Vorenas Bafetas pataria, kaip tapti milijonieriumi

Admirals
11 min.

Kaip žinia, Vorenas Bafetas praturtėjo nuo nulio!

Ir nuo tada JAV verslininkas Bafetas – garsiausias finansų pasaulio investuotojas – yra tikras pavyzdys viso pasaulio investuotojams ir prekiautojams.

Šiame straipsnyje sužinosite:

  • Kas yra Vorenas Bafetas?
  • Kaip investuoti kapitalą?
  • Voreno Bafeto garsiausias frazes
  • Voreno Bafeto patarimus, kaip investuoti į akcijų rinką
  • Į ką investuoti, pasak Voreno Bafeto

Apibendrinant – čia mes surinkome visus naudingiausius garsiausio investuotojo patarimus.

Vorenas Bafetas – jo sėkmė

Tikriausiai, visi nori žinoti, kaip praturtėti akcijų rinkoje.

Investuodamas į vertybinių popierių biržą, Vorenas Bafetas tapo akcijų rinkos grąžos etalonu. Nedaugelis žmonių gali palyginti save su juo ir jo investicijų grąžą akcijų rinkoje.

Forbes" duomenimis, Vorenas Bafetas, kurio turtas vertinamas 81,2 milijardo dolerių, yra trečiasis turtingiausias žmogus pasaulyje (nuo 2019 m. rugsėjo 9 d.)

1962 m., kai jis pradėjo pirkti „Berkshire Hathaway" akcijas, viena iš jų kainavo 7,50 USD. Šiandien šios bendrovės akcija verta daugiau kaip 300 000 USD. Šios akcijos kainos raida rodo šio svarbaus investuotojo, žinomo kaip Omahos orakulas, sėkmę. Manoma, kad jo turtas siekia daugiau kaip 212 milijardų dolerių.

Šiame straipsnyje pristatysime skirtingas Voreno Bafeto frazes ir vertybinių popierių rinkos patarimus, kurių reikia laikytis, siekiant praturtėti iš akcijų.

Visa tai neabejotinai leis pagerinti jūsų investavimą į akcijų rinką. Bet jūs taip pat galite pasinaudoti nemokamais mokymais internetu. Prisiregistruokite paspaudę šį paveikslėlį!

Nemokami prekybos seminarai internetu

Dalyvaukite tiesioginiuose seminaruose internetu, kuriuos rengia mūsų prekybos ekspertai

Voreno Bafeto frazės – jūsų sėkmei

Vorenas Bafetas laikosi keletos taisyklių, kurios leido jam pasiekti tokį sėkmės lygį, investuojant kapitalą.

Štai keletas Voreno Bafeto, garsiojo 89 metų investuotojo, frazių:

  1. Kalbant apie investicijas, viena iš garsiausių frazių, kurias V. Bafetas sako: „nedėkite visų kiaušinių į tą patį krepšį", kad turėtumėte omenyje, jog nėra 100 % saugių investicijų ir svarbu investicijas diversifikuoti.
  2. Kalbant apie taupymą, Vorenas Bafetas yra santaupų planavimo ir organizavimo, prieš jas išleidžiant, ekspertas. Todėl geras patarimas – atsidėti santaupų dar prieš pradedant planuoti išlaidas. Tai leis jums išlaikyti ir tęsti savo taupymo planą, ir tai taip paprasta!
  3. Kalbant apie išlaidas, Vorenas Bafetas visada primena, kad „nereikalingų dalykų pirkimas sąlygos reikalingų dalykų pardavimą".

Tikriausiai, jau supratote, kad gero investuotojo paslaptis taip pat slypi tinkamame jūsų asmeninių finansų valdyme. Tad dabar laikas sužinoti Voreno Bafeto patarimus dėl investavimo į akcijų rinką.

