl investavimo priima kiekvienas klientas pats, o „Admirals“ nebus laikoma atsakinga už jokius nuostolius ar žalą, atsiradusią dėl tokio sprendimo, nepriklausomai nuo to, ar jis buvo pagrįstas šia Analize, ar ne.
  3. Analizę parengė nepriklausomas analitikas, remdamasis savo asmeniniu vertinimu.
  4. Siekdama užtikrinti savo klientų interesų apsaugą ir išlaikyti Analizės objektyvumą „Admirals“ sukūrė atitinkamas vidaus procedūras interesų konfliktų prevencijai ir valdymui.
  5. Nors siekiant užtikrinti visų Analizės šaltinių patikimumą ir visos informacijos pateikimą laiku, kuo įmanoma suprantamiau, tiksliau ir išsamiau, yra dedamos visos įmanomos pastangos, „Admirals“ negarantuoja Analizėje pateikiamos informacijos tikslumo ar išsamumo. Pateikti duomenys, kurie yra susiję su ankstesne veikla, nėra patikimas būsimų rezultatų rodiklis.
  6. Analizės turinys neturėtų būti aiškinamas kaip išreikštas ar numanomas „Admirals“ pažadas, garantija ar implikacija, kad taikydamas Analizėje nurodytas strategijas klientas gaus pelno, o su tuo susiję kliento nuostoliai gali būti arba bus nedideli.
  7. Bet kokie Pranešime pateikti su finansiniais instrumentais susiję ankstesni ar pagal pavyzdį sukurti veiklos rezultatai neturėtų būti laikomi aiškiai išreikštu ar numanomu „Admirals“ pažadu, garantija ar implikacija dėl būsimų rezultatų. Finansinio instrumento vertė gali padidėti ir sumažėti, o turto vertės išlaikymas nėra garantuotas.
  8. Į Analizę įtrauktoms projekcijoms, atsižvelgiant į Pranešimo temą, gali būti taikomi papildomi mokesčiai, rinkliavos ar kiti mokėjimai. „Admirals“ teikiamų paslaugų kainoraštis yra viešai prieinamas „Admirals“ svetainėje.

Svertinės priemonės (įskaitant sandorius dėl kainų skirtumo) yra spekuliacinio pobūdžio priemonės, dėl kurių gali būti patiriami nuostoliai arba gaunamas pelnas. Prieš pradėdami prekiauti turėtumėte įsitikinti, kad suprantate visą susijusią riziką. 

SKAITOMIAUSI STRAIPSNIAI
Kokia gali būti geriausia investicija 2024 metais?
Jeigu galvojate apie savo ilgalaikę finansinę ateitį, investavimas galėtų būti pagrindinė jūsų plano dalis. Šiame straipsnyje aptarsime kai kurias geriausias šių metų investavimo tendencijas ir kas galėtų būti geriausia investicija šiais metais. Galimų geriausių investicijų sąrašas Geriausia...
Euras doleris: kaip investuoti į EUR USD valiutų porą šiais metais
JAV doleris ir euras – dvi žymiausios ir žinomiausios valiutos pasaulyje. Euro ir dolerio santykis arba EUR USD valiutų pora pasižymi pačia didžiausia prekybos apimtimi, prekyba euro dolerio rinkoje yra labai aktyvi – tai labiausiai prekiaujama valiutų pora pasaulio mastu.Nors prekiauti šia priemone...
Svaras doleris: kaip prekiauti GBP USD valiutų pora
Ar žinojote, kad Jungtinė Karalystė yra penkta pagal dydį ekonomika pasaulyje? Tai tik viena iš priežasčių, kodėl Didžiosios Britanijos svaras sterlingų yra viena labiausiai pasaulyje prekiaujama valiuta ir kodėl svaras doleris taip mėgiamas prekiautojų. Svaro ir dolerio ryšys bei ilga istorija...
Daugiau