Vorenas Bafetas pataria, kaip tapti milijonieriumi

Čia yra 20 Voreno Bafeto patarimų, kaip investuoti:

1. Voreno Bafetas: nori būti turtingas – investuok į save

Daugelis žmonių ieško būdų, kaip pagauti sėkmę, tačiau jie nepradeda nuo savęs. Mes visada pamirštame pasirūpinti savimi ir investuoti į savo žmogiškąjį kapitalą.

Geriausias dalykas, kurį galite padaryti, yra tobulinti savo įgūdžius visą gyvenimą, kad, pavyzdžiui, visada būtumėte geidžiami darbo rinkoje ir turėtumėte daugiau galimybių.

Voreno Bafeto patarimas – daryti viską, kas įmanoma, kad patobulintumėte savo įgūdžius.

Pirmoji bet kurio spekulianto ar investuotojo investicija turi būti jis pats, jo įgūdžiai ir žinios! Jeigu norite iš karto pradėti vykdyti šį patarimą, spauskite šį reklaminį paveikslėlį:

Tapk Superherojumi

Išmokite prekiauti per 20 dienų – nuo nustatymų iki sandorių sudarymo

 

2. Voreno Bafetas: pasitikėk savimi

V. Bafetas sako: pasitikėjimas savimi yra būtinas, norint būti tarp turtingiausių investuotojų.

Jūsų nuomonė, jūsų analizė yra labai svarbi. Todėl geriausia vadovautis savo intuicija ir analize, jeigu turite pakankamai patirties ir žinių, kad įsitvirtintumėte investicijų ir spekuliacijų pasaulyje.

Žinoma, pasitikėjimas neturėtų būti aklas, o turėtų būti grindžiamas konkrečiais ir įrodytais dalykais.

3. Voreno Bafetas: apsupkite save geriausiais

Aplinka, kurioje mes gyvename kasdien, vaidina esminį vaidmenį asmeniui, kuriuo kiekvienas iš mūsų tapsime.

Todėl buvimas tarp kvalifikuotų, motyvuotų ir vienas kitą papildančių žmonių projektuose, charakteriais ir savo patirtimi tik padidins jūsų sėkmės galimybes.

Sąveika su sėkmingais žmonėmis, tokiais kaip Vorenas Bafetas, ir sinergija labai greitai paspartina sėkmės procesą.

Tai nėra Voreno Bafeto patarimas dėl investicijų, bet tai yra nepaprastai vertingas patarimas bet kurioje srityje!

4. Voreno Bafetas: nekonservuokite likvidumo

Dar viena iš Voreno Bafeto frazių: nėra blogesnių investicijų kaip grynieji pinigai.

Finansinių priemonių pasaulyje pinigai yra viskas, kas apima terminuotuosius indėlius, vyriausybės obligacijas ir kitas pinigų rinkos priemones.

Jeigu norite greitai praturtėti, būkite tikri, kad neužauginsite savo kapitalo banknotais, paslėptais po čiužiniu!

5. Voreno Bafetas: vertybinių popierių indeksai

Keli tyrimai rodo, kad didžiajai daugumai investicinių finansų patarėjų sunkiai sekasi akcijų rinkose. Tačiau, yra žinoma, kad finansų rinkos yra veiksmingos. Todėl geriau investuoti į visą akcijų indeksą.

Turto valdymo išlaidos yra labai didelės. Net jeigu turto valdytojas įveikia rinką, atėmus valdymo mokesčius, grynasis pelningumas yra tik šiek tiek didesnis arba mažesnis už rinkos portfelio pelningumą.

Jeigu ieškote būdų praturtėti nedirbdami – jūsų sprendimas gali būti investuoti kapitalą, bet tik jeigu investicijos yra diversifikuotos.

Jeigu norite pradėti investuoti, visada patartina, pirmiausia, praktikuotis naudojant demonstracinę sąskaitą, kurioje nerizikuosite savo pinigais. Sužinokite, kaip atidaryti demonstracinę sąskaitą:

6. Voreno Bafetas: ištirkite aplinką

Supratimas apie bendrovę, vartotojų paklausa ir gaminio kokybę suteiks jums didesnį pasitikėjimą akcijomis ir išsamią ilgalaikę įmonės viziją.

Svarbu pasirinkti paprastas įmones, ištikimas savo pagrindinei veiklai. Juk rizika mažėja, kai veikla yra daugiametė ir nėra pasmerkta išnykti.

7. Voreno Bafetas: diversifikavimas

Nesvarbu, ar prekiaujate, ar investuojate, niekas nežino 100 % kitos atidaromos pozicijos ar jūsų atliekamų investicijų rezultato, todėl labai svarbu investicijas diversifikuoti.

Diversifikacija tiesiog sumažina riziką, kai investuojate į keletą skirtingų akcijų ar produktų. Todėl, jeigu vienos akcijos nukrenta, tikėtina, kad kitos jūsų investicijos padengs tos investicijos praradimą.

8. Voreno Bafetas: niekada nemokėkite per daug už akcijas

Kai akcija viršija tikrąją vertę, ji laikoma pervertinta. Todėl daug rizikingiau yra investuoti ir pirkti akcijas, kurių kaina jau yra didelė.

Jeigu atsidūrėte tokioje situacijoje, dažnai geriau palaukti ir pažiūrėti, ar akcijos kursas pasikoreguos ir pasiūlys jums patrauklesnę kainą, nei šokti tiesiai į pasitaikiusią galimybę ir rizikuoti labiau.

9. Voreno Bafetas: žinokite, į ką investuoti

Vorenas Bafetas yra kategoriškas – vienas iš sprendimų yra investuoti į įmones, kurios moka didelius dividendus ir juos reinvestuoti. Šios rūšies investicijos suteikia jums papildomos galios investuoti.

Bendrovės, mokančios solidžius dividendus, suteikia puikias galimybes greičiau padaryti jūsų investicijas pelningas ir netgi padidinti investicijų grąžą.

Todėl, jeigu mes pažvelgsime į veiksmus, kurių ėmėsi Vorenas Bafetas, norėdamas sukurti savo turtą, pamatysime, kad jis dažnai investavo į akcijas tų bendrovių, kurių verslo modelį jis suprato, pavyzdžiui, „Coca Cola" arba „Bank of America", „American Express" arba „Goldman Sachs".

Be abejo, investicinio fondo „Berkshire Hathaway" investicinio portfelio bendrovių sąrašas nuolat keičiasi.

10. Voreno Bafetas: investuokite pinigus į ilgalaikę perspektyvą

Vidutinės ar net ilgalaikės investicijos atveju svarbu žinoti laiką, reikalingą akcijai pasiekti patrauklų pelningumo lygį.

Neparduokite savo akcijų be pateisinamos priežasties – tai dar vienas vertingas Voreno Bafeto patarimas. Toks investavimo sprendimas yra ilgo mąstymo ir gerai apgalvotas rezultatas. Sprendimas nusiimti pelną taip pat turėtų būti gerai apgalvotas, o ne emocijomis paremta reakcija į kiekvieną dieną vykstančius svyravimus akcijų rinkose.

Daugiafunkcinė platforma Nr. 1 pasaulyje


 

11. Voreno Bafetas: venkite kreditinių kortelių

Vorenas Bafetas yra vienas didžiausių investuotojų pasaulyje ir pataria nesinaudoti kreditinėmis kortelėmis, nes jos kainuoja.

Viena vertus, kreditinės kortelės palūkanų normos yra labai svarbios, tačiau pagrindinis pavojus yra tas, kad žmogaus smegenys kreditinės kortelės išlaidas suvokia ne taip, kaip grynųjų pinigų. Tiesą sakant, turėdami kredito kortelę, esame labiau linkę išlaidauti.

12. Voreno Bafetas: sniego gniūžtės efektas – mąstykite ilgalaikiais terminais

Reinvestuoto kapitalo sniego gniūžtės poveikis yra gerai žinomas. Kaip žinomas Voreno Bafeto, vieno iš Omahos orakulo, šūkių yra investuoti į mums suprantamas įmones ilgalaikiam periodui.

Jeigu susiduriate su problemomis arba kyla klausimų dėl DAX investavimo, ir, atvirkščiai, jūs puikiai suprantate, kaip investuoti į auksą, nesivaržykite pasilikti su finansiniu aktyvu, kurį galite labiau kontroliuoti ir dėl kurio jūs galite užsidirbti pinigų finansų rinkoje.

Todėl gerai išnagrinėkite savo „MetaTrader" sąskaitos istoriją ir atlikite pelningų operacijų analizę: su kokiu finansiniu aktyvu jos buvo atliktos, kokia buvo sandorio trukmė, kokios rūšies analizė buvo naudojama ir pan.

13. Voreno Bafetas: būkite kantrūs

Vienas iš Voreno Bafeto patarimų, kaip tapti milijonieriumi, – būkite kantrūs investuodami. Viena iš Voreno Bafeto frazių yra „pirkite akcijas, su kuriomis jausitės puikiai, laikydami jas 10 metų".

Visi turto valdymo patarėjai pataria į akcijų rinką investuoti bent 4–5 metams.

Taip pat galite investuoti į valiutas, žaliavas ar kitus CFD produktus, tačiau kol nebūsite baigę tinkamų prekybos mokymų, geriau išbandykite demonstracinę sąskaitą (prieš pradėdamas dirbti realioje sąskaitoje), kad vėliau galėtumėte prekiauti indeksų ar akcijų CFD „Invest.MT5" sąskaitoje.

14. Voreno Bafetas: priimkite savo nuostolius

Žmogaus prigimtis yra suprojektuota taip, kad mums lengva užsidirbti akcijų rinkoje greitai ir labai sunku priimti nuostolius.

Tiek akcijų rinkoje, tiek visose kitose finansų rinkose būtina žinoti, kada leisti pelnui augti ir laiku sumažinti nuostolius. Jeigu neteisingai pateikiate įsakymą arba jis vyksta neteisingai, geriau prisiimti nuostolius, kol jie netapo dar didesniais. Net ir sėkmingi prekiautojai ar investuotojai praranda pinigų iš kai kurių savo investicijų.

Sėkmingos prekybos raktas yra leisti pelningoms pozicijoms didėti ir žinoti, kada sutikti su nuostoliais.

Ar norite pakeisti savo viziją ir padidinti turimą turtą? Tada, kai jūsų įsakymai dirba pelningai, pridėkite naujų pozicijų: sekite paskui tendenciją!

Tačiau, jeigu dar nesate pasirengę prekiauti realioje sąskaitoje, išbandykite mūsų demonstracinę sąskaitą.

Prekiaukite nerizikingoje demonstracinėje sąskaitoje

Mokykitės prekiauti su virtualiais pinigais

 

15. Voreno Bafetas: paprastos investicijos

Jeigu norite praturtėti nuo nulio, pirmiausia turite suprasti, kad geriausios investicijos yra paprastos investicijos.

2007 m. didelės rizikos hipotekų krizė Jungtinėse Amerikos Valstijose parodė, kad daugelis investuotojų investavo į struktūrizuotus su hipoteka susijusius produktus ir kad jie galiausiai prarado pinigų daug daugiau nei kas nors kitas.

Jeigu Forex rinka jums atrodo per sudėtinga ir vis tiek norite gauti gerą investicijų grąžą, galite, pavyzdžiui, naudoti akcijų indeksus, tokius kaip IBEX 35, DAX ar SP 500. Indeksai siūlo prieinamą investavimo sprendimą su priimtinu rizikos lygiu.

Kaip Vorenas Bafetas sako, gera investicija į akcijų indeksą gali suteikti patrauklios grąžos be didelių pastangų.

16. Voreno Bafetas: rizika ir kintamumas

Viena geriausiai žinomų Voreno Bafeto frazių yra: „rizika egzistuoja, kai nežinai, ką darai".

Jo veikla per visą jo karjerą tai ir įrodo: anot jo, jis tapo vienu turtingiausių žmonių pasaulyje, nes jis visada žinojo, į ką investuoja.

Labai dažnai jis investavo į ilgą laiką egzistavusių bendrovių akcijas: jis atmetė naujų technologijų akcijas ir nebuvo paveiktas interneto burbulo 2001 m., kai daug investuotojų pralošė pinigus su Silikono slėnio startuoliais.

Akcijų rinkose kintamumas yra normalus, o rizika yra tai, kas iš to kyla. Jeigu nieko nesuprantate apie įmonės verslą, geriau į tokias akcijas iš viso neinvestuoti, nes rizika kyla, kai nežinai, ką darai.

17. Voreno Bafetas: eikite prieš tendenciją

Kai Voreno Bafeto klausia, kaip tapti milijonieriumi ar net kaip tapti milijardieriumi, jis jau turi paruošęs frazę: „Bijokite, kai kiti yra gobšūs. Būkite godūs, kai kiti bijo."

Tai gali apibendrinti prekybą prieš tendenciją. Geriausias laikas investuoti į akcijų rinką yra tada, kai ištinka ekonominė krizė.

Pavyzdžiui, Vorenas Bafetas nusipirko „American Express" akcijas, kai visi manė, kad įmonė žlugs, jis rėmėsi paprastu pastebėjimu: jis pamatė, kad žmonės vis dar naudojo „American Express" korteles pirkdami, tai reiškė, kad bendrovės verslo modelis buvo perspektyvus.

Kitas pavyzdys:

Vorenas Bafetas nusipirko „Bank of America" ir „Goldman Sachs" akcijas iškart po 2007 m. krizės. Banko akcijos buvo mažavertės ir jis tuo metu investavo, kad papildytų savo pinigų srautus po kelerių metų, nes praėjus krizei šios akcijos pasižymėjo puikiomis grąžos normomis.

Sužinokite daugiau apie finansų rinkas, prekybos koncepcijas ir prekybos strategijas nemokamuose prekybos seminaruose internetu:

Nemokami prekybos seminarai internetu

Dalyvaukite tiesioginiuose seminaruose internetu, kuriuos rengia mūsų prekybos ekspertai

 

18. Voreno Bafetas: saugumas ir jūsų nuomonė

Voreno Bafeto patarimas yra gana aiškus – nesekite paskui minią, būkite atokiau nuo beprotybės, kuri sukelia rinkos svyravimus, ir nesivaržykite prieštarauti minios nuomonei.

Didžiausia sėkmė tiek prekybos, tiek investicijų pasaulyje atsiranda dėl greitų ir staigių judėjimų, kai jų iš tikrųjų niekas nesitiki. Todėl būtina žinoti, kaip nekreipti dėmesio į esamus įvykius, žiniasklaidą ir tendencijas.

Jeigu ketini mąstyti ir investuoti kaip Vorenas Bafetas, žinok, kad niekada nėra gerai sekti paskui mases. Didysis investuotojas pataria likti nuošalyje nuo beprotiškų rinkos svyravimų, ypač kai visi yra susijaudinę dėl konkrečių akcijų ar produkto.

Čia labai tiktų bitkoino pavyzdys! Šis mąstymo būdas yra priešingas bendram, tačiau prieštaravimas viešajai nuomonei kartais gali leisti greitai laimėti akcijų rinkose.

19. Voreno Bafetas: nepasitikėkite rinka

Akcijų rinkoje yra daugybė akcijų ir tikrai nebūtina praleisti idealaus signalo. Geriausia, sulaukti investavimo galimybės ir per daug neprognozuoti, ką rinka darys, nes, kaip sakoma, „rinka visada teisi".

Per daug prognozuoti galite neteisingai ir tada per greitai uždarysite poziciją bei prarasite savo investiciją, kai ji galėjo būti labai pelninga.

20. Voreno Bafetas: nuolat mokykitės

„Niekada nenustok mokytis" – yra dar viena Voreno Bafeto frazių. Šis svarbus finansų rinkų veikėjas kiekvieną dieną skaito ir mokosi naujų dalykų.

Anot 89 metų verslininko, taip galite tobulėti ir gauti visą reikalingą informaciją, kad susidarytumėte visuotinę rinkos viziją, apie akcijas ir vartotojus bei dalyvius, kurie vaidina esminį vaidmenį ekonomikoje.

Tačiau ką akcijų rinkų ekspertas galvoja apie pastarojo meto rinkos nuosmukius?

Ką mano Vorenas Bafetas apie investavimą ateityje

2018 m. rugpjūčio mėn. pabaigoje savo interviu CNBC Vorenas Bafetas išreiškė susidomėjimą akcijų rinka. Šiame interviu jis nurodė, kad per ilgą laiką nesuabejojo savo pomėgiu pirkti akcijas, užuot investavęs į obligacijas ar daręs dar kitokio tipo investicijas.

Jis taip pat pabrėžė, kad mėgsta pirkti, kai kainos yra žemos. Tai verčia manyti, kad pastaruoju metu akcijų rinkose pastebėti nuosmukiai gali suteikti gerų galimybių ilgalaikiams investuotojams.

Investuojant į sudėtingus produktus, juos reikia gerai suprasti, todėl rekomenduojame pirmiausia prekybą praktikuoti demonstracinėje prekybos sąskaitoje, o tik supratus riziką ir patį produktą, žengti sekantį žingsnį – pereiti prekiauti į realią sąskaitą.

Prekiaukite „Forex“ ir CFD

Gaukite prieigą prie daugiau kaip 40 valiutų porų CFD 24 valandas per parą, 5 dienas per savaitę

 

Kiti naudingi straipsniai

Apie „Admirals“

„Admirals“ – brokeris, kurio veiklą reguliuoja atitinkamos institucijos, suteikia galimybę naudotis populiariausiomis pasaulyje prekybos platformomis ir prekiauti susitarimais dėl kainų skirtumo (CFD), akcijomis bei biržoje prekiaujamais fondais (ETF).

Šis turinys nėra ir neturėtų būti suprantamas kaip patarimas, rekomendacija, pasiūlymas ar skatinimas sudaryti sandorį dėl kokio nors finansinio instrumento. Atkreipkite dėmesį, kad ši analizė nėra tikslus dabartinės ar būsimos veiklos rodiklis ir kad rinkos sąlygos laikui bėgant gali keistis. Prieš priimdami sprendimą investuoti, kreipkitės į nepriklausomą finansų patarėją, kad įsitikintumėte, jog suprantate susijusią riziką.

SKAITOMIAUSI STRAIPSNIAI
Kas yra treideris ir kuo išsiskiria treiderio darbas?
Treideris – tai asmuo, perkantis ir parduodantis finansinius aktyvus, spekuliuodamas jų kainos judėjimu, kad gautų naudos. Daug kas norėtų gyventi ir dirbti taip, kaip treideriai. Iš tikrųjų treiderio darbas yra daug banalesnis, nei vaizduojama knygose ar rodoma filmuose apie finansų...
Forex patarimai sėkmingai prekybai
Forex prekyba – iš tiesų labai įdomi veikla, suteikianti daug galimybių mokytis ir išbandyti save. Forex prekyba užsiimti gali kiekvienas norintis. Vis dėlto, bendri rezultatai rodo, kad daugybei prekiautojų nepavyksta šioje srityje pasiekti gerų rezultatų. Tiesą sakant, didelė Forex rinkos prekiaut...
Kokie turi būti investavimo tikslai
Jeigu investavimo pasaulyje esate naujokas ir domitės, kaip ir nuo ko čia pradėti, pirmiausia, turėtumėte išsikelti savo investavimo tikslus. Kaip pradedantysis investuotojas ar prekiautojas, užsibrėžę tikslus, kuriuos norite pasiekti, galėsite stebėti savo pažangą, stiprinti motyvaciją ir geriau pa...
Daugiau